Lezení 4měsíčního, i když se sám neotočí

256
3.5.14 20:24

Lezeni 4-mesicniho mimca

Chtela jsem se zeptat, jen pro zajimavost, mam 4 mes. kluka, sam se jeste na brisko neotoci, ale pokud je na brisku, coz miluje, snazi se uz lézt a pomaloucku se mu to dari, klasika, vystrci zadek a normalne vali kolinkama dopredu a pritahuje rukama, o nejaky kousek se mu uz dari posouvat.
Meli jste to take tak, neni to brzo? Ne ze bych nebyla rada :)
Proste me to zajima, jak je to u vas, aby se mi tady za mesic neprohanel po zemi a zatim se neumel pretocit, ani sedet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
909
3.5.14 20:27

Mne syn zacal lezt v peti mesicich, sedet az o nekolik tydnu pozdeji. Pretacet se v te dobe uz umel. Mysleli jsme, ze bude brzy chodit, ale nespechal, pockal si az do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
3.5.14 20:32

To není lezení ale plazení, ne? :think:

Syn se neplazil vůbec, péroval na místě, v 6,5m začal regulérně lézt na všech čtyřech. Sedět začal zároveň s tím lezením. Chodit začal v 10m.

Dcerka se naopak začala plazit v 5,5m, nepéruje na kolínkách, ještě neleze, ale plazí se po celé místnosti, a teď v 6,5m už si sedá přes bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
3.5.14 20:33

Pokud to dělá sám, tak je to v pohodě. Syn lezl jen chviličku a pak hned stál, kolem 5. měsíce, začínal chodit kolem nábytku, a TEPRVE POTOM SE ZAČAL OTÁČET NA BŘICHO :mrgreen: Prostě k tomu potřeboval důvod 8)
Máš šikovného chlapečka, ale důležité je, aby ke všemu došel sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
3.5.14 20:35

Tak podle tabulek to není, ale moje malá se začala přetáčet ve dvou měsících a neměla ještě ani 4 měsíce, když se snažila dělat to samé. Kolena nacpala pod sebe, zadek nahoru a snažila se jít dopředu :lol: Ale to už se sama přetočila jak chtěla. Za měsíc už má právo se prohánět po zemi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
3.5.14 20:40

Jj…asi plazeni :-)))
Jen jsem byla z toho divoka, ze kamaradka ma 7mesicniho klucinu a jak tady byli, on sotva zvedl prdelku, ale jak se rika, kazde minco je jine ze?
Musim se strasne smat jak vyspuli zadek, u toho rve jak tygr radosti a vali dopredu, jsou to zlaticka :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
3.5.14 20:47
@marmelada78 píše:
Pokud to dělá sám, tak je to v pohodě. Syn lezl jen chviličku a pak hned stál, kolem 5. měsíce, začínal chodit kolem nábytku, a TEPRVE POTOM SE ZAČAL OTÁČET NA BŘICHO :mrgreen: Prostě k tomu potřeboval důvod 8)
Máš šikovného chlapečka, ale důležité je, aby ke všemu došel sám

do niceho ho nenutim, at se snazi dojit sam k tomu co chce, jen mi pomaham pretacet na to brisko. A teda v 5-ti mesicich uz pochodovat, tak to je sila :potlesk: jen si nedovedu takoveho maleho prcika predstavit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
3.5.14 20:53

Ahojky…náš malej pod sebe strká kolínka už víc jak měsíc a zatím neleze, jen se otáčí kolem své osy, válí sudy a couvá :lol: tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
3.5.14 20:55

Ja nevim, ale plazeni vypada kapanku jinak ne? :-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
3.5.14 21:00

Mam taky 4 mesicniho syna, ze zad na bricho se uz otaci a na brise vystrci prdelku a vypada to, ze leze. Sice se posouva, ale neni to lezeni ani plazeni. Pri plazeni miminko cele lezi a stridave pohybuje noha ruka, proste jako vojak v zakopu. Mam treti dite a nejstarsi se neplazil vubec, prostredni driv stala nez se plazila a u toho tretiho teprve uvidim. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
3.5.14 21:12

Ono je to různé ale určitě to nevadí a není to divné pokud to dělá sám :kytka: jen ho nech ať posiluje svalstvo.

Syn byl ze začátku línější, ve 4. měsících neuměl vlastně nic. A ejhle, v 10. měsících už běhal venku. Prostě měl pomalejší start a pak sprint :mrgreen:

Nech tomu přirozený průhěh, dej mu dostatek volnosti - dávej ho na zem ať se má kam pohybovat. Nekupuj prznítka typu chodítko, skákadlo apod. a bude vše tak jak má být :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
3.5.14 21:35

@Kla jj…prave, ze uz hezky strida, ruce-nohy a plazi dopredu, nejspis jsem to spatne napsala.
Prvni dcera byla tabulkova, pretaceni, sednuti, lezeni, chozeni a tady u toho prcka jinak, ale pry jsou kluci linejsi, tak nevim :-))))
@Aletheia u dcery jsem mela choditko a vydrzelo ji bavit tyden a pak uz jsem musela hezky za ruce a chodit…au au au zada :mrgreen:
A rikala vat take dr.ze mate masirovat kotnicky jak kdyby v protismeru, nez ty mimca maji, vite co myslim, maji je tak zkroucene k sobe, nebo jak to napsat, ze pry je to dobre a pak tolik
nesmatlaji, ze se jim driv srovnaji. Nevim u dcery jsem nedelala milion veci co ted porad doporucuji atd. a je normalni, kolikrat mi prijde, ze doktori maji mámy za nejake neschopne exoty :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
3.5.14 21:37

@Katka.U dcera tohle dělala kolem půlroka. Postavila se v 9m, seděla hned potom, lézt začala v 10m a to už ocházelanábytek. od 11m chodila sama…
Syn se po 3.měsíci začal přetáčet, pak válet sudy a někdy lehce po 4.m začal děla to, co dělá tvůj - vystrčí zadek, klekne na kolena a „jede“. No a od 4,5m se plazí dopředu i dozadu, péruje na kolenou. Je mu čerstvě 5m a jsem zvědavá co kdy bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
3.5.14 22:03
@marmelada78 píše:
Máš šikovného chlapečka, ale důležité je, aby ke všemu došel sám

8o 8o 8o tý jo - to jde stát a a ješťě navíc i chodit (kolem nabytku) v pěti měsících???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
4.5.14 06:58
@Nikkolla píše:
8o 8o 8o tý jo - to jde stát a a ješťě navíc i chodit (kolem nabytku) v pěti měsících???

Možná mají taky takové zázračné dítě: http://www.ahaonline.cz/…esicich.html ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí