Čím mazat pleť malému miminku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
29.10.13 11:12

@CokeLady malý se začaly dělat takový suchý hrubý mapy různě po těle. Některé ohraničené, některé ne. Mazání nepomohlo, pomohlo, že jsem začala koupat obden. Fakt ;) Jinak mám Excipial, ale mažu opravdu jen občas. Méně je někdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
29.10.13 11:13

Rocni i ctyrletou mazu po kazdem koupani (nekoupu denne, obcas jen myju zadecek) Atodermem od Biodermy, zatim vyhovuje nejvic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
29.10.13 11:15

Ja mám syna a ten má tiež citlivejšiu kožu a doktorka nám odporučila tiež ten excipial ale ja mažem krémom Leniens, ktorý sa kúpi v lekárni, je míchaný v lekárni a kelímok 200 ml stojí okolo 120kč. Mažem ho každé ráno celé telo a večer len obličej. Syn má niekedy zarudnuté tvářičky a akoby drnú kožu a vtedy mažem častejšie a do pár dní je to preč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
29.10.13 11:18

Používám mýdlo Oilatum a na mazání taky Lenniens mast.

• Citovat
  • Upravit
Anais
29.10.13 11:24

@CokeLady tak ještě vyzkoušet něco jiného na mytí a prát v obyč. mýdle.
Dobrý je taky Leciderm - mají víc produktů, tak to chce vyzkoušet.

• Citovat
  • Upravit
14309
29.10.13 11:52

Tak ja mam ABC od Biodermy celu radu a spokojnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
29.10.13 11:53

Malý měl taky pupínky (vylezly už někdy okolo třetího týdne), ty jsem nemazala ničím, zmizely samy (asi za 3 nebo 4 týdny), ale zůstala mu taková hrubší kůže. Tu mažu jednou denně domácím sádlem a dobrý, už má zas obličejíček jako správné miminko. A koupu obden a celého ho mažu taky tím sádlem. Dřív jsem používala modrou indulonu a taky dobrý, ale po všech možných olejíčkách se děsně šupinkoval.
Do vody na koupání nepřidávám nic.

Příspěvek upraven 29.10.13 v 11:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
29.10.13 11:53

@Kacenka1987 nemá atopický ekzém??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
29.10.13 11:54

Ahoj, taky mám citlivouška… :* vždycky se rád různě osypává na bříšku (začne to tečkama, pak to je hrubé a suché a rudne to…) taky myslím, že na to má vliv jídlo, ale nevysledovala jsem nic moc jaké :evil: jen raději ubírám ml. výrobky.
Jinak koupeme denně (možná to zkusíme taky vynechat a umít jen žížalu a prdku) a mažu
buď Indulonou, Linolou, nebo Lipobasi (bez předpisu)…
on má náš malý něco jiného na bříšku, něco jiného na ksichtíku a pak ve vláskách…
tu Linolu používám na ty vlásky a šupinky… Indulonu na končetiny a zádička (tam kde není žádná vyrážka) a na obličej mastnou Lipobasi a občas i na bříško… dobře se nám to teď daří držet v klidu a je „čistej“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
29.10.13 11:56

Malej je právě atopik a pomohla mu nejlíp Linola Fet :) ale nevím jestli to není spíš pro starší? Jinak ten Excipial kids (růžový) ten taky nebyl špatný…Měli jsme Excipial pěnu a ještě jeden krém a ty stály za prd.. :/
Koupeme taky ob den, prej každodenní koupání není pro atopiky dobrý, vysušuje to ještě víc pokožku…máme ještě Linolu do koupele, ale nesmí se to dostat do očí, tak to moc nedávám :? Přes jaro a léto to má vždycky oukej :) Ale jak začne zima, tak to naskáče,,,prej od 2 let by to mělo ustát, tak jsem zvědavá :) Zatím se mu dělají jenom u pusinky…

Příspěvek upraven 29.10.13 v 12:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
29.10.13 11:59

@CokeLady

http://www.drmax-lekarna.cz/…-150-ml.html

Výborné, zázračné - nevěřila jsem vlastním očím.

http://www.docsimon.cz/…e-krem-100-g

Tohle pediatrička napsala na předpis. Taky vynikající.

Malou mažu každý den po koupání - sprchování. Niveou dětským tělovým krémem (modrý).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuria
29.10.13 12:03

Tak já mám skoro tříleťačku, která má citlivou pleť v obličeji, dělá se jí taková krupička a jako suchá, občas sem tam někdy i v tělíčku malinký flíčky. V létě dobrý, ale jak se ochladí, tak musíme poctivě mazat. Mažeme konopnou mastí balcann a zlepšilo se to, ale chvíli to trvalo. Když mám nějaký problém, tak ji použiju i pro sebe. Ve vláskách se jí dělají stroupky a na to používáme propolis.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
29.10.13 12:11

@CokeLady jo tu Lipobasi nám doktorka taky napsala.. Za mě to teda zas takový zázrak nebyl :nevim: To mi příjde lepší ten Excipial. Ale záleží na dítěti, třeba vám bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuria
29.10.13 12:11

Pokud vím, tak lipobase je na každodenní mazání a klidně dlouhodobé a může se s ní mazat obličej i tělo.

• Citovat
  • Upravit
84
29.10.13 12:13

@CokeLady já myslím že ano, ta Lipobáse to jakoby promastí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí