Miminko spálené od slunce

2970
30.3.11 18:25

Miminko spalene od slunce

Ahoj,

dneska jsem asi ne poradne chranila mimco pred slunickem :-( Ma ted cervene tvare a kus celicka. Poradite, co s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10895
30.3.11 18:33

Nemaš doma Panthenol ve spreji nebo krém? obojí je super a myslím že ho můžeš máznout i na mimčo, pokud není nějak alergický, kdyžtak to zkus někde na ruce…a nebo se dával jogurt nebo tvaroh :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
30.3.11 18:37

no mam doma pro despele nejake after sun lotion od nivey s aloe vera, ale nevim, jestli ho tim muzu namazat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
30.3.11 18:42

Ahoj. Asi bych hlavně pořádně promastila, radši dětským normálním mlékem.

Jednou se mi stalo něco podobného - ale byla jsem si jistá, že od sluníčka to být nemohlo (nepustila jsem na ni ani paprsek :lol: ). A taky že ne - druhý den byla úplně OK. Tak jen pro uklidnění, že to nutně nemusí znamenat spálení :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
30.3.11 18:52
hkac píše:
ja snad ani detsjke mleko nemam :oops: mazu ho porad slunecnicovym olejem. myslis, ze ten muzu taky pouzit?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
30.3.11 18:54
taja píše:
hkac píše:
ja snad ani detsjke mleko nemam :oops: mazu ho porad slunecnicovym olejem. myslis, ze ten muzu taky pouzit?

Jasně, to jsem tím taky myslela (taky jsem používala jen slunečnicový olej). Prostě promastit, a jestli to má horké, tak zkoušet opatrně chladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7511
30.3.11 18:56
taja píše:
hkac píše:

Určitě můžeš, a kup si v lékárně krém na opalování pro miminka. Já jsem hodně používala Daylong. A mazat a mazat. Jarní sluluníčko je hodně ostrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
30.3.11 18:57

a bepanthen nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
30.3.11 19:00
Kačenka 30 píše:
taja píše:
hkac píše:
Určitě můžeš, a kup si v lékárně krém na opalování pro miminka. Já jsem hodně používala Daylong. A mazat a mazat. Jarní sluluníčko je hodně ostrý.
jojo, koupim ted uz urcite :mrgreen:

bepanthen mam. ten je na to dobry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
30.3.11 19:35

Bepanthen je něco jako kalciovka, je na regeneraci kůže. Takže jestli máš, je to lepší než ten olej :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
30.3.11 19:38
mishka2 píše:
Bepanthen je něco jako kalciovka, je na regeneraci kůže. Takže jestli máš, je to lepší než ten olej :pankac:

jo, bezva. uz jsem si na netu nasla pribalovej letak a vazne tam pisou, ze je i na spaleniny :-) a ja myslela, ze je jen na opruzeny zadecky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9592
30.3.11 20:13

A nebo jestli nemáš doma modrou indulonu. Ta hodně promašťuje. Používáme taky, máme ekzem, takže Toma mažu induškou :-))). Oleje paradoxně vysušují, tak nevím, jestli je to úplně optimální. ALe ejstli nemáš nic jiného, tak masti a masti :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9592
30.3.11 20:14

TEda maž a maž :-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
30.3.11 20:28

Teďka namaž vrstvu bilého jogurtu - červeň do hodiny zmizí a příště víc pozor :kytka:

Doporučovala mi to moje dr.

Je tam víc účinných látek než v krému s Panthenolem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
30.3.11 21:37

Bepanthen je taková univerzální mast. Na opruzeniny, bradavky, suchou kůži, podrážděnou …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí