Ležení miminka v ohrádce

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1950
19.2.12 21:47

ahoj, malou jsem v ohrádce nikdy nenechávala spát, bylo to dost tvrdé a hlavně když se jedná o ten monitor, úplně si nedovedu představit kam by jsi ho dala aby fungoval jak má? Jedině dát na desku a na to nějakou silnější deku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2041
19.2.12 21:52

Čauky, myslíš to dobře, ale moc si to nemaluj, že v ní stráví mládí:-) Ale je to bezva věc, mám jí v kuchyni i nahoře v pokoji a poslouží hlavně, když potřebuju do koupelny, na záchod, když vařím. Jinak když byl malej novorozeně, měl lehátko až do lehu, pozoroval a často mi ně něm usínal. Ale v ohrádce nikdy neusnul. Jinak na dno jsem dala takový ty pěnový puzzle a přesto jsem potáhla molitan látkou. Dolů jsem dala ještě mantinely jako do postýlky. Třeba já jako dítě jsem si prý hrála v ohrádce pořád, moje děti tam vydržely cca 20 minut když jim k tomu hrála televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.2.12 21:52

Já mám ohrádku s tlustým molitanem, v určitém věku v ní oba trávili dost času, tak ať je to netlačí. Děti jsem dávala spát ale spíš do velké postele či do vlastní postýlky. Monitor jsem přes den moc neřešila, u druhého už ani v noci.
Druhorozený byl do 2m s námi v kuchyňoobýváku, spal v korbičce, od 2m spí nahoře v ložnici, stejně by ho prvorozený rušil.
Někdy mi samozřejmě v té ohrádce usnul, ale stejně to nebylo na dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
19.2.12 21:57

No jo, připrav se, že budeš s kočkama vytírat dvakrát denně, ségra má psa a musela si koupit robotický vysavač. Ale možná, když jí naučíš na svůj koutek bude jí tam dobře. Tak zkus dát to lehátko pro miminka do té ohrádky a vždy jen našteluješ, aby na tebe vidělo, to bude super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.2.12 21:58

Ty kocky se ti tam stejne dostanou, ne? :think:

Aby tam mohl spinkat, melo by to byt mekci, ale zae, aby se zacal spravne pretaceta z edat na kolinka a plazit, tak na to neni matrace vhodna… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.2.12 22:02

Mimi jsem měla na dřevěné podlaze, na tom kusový koberec, deku složenou na dvakrát a na tom hrací deku. Nikdy si nestěžoval, že by ho něco tlačilo a naučil se tam v pohodě přetáčet. Poté začal pomalu cestovat šoupáním po obyváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.2.12 22:02
CokeLady píše:
Nelluška píše:
No jo, připrav se, že budeš s kočkama vytírat dvakrát denně, ségra má psa a musela si koupit robotický vysavač. Ale možná, když jí naučíš na svůj koutek bude jí tam dobře. Tak zkus dát to lehátko pro miminka do té ohrádky a vždy jen našteluješ, aby na tebe vidělo, to bude super.

Robotický vysavač máme, ale děsím se, až bude lézt, máme dlouhosrsté a i tak je to někdy na bednu :zed:

Přesně tak to plánuju s tím lehátkem, ale asi bych nejdřív chtěla ozkoušet bez něj, případně lehátko dokoupit.

Jasně, kočky nepřitluču, ale nechci měsíční mimčo dát na podlahu. Jedna přes něj přeběhne a je z něj placička. :D

My meli dva psy a petiletou cacoru… placicku nastesti nemame! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.2.12 22:08

já mám ohrádku, to dno je poměrně tvrdé (není to prkno, je to měkčí, asi tak jako přebalovák u doktorky), mně to vyhovuje, aby si na tom malá trénovat otáčení, ale ségra k tomu měla ještě mantinel a ze stejného materiálu i pokryté to dno, takže to bylo měkčí… my teď máme psinu po porodu, která brutálně líná, a k tomu dvě štěňata (z původního počtu sedmi), takže jsem si ohrádku od ségry půjčovala přesně z toho důvodu, aby pískle neleželo v chlupech a aby ji štěnice nepovažovaly za kousací hračku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.2.12 22:09

A k těm zvířatům… máme 2 psi. Nikdy jsem to moc neřešila. Psi mu zatím nic neudělali. Malý tedy není samý chlup, ale sem tam na něm nějaký najdu. Žádné alergické reakce nemá a pejsky má rád. Akorát teda pejsci zatím nemusí moc jeho, když jim místo malá dělá bac bac :mrgreen: . Ale teda pejsci dřží jak psi, nikdy mu nic neudělali. Ale kočka je asi něco jiného.
Nechala jsem třeba dítě(asi 2m) spící na rozloženém gauči v kojícím polštáři, čivava ho tam hlídala a já jsem šla pověsit prádlo. Když jsem se vrátila, malý spal a čivava pořád hlídala na stejném místě, ani se nehla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.12 22:37

Já bych tedy raději pořídila lehátko, nebo jídelní židličku od narození, to krásně využiješ a ohrádku až později, až tam mimčo budeš potřebovat šupnout, když budeš vařit, uklízet, půjdeš na toaletu, k pošťačce a ke spánku přes den můžeš dát v pohodě do postýlky, kde budeš mít ten monitor dechu. Náš malej by v ohrádce asi nikdy neusnul, ale jako miminko spával v lehátku strašně rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
19.2.12 22:44

taky mám podobnou ohrádku. Dno je poměrně tvrdé, já si tam přikoupila 2cm silný molitan a dala ho pod polstrování. Kamarádka tam má třeba jen deku navíc.
Ale náš malý mi v tom tedy nikdy neusnul. Jako úplně maličký chtěl při usínání buď chovat, nebo drncat v košíku. Pak mi usínal sám v postýlce. Prostě ohrádku má na hraní a tím to hasne, zatímco postýlka je zase jen na spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
19.2.12 23:48

Já myslím, že novorozeně do ohrádky nee. Až tak od 4-5 měsíců by mělo miminko trávit čas na zemi, do té doby v postýlce. Já si pořídila kolíbku na kolečkách, abych mohla převážet po bytě podle potřeby. Od chvíle, kdy ho začal zajímat okolní svět a přestal jen spinkat a papat (cca 2 měsíce, byl narozený o měsíc dřív) jsem ho občas dávala do lehátka. Pak se přestěhval na zem, buď na deku nebo na hrazdičku. Ohrádku jsem dala až teď, když začal plazit. Jinak taky máme dvě kočky, chlupů je sice hrůza, ale malého jsem mohla nechat na dece na zemi jen tak. Ale je pravda, že když to nebylo v permanenci, tak jsem to uklízela, aby na tom nespaly. Ohrádku máme síťovou, tak tam naštěstí nemůžou (když jí tedy nezapomenu zavřít). Pokud bys přece chtěla už malé mimi dávat do ohrádky, tak bys mu tam měla vymezit menší prostor (třeba kojicím polštářem nebo dekama), ve kterém bude ležet. Těm nejmenším prckům nemusí ten prostor dělat dobře, přece jen jsou zvyklí na těsné poměry z bříška a můžou pak neklidně spát nebo špatně usínat. Taky by měl mít to pod sebou spíš měkčí, poslední dobou se dokonce upouští od rovných tvrdých matrací a radí se peřinka. Mimochodem ani z hlediska ukládání a zvedání miminka z podlahy ta ohrádka není zrovna terno. Tam se počítá, že dítě už leze, sedí nebo chodí. Viděla jsem i ohrádky, které měly pohyblívé dno a tak mohly fungovat i jako postýlka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.2.12 08:11

tuhle přesně mám, s tím mantinelem je to dost pohodlné i pro novorozence :-) Ono to lehátko je praktičtější ze začátku, že si ho můžeš poponést kam potřebuješ, klidně i do koupelny, některá miminka jsou klidnější, když maj mámu pořád nablízku…ale když v ohrádce nainstaluješ třeba ten kojící polštář okolo mimi, tak bude mít úplně stejně pohodlné leženíčko, jako v postýlce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
20.2.12 08:22

já měla na úvod košíček na kolečkách, byl super, že si ho můžeš vozit kam chceš. Hlavně, když usnul, tak jsem ho převezla pryč, protože malá mluví dost nahlas. Ale tuto je taky moc hezký, to jsem ještě neviděla. Jinak lehátko je taky bezva, měla jsem super velké, nosili jsme ho i ven na zahradu, když jsme grilovali, malýmu se v něm moc líbilo. Opravdu v něm strávil pár měsíců. :-) při prvním jsem ho tolik nevyužila, páč se všechno točilo kolem malý. Ale teď už při druhým musel být i trošku sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.2.12 08:44
CokeLady píše:
Etcetera78 píše:
tuhle přesně mám, s tím mantinelem je to dost pohodlné i pro novorozence :-) Ono to lehátko je praktičtější ze začátku, že si ho můžeš poponést kam potřebuješ, klidně i do koupelny, některá miminka jsou klidnější, když maj mámu pořád nablízku…ale když v ohrádce nainstaluješ třeba ten kojící polštář okolo mimi, tak bude mít úplně stejně pohodlné leženíčko, jako v postýlce :-)
Supr, díky za zkušenost. Jen se chci zeptat, na té katalogové fotce vypadá ta výplň tak nějak zmuchlaně. Je to pevné a měkké? :think:

Je to deska pevná vypolstrovaná, asi jako přebalovák. A to modré na tom je ten „mantinel“, kterým se pokryje i to dno. Takže buď můžeš mít ohrádku bez mantinelu, to je pak tvrdší ležení, vhodné pro větší miminka, aby se na tom mohly hýbat, anebo s mantinelem je měkčí ležení, protože miminko leží na tom měkkém (bavlna a vatelín). Přivazuje se to v rozích té ohrádky, takže se to snad nemuchlá (já to mám bez toho mantinelu, ale ségra to používala s ním a vypadalo to v pohodě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí