Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den!
Najít si nějakou dovolenou dnes není problém, nabídka je široká. Ale neviděl jsem tu tipy na společné rodinné aktivity, které neudělají až takový zásek do rodinného rozpočtu. Máte-li tip, sem s ním. ![]()
To záleží, co považuješ za zásek do rozpočtu. Jinak tipů mám spoustu. ![]()
Výlety po zříceninách, vstup se tam většinou neplatí, je to v přírodě… Jestli máte všichni kola, tak vylet na kole po okolí…
Je toho dost, nejvíc se ušetří (aspoň u nás) když máme jídlo z domova. Pak někam kde se neplatí vstup. A ideálně je to ještě blízko, aby se tolik neplatilo za cestu
Pořizovací cena je velká, ale my teď podlehli cyklistice. Jezdíme po okolí a dáme si po cestě limonádu.
Pak existují přírodní koupaliště, kde není tak drahý vstup nebo žádný. Hromada dětských hřišť, kde je třeba i lanové centrum, kde není vstupné.
Záleží kam jedete a co si asi tak představuješ… a jaké jsou tvoje děti.
Háčkuju se, jinak já jsem teď objevila geocaching náklady minimální a zábava velika - zatím je to pro děcka nové tak uvidíme
Výlety po okolí - na kole, autem, zříceniny, jak psala @Aries6 přírodní koupaliště, rozhledny.
Pro naše děcka je zážitek, jak výlet do přírody, tak někam po městě. Různé rozhledny nejsou až tak drahé a cesta k nim je taky zajímavá.
My se snažíme šetřit třeba na jídle - je velká položka na dovolené. A jezdíme po stan. I když jsem tvrdila, že jsem si toho užila jako dítě dost, tak když vidím nadšení dětí, tak jsme přede dvěma roky koupily stan a zase jezdíme.
@M_Vladim píše:
Dobrý den!
Najít si nějakou dovolenou dnes není problém, nabídka je široká. Ale neviděl jsem tu tipy na společné rodinné aktivity, které neudělají až takový zásek do rodinného rozpočtu. Máte-li tip, sem s ním.
no, tak třeba nějaký vandr, výlet, výlety na kole, pečení buřtů na veřejném ohništi, piknik, bez vstupu bývají různé skalní města ( drábské světničky, a jiné na kokořínsku a v Českém ráji), zříceniny. Pak nějaká voda, lod půjčit od známých.
Bez dětí rozhodně SEX
.
S dětmi výlety, koupání, kola, občas na dostihy (vstupné není tak strašné a lecos jde v sázkách vyhrát zpět, minule jsem byla těžce v plusu + je to zábava).
Obyčejný pěší výlet, cestou případně koupání a vaření na ohýnku - to romantika, kterou děti milují. A stan! To je úplně to nej - prostě cokoliv s rodiči. Asi tak. A nestojí to skoro nic. Třeba stanování někde na přehradě, večer buřty nebo guláš, děcka můžou lítat venku do tmy, co může být lepšího? Ideálně když jede víc rodin, tak sesypat děti do jednoho stanu a nechat je tam hospodařit - sice pak třídíte horko těžko oblečení a shledáváte to po známých, ale děcka si to užijí.
@inkakřivák píše:
Obyčejný pěší výlet, cestou případně koupání a vaření na ohýnku - to romantika, kterou děti milují. A stan! To je úplně to nej - prostě cokoliv s rodiči. Asi tak. A nestojí to skoro nic. Třeba stanování někde na přehradě, večer buřty nebo guláš, děcka můžou lítat venku do tmy, co může být lepšího? Ideálně když jede víc rodin, tak sesypat děti do jednoho stanu a nechat je tam hospodařit - sice pak třídíte horko těžko oblečení a shledáváte to po známých, ale děcka si to užijí.
Téma je myšlené všeobecně pro otevřené tipy pro všechny. My tedy máme dva kluky přes 15. ![]()
No asi by to chtělo uvádět třeba i města. Tak např v ostravě galda ema, v hlučíně koupání na štěrkáči. Já miluju výlet do lesa na houby třeba. Jinak v ostravě jsou ještě super komenského sady