Lhaní o bydlišti zaměstnavateli

Anonymní
21.7.22 21:13

Lhaní o bydlišti zaměstnavateli

Zdravím,

jdu na Vás s dotazem ohledně bydliště. Zaměstnavatel na mě tlačí, že abych práci získal, musím se přesunout do místa výkonu práce. Pro mě je to dojezdová vzdálenost na kterou jsem zvyklý, ale to jemu nejde vysvětlit.

Já jsem řekl, že se stěhuji, ale v plánu to nemám. Je možné, že se bude snažit to zjistit např. skrz služební ntb?(Občas možná práce z domova). Je mu vůbec co po tom, když v práci budu excelovat a dojíždět tak jak mám? Lhát se mi nelíbí, ale v tomhle případě to jinak nejde.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5379
21.7.22 21:16
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.22 21:20

Zaměstnavateli je buřt, odkud dojíždíš. Ale musíš dodržovat pracovní dobu. Nemá důvod ti nakazovat se stěhovat. My do práce dojíždíme skoro všichni. Místních je jen pár :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.22 21:22
@Russet píše:
Zaměstnavateli je buřt, odkud dojíždíš. Ale musíš dodržovat pracovní dobu. Nemá důvod ti nakazovat se stěhovat. My do práce dojíždíme skoro všichni. Místních je jen pár :nevim:

Hmm, tak ten muj to vylozene pozaduje pro ziskani zamestnani. Davno bych se na to vybodl, ale je to prilezitost jednou za zivot. Hold to budu muset uhrat na stehovani. A budu se stehovat nekolik let. :D

• Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
@Gwent píše:
Zdravím,

jdu na Vás s dotazem ohledně bydliště. Zaměstnavatel na mě tlačí, že abych práci získal, musím se přesunout do místa výkonu práce. Pro mě je to dojezdová vzdálenost na kterou jsem zvyklý, ale to jemu nejde vysvětlit.

Já jsem řekl, že se stěhuji, ale v plánu to nemám. Je možné, že se bude snažit to zjistit např. skrz služební ntb?(Občas možná práce z domova). Je mu vůbec co po tom, když v práci budu excelovat a dojíždět tak jak mám? Lhát se mi nelíbí, ale v tomhle případě to jinak nejde.

Nebude spíš lepší přesunout se k nějakému jinému zaměstnavateli? :think:

• Citovat
  • Upravit
24713

Lež má krátké nohy. Sice nechápu, proč je problém dojíždění, ale nelhala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.22 21:23
@Kutil Tom píše:
Nebude spíš lepší přesunout se k nějakému jinému zaměstnavateli? :think:

Zamestnavatel je skvely, vcetne podminek jak platovych tak pracovnich, ale potrebuje mit jistotu. Ja mu bohuzel nemam jak dokazat, ze je pro me tahle vzdalenost naprosto normalni.

• Citovat
  • Upravit
24713
21.7.22 21:24
@Gwent píše:
Zamestnavatel je skvely, vcetne podminek jak platovych tak pracovnich, ale potrebuje mit jistotu. Ja mu bohuzel nemam jak dokazat, ze je pro me tahle vzdalenost naprosto normalni.

No a to mu do papírů nahlásíte nějakou fiktivní adresu, nebo jak?

Příspěvek upraven 21.07.22 v 21:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.22 21:26
@lucad77 píše:
No a tomu do papírů nahlásíte nějakou fiktivní adresu, nebo jak?

Ne, rekl jsem, ze prozatim vyuziji byt rodinne zname, se kterou tohle resim. Pripadne ve smlouve byva trvale bydliste, pokud se nemylim.

• Citovat
  • Upravit
350
21.7.22 21:27

@Gwent tak zaměstnavatel tě samozřejmě nemůže nutit se přestěhovat ale tohle asi neutajíš..jakou adresu vyplnís do smlouvy? nebude po tobě chtít adresu kde budeš vykonávat HO? Třeba má strach že budeš chodit pozdě, vymlouvat se na provoz atd… Jak je to velká vzdálenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.22 21:28
@Gwent píše:
Hmm, tak ten muj to vylozene pozaduje pro ziskani zamestnani. Davno bych se na to vybodl, ale je to prilezitost jednou za zivot. Hold to budu muset uhrat na stehovani. A budu se stehovat nekolik let. :D

Asi si může vybírat. V době, kdy třeba do Škodovky v MB dojíždí lidé z České Lípy nebo z Liberce je požadavek tvého zaměstnavatele hodně pofidérní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.7.22 21:28
@ZvědaváTerr píše:
@Gwent tak zaměstnavatel tě samozřejmě nemůže nutit se přestěhovat ale tohle asi neutajíš..jakou adresu vyplnís do smlouvy? nebude po tobě chtít adresu kde budeš vykonávat HO? Třeba má strach že budeš chodit pozdě, vymlouvat se na provoz atd… Jak je to velká vzdálenost?

Příspěvek upraven 21.07.22 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
21.7.22 21:29

Podle mě to dřív nebo později stejně praskne. Stačí, abyste se cestou do práce připletl k nějaké nehodě nebo tak. Zkusila bych si s ním domluvit zkušební dobu, abyste mu měl šanci dokázat, že vás to dojíždění na 99% ovlivňovat nebude, co se pracovního výkonu týká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908

Bych mu řekla, že ok ale zaplatí veškerý náklady stěhování a bude mi dorovnavat nájemný pokud bude v novým bydlišti dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
@JancaS84 píše:
Bych mu řekla, že ok ale zaplatí veškerý náklady stěhování a bude mi dorovnavat nájemný pokud bude v novým bydlišti dražší.

Jo, to mu určitě dá hned podepsat smlouvu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat