Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
dneska jsem asi ne poradne chranila mimco pred slunickem
Ma ted cervene tvare a kus celicka. Poradite, co s tim?
Nemaš doma Panthenol ve spreji nebo krém? obojí je super a myslím že ho můžeš máznout i na mimčo, pokud není nějak alergický, kdyžtak to zkus někde na ruce…a nebo se dával jogurt nebo tvaroh ![]()
no mam doma pro despele nejake after sun lotion od nivey s aloe vera, ale nevim, jestli ho tim muzu namazat ![]()
Ahoj. Asi bych hlavně pořádně promastila, radši dětským normálním mlékem.
Jednou se mi stalo něco podobného - ale byla jsem si jistá, že od sluníčka to být nemohlo (nepustila jsem na ni ani paprsek
). A taky že ne - druhý den byla úplně OK. Tak jen pro uklidnění, že to nutně nemusí znamenat spálení
.
hkac píše:ja snad ani detsjke mleko nemam
Ahoj. Asi bych hlavně pořádně promastila, radši dětským normálním mlékem.
taja píše:hkac píše:ja snad ani detsjke mleko nemam
Ahoj. Asi bych hlavně pořádně promastila, radši dětským normálním mlékem.mazu ho porad slunecnicovym olejem. myslis, ze ten muzu taky pouzit?
Jasně, to jsem tím taky myslela (taky jsem používala jen slunečnicový olej). Prostě promastit, a jestli to má horké, tak zkoušet opatrně chladit.
taja píše:hkac píše:ja snad ani detsjke mleko nemam
Ahoj. Asi bych hlavně pořádně promastila, radši dětským normálním mlékem.mazu ho porad slunecnicovym olejem. myslis, ze ten muzu taky pouzit?
Určitě můžeš, a kup si v lékárně krém na opalování pro miminka. Já jsem hodně používala Daylong. A mazat a mazat. Jarní sluluníčko je hodně ostrý.
Kačenka 30 píše:jojo, koupim ted uz urcitetaja píše:Určitě můžeš, a kup si v lékárně krém na opalování pro miminka. Já jsem hodně používala Daylong. A mazat a mazat. Jarní sluluníčko je hodně ostrý.hkac píše:ja snad ani detsjke mleko nemam
bepanthen mam. ten je na to dobry?
Bepanthen je něco jako kalciovka, je na regeneraci kůže. Takže jestli máš, je to lepší než ten olej ![]()
mishka2 píše:
Bepanthen je něco jako kalciovka, je na regeneraci kůže. Takže jestli máš, je to lepší než ten olej
jo, bezva. uz jsem si na netu nasla pribalovej letak a vazne tam pisou, ze je i na spaleniny
a ja myslela, ze je jen na opruzeny zadecky ![]()
A nebo jestli nemáš doma modrou indulonu. Ta hodně promašťuje. Používáme taky, máme ekzem, takže Toma mažu induškou
. Oleje paradoxně vysušují, tak nevím, jestli je to úplně optimální. ALe ejstli nemáš nic jiného, tak masti a masti ![]()
Teďka namaž vrstvu bilého jogurtu - červeň do hodiny zmizí a příště víc pozor ![]()
Doporučovala mi to moje dr.
Je tam víc účinných látek než v krému s Panthenolem. ![]()
Bepanthen je taková univerzální mast. Na opruzeniny, bradavky, suchou kůži, podrážděnou …