Jak dlouho trvá, než dítě začne lést?

45
16.4.05 11:56

Lezení

Ahoj holky,
chci se zeptat jak dlouho (orientačně) trvá, než začne dítě lézt. Našemu malému je 6,5 měsíce a vzepře se na rukách, nadzvihne pánev a kolínka se snaží podsunout. Pak je takhle strašně spokojenej a výská si. Přitom se příšerně klimbá ze strany na stranu a pak se svalí na břicho. Jak to probíhalo u vás?
Díky, Mydlinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
70
16.4.05 13:12

Ahoj !

U nás to probíhalo podobně, malej začal lézt v 7-mi měsících, takže Tě to určitě za chvíli taky čeká, když už se ten váš prcek tak pěkně snaží.

Lezení zdar P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
16.4.05 13:50

Ahoj,
u nas to taky zacalo podobne, od 7 1/2 mesice zacala mala lezt, teda plazit se a jakou rychlosti :D ted je ji 9 mesicu a stale se sice jen plazi, ale na ctyrech se pohoupava (tak 2 tydny) a nechce se ji do toho. Plazenim se totiz vsude dostane, tak to bude asi tim :!

Lezeni zdar:-)

S.&K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
27.4.05 20:53

lezeni

Ahoj,

nasi male je 10mes a po 4 leze jen obcas, kdyz zrovna nikam „nepospicha“ :)) Jinak se vetsinou plazi - po linu a parketach to je pro ni asi tak jistejsi a rychlejsi. Zacala se uz stavet a zkouset drobne ukroky, takze mam takovy pocit, ze uz z toho lezeni nic moc nebude..Ale uplne na zacatku taky dlouho perovala na 4 a posilovala. ..Nicmene v „chytre“ knize jsem cetla, ze se nektere deti lezt vubec nenauci, rovnou se stavi a pak chodi.

Takze zadne starosti :)

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.4.05 21:07

Moje dcera začala lozit snad až v 8 měsících, zato klučík zvládl bez obtíží pohyb po čtyřech už v necelých čtyřech měsících.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
123
27.4.05 21:10

Ahoj, můj první syn začal lézt po čtyřech když mu bylo 7 měs. a 10 dní.Předtím se 14 dní plazil. Chodit začal krátce před 11 měs.U druhého syna to začalo téměř ve stejnou dobu, ale plazení a pokusy o lezení po čtyřech mu trvalo přes 3 týdny.Jinak v té době se i po:,–(il ba dokonce i postavil.Těď je mu 9,5 měs. a běhá kolem nábytku jak o závod.Občas se i pustí a stojí sám.Udělá i 2-3 kroky.Tak jsem zvědavá, kdy začne chodit sám.A to se narodil o měsíc dříve.Jinak je každé miminko jiné.Zase toho moc nenamluví.Říká cíleně jen máma, ham a pak breptá slabiky lala,baba,tata,bvabva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.4.05 21:21

Ahojte,

náš malý začal lozit po čtyřech a sedět během 8 měsíce. Předtím vse vůbec ani neplazil, jen se stavěl na kolena. Ted bude mít 10M a lozí jak drak a ke všemu si už stoupá. Občas udělá 1-2 kroky, samozřejmě ještě s pomocí. Já si myslím, co dítě to originál.

Zdravím Dáša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
27.4.05 21:57

Ahoj, je to strašne individuálne. Staršia dcérka sa dostala na štyri až ako osemmesačná, avšak za veľmi krátku dobu (niečo vyše týždňa) už liezla. Syn bol na štyroch relatívne skoro, v 5,5 mes., ale loziť začal ako sedemmesačný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
1.10.12 14:22

@Mydlinka ¨take by me zajimalo jak dlouho to trva nam je take 6,5 mesice a na rucicky se vzepre uz aspon mesic a kolinka pod sebe dava tak 14 dni. posouva se dozadu protoze se vzepre na ruce da pod sebe kolena pak dela most na spicky a nakonec mu to ujede je vzadu a konci na brichu.tak snad uz brzo poleze nebo se aspon poplazi protoze se vzteka kdyz je neco daleko a on za tim nemuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
23.10.12 22:34

Karambol při lezení
Prosím mám dotaz moje malá má ted 12 měsíců měla při začátku lezení pád při pérování spadla na pusinku, tekla ji trochu krev ze zoubečku. Od té doby neleze, jen se plazí i když pěkně sedí a začíná se stavit na nohy, jen to lezení bojkotuje, trvá to už 3 týdny a žádná změna. Stalo se to někomu a jak jste to řešili. Předem dík za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
24.10.12 00:01

Tak náš malý má 7 a půl a leze, ale jenom dozadu. Uvidíme, kdy přijde na to, že to jde i dopředu. Když chce nějakou hračku, která je před ním a nejde mu to se k ní přiblížit, tak začne brečet. Ale jinak ho to docela baví. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
24.10.12 06:35

@zikado zajdi si radeji za doktorkou, me mala takhle zacala bojkotovat pretaceni a ochably ji sikme brisni svaly a museli jsme cvicit, ale zhruba za tri tydny bylo vse ok a zacala se otacet i lozit:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
24.10.12 07:05

@zikado tak malej má půl roku a péruje na kolínkách a plazí se jak voják vpřed, co tak dítko podložit malím balonkem a jistit ju, motyvovat hračkou a ukázat jí tak že jí už pád nehrozí. Procvič si svaly a začne pak lozit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.12 08:35

Moje dcera se začala na sedmi a pul měsících houpat na kolínkách a za 6 týdnů lezla; syn se začal houpat na kolínkách už v 5,5 měsících a opět za šest týdnů začal lézt.
Ale třeba kamarádky syn měl deset měsíců a ještě nelezl - je to dost individuální. A jak zaznělo v jiných diskuzích - není až tak podstatné, kdy se dítě začne přetáčet, lézt, stavět, chodit - hlavně, aby to dělalo správně.

• Citovat
  • Upravit
404
24.10.12 08:39

Moje mala ma 8 mesicu a asi tyden zpet zacala konecne stat na kolinkach a houpat se ale rucicky jeste neposouva ale na zapesti se udrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí