Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, četla jsem, že miminka vidí už od narození, ale prý si to ještě jakoby neuvědomují. Chtěla jsem se zeptat, odkdy miminko registruje a začíná sledovat určité předměty. Můj malý zatím jen přimhouří očička, když třeba v noci rozsvítím, ale pořád se mi zdá, že kouká skrz mě. Jsou mu 4 týdny. A ještě by mě zajímalo, odkdy začínají „pást koníčky“
kazdy dite je uplne jiny! nektery deti se zajimaji o hracky ve dvou mesicich..nektery az ve 4..jakoze koukaji na kolotoc .. apod. a konicky to je uplne stejny..nektery pasou v porodnici…jiny az v peti mesicich ![]()
Tak kdy zacina ji registrovat predmety,to si uz moc nepamatuju,ale do toho 2.mesice urcite.Jinak nas prcek zacal past konicky v 5ti tydnech ![]()
Zrovna dneska ráno sem zpozorovala, že malý kouká na hračky na hrazdičce
No a koníčky teda ještě nepaseme, my na bříšku chytáme hysterické záchvaty ![]()
Je dobrý to třeba vědět tak nějak orientačně, ale hlavně se nestresuj tím, že Ti malej ještě nedělá to nebo ono. Přesně, jak píše Mikitaa - každej prcet je úplně jinej. Mně u naší pediatričky taky maminka se stejně starým chlapečkem říkala, že její malej si už na bříšku i hraje (prckům bylo okolo 5m) a my jsme se zatím jen otáčeli a na bříšku se nám moc nelíbilo. No, a teď se náš Mates snaží z pérování na kolínkách už i lézt a ten druhej prcek tohle ještě nedělá. Všechno ale příjde. ![]()
já jen, že malej když ho dám na bříško, tak má snahu tu hlavičku zvedat, ale udrží jí asi 2-3 vteřiny, pak mu padá dolů, tak jestli už je to jako nějaký náznak, nebo jestli to tak dělají všechny miminika........
Náš Matýsek to dělal přesně takhle, postupně vydrží déle a déle, neboj.
Podle mého je to už „náznak“, jak píšeš.
ahojky mam 7tyd. chlapecka a 3,4t bylo poznat, ze se zacina otacet(reagovat) za svetlem. ted v 8t uz reaguje paradne na pohyb, zvuky, smeje se a zacina „povidat“
paseni mu moc nejde, chvilinku vydrzi, ale vzteka se