Liberec a okolí - výlety/procházky s kočárkem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
299
9.1.12 20:31

Liberec a okolí - výlety/procházky s kočárkem

Ahojte, nemáte náhodou někdo tip (nebo ještě lépe tipy) na pohodovou procházku (nebo výlet) tady v Liberci nebo blízkém okolí a která je „sjízdná“ s kočárkem? Bez kočáru jsem to tu měla procourané snad úplně všude ale s ním jsem naprosto ztracená a zjišťuju že na hromadě míst se kvůli pár metrům zaseknu a musím tou samou cestou zpátky!! :nevim: Nemám auto,takže ideálně model „někam se dostat autobusem nebo vlakem a zpátky do města pěšky“ nebo nějaký okruh…A i když je zima tak klidně i celodenní, vždyť jaro bude za pár dní tady a já se chystá začít pořádně výletit! :dance: A nebudete se chtít třeba i někdo přidat? Jo a abych v těch nárocích na nápady netroškařila - pokud možno ne celou dobu po silnici kde je provoz, abych mohla mít co nejvíc psa na volno… :mrgreen: Za každý nápad samozřejmě velké díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
914
9.1.12 21:27

Ahoj, tak ja jsem s kocarkem a psem v Liberci taky neco nachodila :)
My jsme hodne vyuzivali areal ve Vesci. Je dostupny autobusem(konecna Vesec). Jsou tam asfaltove cesty mezi loukama, da se to tam obkrouzi nebo jit dale do lesa, ale tam je to s kocarkem sjizdne jen za dobreho pocasi(bahno, koreny), ted bych se tam s kocarkem netroufla. V tom arealu je to ale docela fajn.
Dalsi moznosti jsou Lidove sady(konecna tramvaje), spodni cast Lidaku (kolem byvaleho lesniho koupaliste) je sjizdna a je to v lese.
Dalsi tip je byvale lyzarske kolecko pod Jestedem. Kolecko je v lese, je tam asfaltka. Jsou tam i dalsi cesty kde se da chodit mimo asfaltku. Dostupnost tramvaji.
Pak se dobre chodi s kocarkem v Jizerkach. Ale to az sleze snih. Ted je tam plno lyzaru a snih. V lete zase plno cyklistu. Takze doporucuji v mezisezone. Je tam krasne.
Kdybys potrebovala blizsi info, pisni SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
9.1.12 22:23

já courám s kočárkem leda tak pro cyklostezce tam a zpět, protože malý v něm moc dlouho nevydrží, ale to asi tak zcestovalou ťapinu neuspokojí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
10.1.12 00:58

Ahoj! Já jsem šla s kamarádkou a kočárkem Viničnou stezku - je to spíše celodenní výlet. Vlakem jsme dojely do Hejnic (bohužel tam je přestup, jestli si dobře pamatuju) a pak se po Viničné stezce jsme se dostaly do oldřichovského sedla a pak zase na vlak do Mníšku. A v Mníšku je výborná pizzerie Allegria, kam italská kolegyně mého manžela vozila z Liberce své italské přátele :palec: Po silnici je jenom kousek přes Oldřichov, jinak se jde po lesních cestách.

Nevím, jaký program budu mít na jaře, chystám se na jeden den v týdnu do práce, ale kdybys někam vyrážela, třeba i s dalšíma holkama, tak dej vědět. Třeba budeme mít s VOjtou zrovna volno a přidáme se! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
10.1.12 11:33
jancab píše:
Ahoj! Já jsem šla s kamarádkou a kočárkem Viničnou stezku - je to spíše celodenní výlet. Vlakem jsme dojely do Hejnic (bohužel tam je přestup, jestli si dobře pamatuju) a pak se po Viničné stezce jsme se dostaly do oldřichovského sedla a pak zase na vlak do Mníšku. A v Mníšku je výborná pizzerie Allegria, kam italská kolegyně mého manžela vozila z Liberce své italské přátele :palec: Po silnici je jenom kousek přes Oldřichov, jinak se jde po lesních cestách.

Jééé, ta Viniční stezka vypadá dobře. :palec:
A přestup tam určitě je. Přestupuje se v Raspenavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
12.1.12 11:32

Ahoj holky, díky moc za tipy! Přiznám se, že jsem si myslela jak to tu znám a nakonec zjišťuji že jsem celkem mimo… :lol:
Viniční stezku určitě vyzkouším, to mě ani nenapaslo a jak jsem koukala do mapy tak to vypadá fakt dobře! :) Ještě navíc když jde završit tou pizzerkou! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
12.1.12 11:50
susacek píše:
Ahoj, tak ja jsem s kocarkem a psem v Liberci taky neco nachodila :)
My jsme hodne vyuzivali areal ve Vesci. Je dostupny autobusem(konecna Vesec). Jsou tam asfaltove cesty mezi loukama, da se to tam obkrouzi nebo jit dale do lesa, ale tam je to s kocarkem sjizdne jen za dobreho pocasi(bahno, koreny), ted bych se tam s kocarkem netroufla. V tom arealu je to ale docela fajn.
Dalsi moznosti jsou Lidove sady(konecna tramvaje), spodni cast Lidaku (kolem byvaleho lesniho koupaliste) je sjizdna a je to v lese.
Dalsi tip je byvale lyzarske kolecko pod Jestedem. Kolecko je v lese, je tam asfaltka. Jsou tam i dalsi cesty kde se da chodit mimo asfaltku. Dostupnost tramvaji.
Pak se dobre chodi s kocarkem v Jizerkach. Ale to az sleze snih. Ted je tam plno lyzaru a snih. V lete zase plno cyklistu. Takze doporucuji v mezisezone. Je tam krasne.
Kdybys potrebovala blizsi info, pisni SZ.

Mohla bych o jedno upřesnění přeci jen poprosit? :oops: To bývalé lyžařské kolečko pod Ještědem začíná někde u tramvaje? Jakým směrem se když tak vydat? A jak to může být cca dlouhé? Já znám jen ty trasy nahoře na Výpřeži ale dole vůbec netuším kam by se tam dalo a je fakt, že to by pro mě bylo naprosto perfektní, protože to tam neznám! Nahoře to je super, jen se tam není jak dostat…(nebo možná jo, ale tím by to pro mě s mojí poporodní fyzičkou asi skončilo :mrgreen:)
Ten Vesec určitě zkusím, to mě vůbec nenapadlo vydat se tím směrem a protáhnout to k Tajchu!!!! A kořeny mi nevadí – koupili jsme stabilní teréní kočár a nakonec jezdíme leda tak kolem přehrady! :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
12.1.12 16:34

ahoj.
To kolecko pod Jestedem. Vystoupis u Kostela - predposledni zastavka. Tam je takove esicko, kudy projizdi tamvaj dale na jested. Pujde podle koleji dale smer Jested. Hned prvni odbocka doprava mezi rodinne domky - ulice Houbarska. Tou pujdes cca 100m, prijdes na Tecko, das se doleva nahoru a hned doprava. Po leve strane bude mit stavebni parcely, po prave strane - domky. Po cca 200m prijdes primo k tomu kolecku. Dlouhe to moc neni, cca na 30-50minut. Ale pes se vyleta. Da se jeste jit vetsi kolecko v lese. Ale to uz neumi popsat, na to urcite prijdes sama. Jen odbocis z toho asfaltu doprava dolesa, pak sejdes dlouhy kopec dolu az k domkum, tam se das doprava, prijdes ke cvicaku, a na konci cesty se das zase doprava nebo pujdes skrze domky k tramvaji.
ad Tajch a vesec: dneska jsem tam byla behat a je to hodne podmaceny v tom lese :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.7.12 15:27

Ahoj,
to teda koukam, co je tu tipu :-)
Ja jsem taky marna - presne cyklostezka sem tam a to uz me nebavi, navic malej uz tape a mezi bruslarema to moc nejde… spolehala jsem na Lidovy sady, ale ted s dvojkocarem je pro me jen ten kousek ke koupalisti a to je opravdu kratky… ta Vinicni stezka me zaujala a kdybyste nekdo sel, rada se pridam na celodenni vylet :-)
To bezecky kolecko pod Jestedem bych taky zkusila a ve Vesci jsem jeste vubec nebyla - to je rec o tom arealu, jak jezdi lidi na brusle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
25.3.14 14:17

Ahojda, našla jsem tohle téma až nyní. Mám holčičku 13měsíců a hledám různé možné procházky po Liberci a okolí. Taktéž bych radši busem či šalinou než autem…tak kdyby se někdo chtěl přidat, tak budu ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
25.3.14 20:14

Tak na hřišťátko ještě nejste ve 13 m., tak mě napadá leda cyklostezka, při hezkém počasí je už i otevřený koutek v Lidových sadech, procházka kolem Tajchu tady ve Vesci, ve Vratislavicích je taky moc pěkných míst (lesopark, park s rybníčkem a kachničkami, hned vedle bláha, tak to máte i se svačinou a kávičkou do kelímku, hřiště mají taky pěkné dvě - rozcestí a naproti cukrárně), kolem harcovské přehrady, ve vesci běžecký areál (je pěkně vidět na část města, uprostřed také hřišťátko a občerstvení)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
25.3.14 20:17

Díky :-) Docela se mi líbí to pod Ještědem, tak uvidíme…a Vesec znám, ale s kočárkem jsme tam byli kdysi jen na cyklozávodech se podívat..tak uvidíme :) Malá v kočárku vydrží tak max hodinu až hodinu a půl sedět a koukat…chodí už taky… tak to jde kombinovat, když je hezky..na hřišti si ještě nevyhraje no…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
25.3.14 20:22

Jo a určitě si někdy s kočárkem vyběhněte na Libereckou výšinu, mají to tam docela hezké :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
25.3.14 20:46

Jojo, tam jsme byly už dvakrát! Ten výšlap stojí za to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.15 22:18

Nemáte nějaký tip na českolipsku?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.