Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky ![]()
chci se zeptat…malému bude 9měsíců za týden… je to tak týden co se začal plazit
ale lplazí se jen rukama a nožky mu moc používat nejdou…a že by se plazil nějak hodně to taky ne… Mám se nějak znepokojovat že je pozadu??vím že některý mimča jsou pomalejší..a naše dr. to taky nějak neřeší..ale jako každá máma mám strach aby to bylo ok… děkuji za odpovědi ![]()
Ahojky, neboj se, on na to přijde…
Nejdřív se učí s nožičkama, pak s ručičkama a pak to zkouší skloubit dohromady a to není jen tak
Náš malý to právě tak měl nedávno a do 3-4 týdnů to pochopil
A neřekla bych, že jste nějak moc pozadu, naše dr to má v tabulkách tuším 8-.9. měsíc! My sice lezeme už teď (6.měsíc), ale zase neumíme hačat … Každé děťátko se přizpůsobí samo sobě, jak mu to přijde a vyhovuje
Takže žádný strachy, to, že už to zkouší, je dobré znamení! ![]()
Ahoj, neboj všechno je v poho. Je tuší, ž se ještě v životě nachodí ažaž
. ne vážně. Kuba se poprvé otočit v 9 měsících. začal „lozit“ spíš plazit kolem toho 9. měsíce. vůbec mu nic neuteklo.jen má rozum a nikam nespěchá! užívej si že za ním nemusíš běhat a že kde ho položíš, tam ho většinou najdeš
no doufám že si na to příjde sám…na rehabky bych chodit nechtěla ![]()
neboj se! Nestraš!!! Uvidíš, že do měsíce bude lítat po pokoji a nebudeš stačit dávat věci stranou ![]()
Ahoj,malý při plazení taky nepoužíval jednu nohu.A pak začal lézt úplně normálně.
Náš malý taky moc nožky při plazení nepoužíval, my máme ještě ktomu plovoučku, tak mu to krásně klouzalo jen po rukách. ![]()
barah a za jak dlouho se rozlezl tak jak se má???po kolínkách??
co ja vim tak mi mamca vypravela ze se segrou(dvojcata) jsme se takhel plazily a nohy vubec nepouzivaly a pak jsme jendou vyskocili a rovnou chodili..takze se neboj kazde ditko ma jiny styl:)
Nám to trvalo dva měsíce.
Nejdříve začal pérovat na kolenou.
A to se ještě začal zvedat na nohy, místo toho, aby byl na kolínkách, tak jsem si říkala, co to dělá??? A on si chtěl sednout. ![]()
U obou dětí jsme to měli tak, že nejdřív nic nic, max to plazení a to trvalo několik týdnů a pak najednou šup lezení a hned za pár dní sezení.
Nás se doktorka plata v 8.měsíci, jestli se plazí, to ano, ale jestli používá nohy, to jí nezajímalo. Hlavní je, že se pohybuje.
Některé děti třeba válí sudy.
Dcera se neplazila zase vůbec, nejdřív byla „nepohyblivá“ a pak zas stačilo pár dní a už i seděla.
AliceP píše:
co ja vim tak mi mamca vypravela ze se segrou(dvojcata) jsme se takhel plazily a nohy vubec nepouzivaly a pak jsme jendou vyskocili a rovnou chodili..takze se neboj kazde ditko ma jiny styl:)
Přesně - můj brách takhle taky lezl a pak hned chodil…
Tento pohyb se prý označuje jako tulenění, včera mi to řekla rehabka. Taky se tuleníme, je to předstupeň plazení, ale třeba už rovnou klekne a začne lozit. Aspoň doufám, že to tak bude u nás. Začala jsem se synem před měsíce cvičit vojtovku a toto je náš první úspěch.
nase dite se neplazilo vubec jestli te to uklidni…az v 10 mesici proste zacala lezt…a to nam vsichni rikali jak je sikovna a napred…takze bych byla uplne v klidu ![]()
náš malej se takhle začal plazit v 7m. Vypadal jako lachtan
a k tomu máme plovoučku, takže se po ní tak krásně vozil. Teprve teď, je to tak týden, začal lézt po kolínkách, a to ještě na koberci, na plovoučce využívá stále lachtaní metodu. Takže neboj, všechno má svůj vývoj. Kámoška má 9m a ten nedělá nic, ani se neotočí.