Naučilo se vaše mimi samo usínat?

Kettlery
31.3.11 11:59

Naučilo se vaše mimi samo usínat?

Ahoj, chtěla bych poprosit maminky, kterým se podařilo, že se jejich děti naučily samy usínat v postýlce, jestli by sem nepísly. Já mám chlapečka 6 týdnů a ten vůbec není schopný usnout sám. Uhoupáváme ho na balonu. Pokaždé to trvá cca 30 min a začínáme protest pláčem, protože malý má pocit, že by radši poznával svět než spal. Vím, že teď je ještě malinký. Potřebovala bych ale trochu vzpruhy, že se to někdy zlepší, že dokáže usnout sám. Kamarádka mi radila zkoušet položit do postýlky ospalého a třeba se to někdy povede. Mám strach, že ne (zatím začne natahovat téměř okamžitě). Navíc mi teď přestává usínat při kojení. Když mu bradavka vypadne z pusinky, mlaskne si a sám sebe probudí, takže tyhle uspávací 30minutovky teď máme nejen ve dne ale i v noci. Potřebuju vědět, že na konci tunelu taky může být světlo a že se to někdy zlepší. Taky bych se chtěla zeptat, jak dlouho vám mimi vydrží sama třeba pod kolotočem nebo v lehátku nebo někde. Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
31.3.11 12:02

Starší se naučil usínat sám v roce, nevydržel nikde a pod ničím, mladší usínal sám od narození, na dece, pod kolotočem či v lehátku vydržel klidně i dvě hodiny .)) To jsem asi moc nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
31.3.11 12:04

My uspáváme ještě dneska :mrgreen: .Promiň to si slyšet nechtěla viď?Já to nehrotim tak nějak si to užívám dokud to jde.
No snad ti někdo poradí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
31.3.11 12:06

já myslím že už jste trošku „zanedbali“ výcvik, my jsme malou nikdy neuspávali v náručí houpáním a proto to nikdy nevyžadovala,jo jasně pár večerů krizových bylo ale nechali jsme jí párkrát vyplakat nebo prostě jsme si jí vzali k sobě a čekali až bude tak hotová až usne sama, to samé houpání v kočárku, naschvál jsem každému zakázala „drncat“ a teď je jí přes rok a uspává se běžně sama, naopak když by se jí snažil někdo uhoupat nebo byl s ní při usínání tak se zblázní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
31.3.11 12:10

Já ho naučila na dudlíček, zatím to funguje, je teda pravda, že tam musím asi 10× zabehnout, kdyz mu dudlík vypadne, ale nakonec se ududá k spánku. A s tím houpáním má martulka pravdu, taky se toho snažím vyvarovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
31.3.11 12:11

Hele, buď naprosto v klidu. My malého taky uspávali na ruce (to ho tak naučil manžel) - vyžadoval ještě u toho chodit a povídat :mrgreen:.. prostě to malý miminko vás potřebuje u sebe. Spíš si to užívej, až bude větší a ty mu budeš chtít dát pusinu, tak Tě bude odstrkovat.

No a pak se to najednou překulilo, položím do košíčku (brzo bude postýlka) zapnu usínáčka. Občas se chvilinku kroutí, tak třeba hladím po hlavičce a za chviličku spinká. :hug: Jsou dny, kdy se mu taky nechce, ale tak ho vyndám a usne o chvilku později, no. V noci jsem teda nemusela uspávat nikdy. Vzbouzí se mi tak jednou za noc a to usne u prsa a spí dál. Jen ho opatrně přendám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
31.3.11 12:17

no v pubertě ho uspávat na balonu nebudeš :wink: Já teda žádné rituály nepraktikuji, až je prostě unavený, tak dostane spací plínu a nakojím ho. Při tom vždy usne… no tos asi slyšet nechtěla. Můj názor je ten, že v 6 týdnech je mmoc malý na to, aby usínal sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
31.3.11 12:19

A kojíš?
Mě usínalo takhle malé dítko zásadně u prsa :-D, takže jsem toho využívala a opatrně potom uložila do postýlky, když byl čas na spaní.
Později doma moc nespal, takže spinkal venku v kočárku při celodenních procházkách.
Večer teda pokaždé usínal u toho kojení a později, když měl na spaní kaši z lahve nebo UM (to bylov 11m), tak potom stačilo položit do postýlky a spal.
Horší to bylo s nočním buzením :zed:.

Ale některé děti jsou prostě takové, že potřebují uspávat a jiné to nevyžadují :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
31.3.11 12:22

My od narozeni uspavali tak, ze jsem uz posledni kojeni mela ve tme u postylky, pak dostala dudlik, dala jsem ji do postylky a odesla. Kdyz si obcas zabrecela, prisla jsem, pohladila, pripadne vratila vypadnuty dudlik a odesla.
Myslim, ze kdybys tohle dodrzovala, proste ji tam nechat, nemyslim nechat vyplakat, ale vzdy prijit, pohladit, ale nevyndavat, tak si zvykne usinat v postylce sam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
31.3.11 12:31

Ahojky, taky jsme uspávali na ruce a hlavně když měl prdíky. No a pak jsem koupili usínáčka, a zkusili jsme ho dát do postýlky a zapnout usínáčka. Sice jsem se ze začátku naběhala, vždy pohladit, vrátit dudlíčka a dát pusinku. Zabralo to. Malej má pět a půl měsíce a usíná sám s usínáčkem, občas ještě zaběhnem dát dudlíčka nebo znova zapnout usínáčka. A taky nepopírám, že i teď má období, že neusne nikde jinde než u mě na ruce a to tehdy pokud je hodně přetaženej. Ale užívám si to, za pár let mě pošle do háje, když mu budu chtít dát jenom pusinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
31.3.11 12:38

ahojky. myslim, že je ještě maličký, nám do 6 ti týdnu taky Michálek jen a jen plakal a slovo spaní pro nej neměl význam. v podstatě mam pocit , že skoro nespal. přes den tak hodku dvě v noci s nekolika buzeními tak 5-6 hodin v kuse nikdy. zlomilo se nám to na den po 6ti nedělí kdy malej sám od sebe usnul a vzbudil se na jídlo až ve 4 ráno, což sem enznanala tak sem ho furt chodila kontrolovat jestli je v poho. od tý doby spal v poho sám, v noci teda, přes den spí kyž je doma max dvakrát po pul hodkach, pokud sme venku spí i 2 hodiny v kočáru, žádný houpání nepotřebuje, už jen to, že jede ho uspinká a to je doted, jen jediná změna, před měsícem nam vyrostli 2 nafáky, nu a od tý doby se občas v noci v zbudí a plače, někdy pomuže dudlik , nikdy ne, zásadne netaham z postýlky, dam max trochu napít a zkontroluju jestli neni pročuranej, mam postýlku hned vedle postele tak když je potřeba šmroucham ouško nebo hlavičku a do minuty max do 5 minut zase spinká. di na to pomalu, nenechávej ho vyplakat na to je ještě moc malinkej,ale pomalinku se pokus odbourat ten balon, rohzhodně ne naráz, to by byl asi šok,ale na noc ,aspon na noc by se měl naučit hajat sám. zkus mu koupit nákýho usínáčka, nebo namudlat plenku dát tvoje tričko at te cítí, nebo zkus dudlíčka po 6 týdnech už ho i kojící miminko muže mít, dobře pozná jestli je to prso nebo dudlík, v tomhle už se nesplete a mohlo by mu to pomoct usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
31.3.11 12:41

U nás se osvědčilo zavinování. Uhoupávali jsme cca měsíc, možná do konce šestinedělí, pak jsme objevili Karpa a jeho zavinování, tak jsme ho zabalili, šoupli mu dudlíček (do té doby ho vůbec nechtěl), tak si dudal a většinou usnul u nás na gauči. Pak jsme ho jen přenesli do postýlky. Pak jsme koupili kolotoč nad postýlku, malého jsme začali dávat bdělého do postýlky pod kolotoč zavinutého a s dudlíkem a během pěti minut malý usnul. Cca kolem konce čtvrtého měsíce se nám podařilo odbourat zavinování a od té doby každý den okolo deváté dáme malého do postýlky, přikryjeme, pustíme kolotoč, dáme dudlíka, pohladíme, dáme pusu a jdeme pryč. Když se na něj po pár minutách jdeme podívat, tak spí jak andílek :-) . Celý se to obešlo bez nějakého vřískotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
31.3.11 13:01

když byla takhle malá tak spala jen v kočárku večer u prsa,v půl roce kočárek začala bojkotovat,tak spala doma,usínala sama,pak tak v 9 měsících začala vstávat a bylo po samotným usínání,tak jsem si k ní sedla dala jí oblíbenou hračku a zpívala písničky,po pár měsících jsme to tak vypilovali,že po obídku a večer si chodí sama lehnout do postýlky,vždy si kní sednu řeknu jí pohádku nebo zaspívám,do pár minutek spinká,je to náš rituál na který se moc těšíme,na to že své dítě uspáváš není přeci nic špatného,metody položit a odejít nemám ráda,to je jen můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
31.3.11 13:11

Ahojky ,, ja prisla z porodnice a rovnou sam do pokojoicku ,, u kojeni jsem si davala zalezet aby neusnul aby si pak na to nezvykal,, kamoska taky jak to neslo skakala s nim na balone snazila se pomoct a za par mesicu to bylo priserne, kluk ma dva roky a vzdy posle email tak uz se budime jen 5 x za noc ,, !!
Nas malicky taky protestoval jen jsme ho vzali do naruce ci ho zacali hladit tak to jo,, ale jak jsme se oddalili tak byl horor,, par noci bylo silene , zaspal v osm a trvalo to s placem 30 minut ,, davala jsem si intervaly,, vzdy jsem tam sla po tech 5 - 8minutach zkontrolovala ci ma dudanek atd,, pohladila a sla opet pryc,, bylo to tvrde ale vedela jsem ze tim ulehcim jednou i malemu ne jen sobe !!
kdyz se vzbudil v noci kolem pul druhe na kojeni bylo to stejne plac i hodinu,, nanynku jsem mela chuvicky taky a proste jsme ho nechali,, muj se trhal ale ja rikam ne !!
do trech dnu jsme nevedeli ze mame miminko doma
pak to vzdy zkousel jak zacal byt chytrejsi
napr v 3 mesici pak kolem 7 mesice pak rok ,, atd,, co jsem tak vypozorovala,, ale vedela jsem ze to dokazeme oba dva,, drzim hodne pesticek a zarid si to co nejdrive jinak budes vycucana
kamoska dalsi uspava dite do dnes a ma tri!!!! uz to proste nejde spretrhat ,, chodi s nim v osm do postele nez usne je pul devate mezi tim ze ona predstira spanek nakonec pry taky nekdy usne a pak rikala ani partnersky zivot nic moc,, nebot uz je rozespala a proste hotovo!! neboj mmimiska se urco nabazis dost pri mazleni kojeni prebalovani prevlekani ale kdyz uz bude v postylce zhasnes atd pochopicasem ze tady uz je konecna:-))0
drzim pesticky :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
31.3.11 13:15

Alex usíná sám od narození a dvojčata také, od začátku jsem žádné houpání atd před spaním, prostě nacpat jídlem, přebalit, strčit do pelíšku a hají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí