Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminky mažete nebo mazali jste miminku něčím pusinku?? Moje holčička má od narození takovou hrubou pusinku, různé pupínky, mílie atd. Prostě nemá ji vůbec hlaďoučkou jako miminko, má ji suchou, takže jsem mazala olivovým olejíčkem, ale zdá se mi, že jí má čím dál horší jakoby, vyrážku
Podle rad doktorky mažu tedy modrou indulonou… Sofinka má nyní 7týdnů…
JÁ SI MYSLIM ŽE JE HODNĚ DOBRÝ bEPANTHEN nebo jak se to píše. malá se mí v 6 nedělí hodně osypávala a vždy když jsme ji namazala bylo to hned v pořádku
![]()
obličejíček jsem mazala slunečnicovým, meruňkovým a následně hipp olejíčkem, infadolanem a bepantenem.
Ahoj, malý se mi taky osypal. Měl tehdy asi 3 týdny a já ho mazala Extra jemnou vazelínou. Je určená i pro děti. A krásně se mu to spravilo.
Ahojky, tak obličejíček a tělíčko jsem mazala olejíčkem a nebo kalciovkou
Náš malý měl hodně dlouho opupínkovaný obličej, jestli jsou to pupínky s bílou špičkou, tak mi dr. poradil otřít je opatrně lihem. Jinak promazávat, já jsem používala Hipp dětský krém.
Amálka777 píše:
Mažu každý den Leniens mastí a malá má pleť jak samet
tu leniensku mi poradila dr ,ale mě to strašně smrdělo ![]()
Na doporučení MUDr. mažeme Excipialem - máme mast s mandlovým olejem ![]()
Moje malá měla taky pupínky v šestinedělí, ale pak se to začalo zlešovat, až to vymizelo. Jinak jsem mazala a když je potřeba mažu dětškým balzámem od Saloos. Je to biokosmetika a dá se použít na obličej, rtíky nacokoliv ![]()
jedna pixlička vydrží tak na rok ![]()
ahoj dobrý je aj infadolan, je bez barviv a parfemace i to mateřské mlíko má hojivé účinky ![]()
ahoj, když se malé opupínkuje obličejík, namažu kalciovou mastí nebo infadolanem
infadolan je výbornej, i já ho používám třeba když se mi na obličeji udělá bedar
nebo na když mám suchou kůži okolo nehtů…
Jinak mažu Sebamedem celé těíčko a maximální spokojenost ![]()