Liberec a okolí - výlety/procházky s kočárkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Liberec a okolí - výlety/procházky s kočárkem
Ahojte, nemáte náhodou někdo tip (nebo ještě lépe tipy) na pohodovou procházku (nebo výlet) tady v Liberci nebo blízkém okolí a která je „sjízdná“ s kočárkem? Bez kočáru jsem to tu měla procourané snad úplně všude ale s ním jsem naprosto ztracená a zjišťuju že na hromadě míst se kvůli pár metrům zaseknu a musím tou samou cestou zpátky!!
Nemám auto,takže ideálně model „někam se dostat autobusem nebo vlakem a zpátky do města pěšky“ nebo nějaký okruh…A i když je zima tak klidně i celodenní, vždyť jaro bude za pár dní tady a já se chystá začít pořádně výletit!
A nebudete se chtít třeba i někdo přidat? Jo a abych v těch nárocích na nápady netroškařila - pokud možno ne celou dobu po silnici kde je provoz, abych mohla mít co nejvíc psa na volno…
Za každý nápad samozřejmě velké díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, tak ja jsem s kocarkem a psem v Liberci taky neco nachodila ![]()
My jsme hodne vyuzivali areal ve Vesci. Je dostupny autobusem(konecna Vesec). Jsou tam asfaltove cesty mezi loukama, da se to tam obkrouzi nebo jit dale do lesa, ale tam je to s kocarkem sjizdne jen za dobreho pocasi(bahno, koreny), ted bych se tam s kocarkem netroufla. V tom arealu je to ale docela fajn.
Dalsi moznosti jsou Lidove sady(konecna tramvaje), spodni cast Lidaku (kolem byvaleho lesniho koupaliste) je sjizdna a je to v lese.
Dalsi tip je byvale lyzarske kolecko pod Jestedem. Kolecko je v lese, je tam asfaltka. Jsou tam i dalsi cesty kde se da chodit mimo asfaltku. Dostupnost tramvaji.
Pak se dobre chodi s kocarkem v Jizerkach. Ale to az sleze snih. Ted je tam plno lyzaru a snih. V lete zase plno cyklistu. Takze doporucuji v mezisezone. Je tam krasne.
Kdybys potrebovala blizsi info, pisni SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já courám s kočárkem leda tak pro cyklostezce tam a zpět, protože malý v něm moc dlouho nevydrží, ale to asi tak zcestovalou ťapinu neuspokojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj! Já jsem šla s kamarádkou a kočárkem Viničnou stezku - je to spíše celodenní výlet. Vlakem jsme dojely do Hejnic (bohužel tam je přestup, jestli si dobře pamatuju) a pak se po Viničné stezce jsme se dostaly do oldřichovského sedla a pak zase na vlak do Mníšku. A v Mníšku je výborná pizzerie Allegria, kam italská kolegyně mého manžela vozila z Liberce své italské přátele
Po silnici je jenom kousek přes Oldřichov, jinak se jde po lesních cestách.
Nevím, jaký program budu mít na jaře, chystám se na jeden den v týdnu do práce, ale kdybys někam vyrážela, třeba i s dalšíma holkama, tak dej vědět. Třeba budeme mít s VOjtou zrovna volno a přidáme se! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jancab píše:
Ahoj! Já jsem šla s kamarádkou a kočárkem Viničnou stezku - je to spíše celodenní výlet. Vlakem jsme dojely do Hejnic (bohužel tam je přestup, jestli si dobře pamatuju) a pak se po Viničné stezce jsme se dostaly do oldřichovského sedla a pak zase na vlak do Mníšku. A v Mníšku je výborná pizzerie Allegria, kam italská kolegyně mého manžela vozila z Liberce své italské přátelePo silnici je jenom kousek přes Oldřichov, jinak se jde po lesních cestách.
Jééé, ta Viniční stezka vypadá dobře. ![]()
A přestup tam určitě je. Přestupuje se v Raspenavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, díky moc za tipy! Přiznám se, že jsem si myslela jak to tu znám a nakonec zjišťuji že jsem celkem mimo… ![]()
Viniční stezku určitě vyzkouším, to mě ani nenapaslo a jak jsem koukala do mapy tak to vypadá fakt dobře!
Ještě navíc když jde završit tou pizzerkou! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
susacek píše:
Ahoj, tak ja jsem s kocarkem a psem v Liberci taky neco nachodila
My jsme hodne vyuzivali areal ve Vesci. Je dostupny autobusem(konecna Vesec). Jsou tam asfaltove cesty mezi loukama, da se to tam obkrouzi nebo jit dale do lesa, ale tam je to s kocarkem sjizdne jen za dobreho pocasi(bahno, koreny), ted bych se tam s kocarkem netroufla. V tom arealu je to ale docela fajn.
Dalsi moznosti jsou Lidove sady(konecna tramvaje), spodni cast Lidaku (kolem byvaleho lesniho koupaliste) je sjizdna a je to v lese.
Dalsi tip je byvale lyzarske kolecko pod Jestedem. Kolecko je v lese, je tam asfaltka. Jsou tam i dalsi cesty kde se da chodit mimo asfaltku. Dostupnost tramvaji.
Pak se dobre chodi s kocarkem v Jizerkach. Ale to az sleze snih. Ted je tam plno lyzaru a snih. V lete zase plno cyklistu. Takze doporucuji v mezisezone. Je tam krasne.
Kdybys potrebovala blizsi info, pisni SZ.
Mohla bych o jedno upřesnění přeci jen poprosit?
To bývalé lyžařské kolečko pod Ještědem začíná někde u tramvaje? Jakým směrem se když tak vydat? A jak to může být cca dlouhé? Já znám jen ty trasy nahoře na Výpřeži ale dole vůbec netuším kam by se tam dalo a je fakt, že to by pro mě bylo naprosto perfektní, protože to tam neznám! Nahoře to je super, jen se tam není jak dostat…(nebo možná jo, ale tím by to pro mě s mojí poporodní fyzičkou asi skončilo
)
Ten Vesec určitě zkusím, to mě vůbec nenapadlo vydat se tím směrem a protáhnout to k Tajchu!!!! A kořeny mi nevadí – koupili jsme stabilní teréní kočár a nakonec jezdíme leda tak kolem přehrady!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj.
To kolecko pod Jestedem. Vystoupis u Kostela - predposledni zastavka. Tam je takove esicko, kudy projizdi tamvaj dale na jested. Pujde podle koleji dale smer Jested. Hned prvni odbocka doprava mezi rodinne domky - ulice Houbarska. Tou pujdes cca 100m, prijdes na Tecko, das se doleva nahoru a hned doprava. Po leve strane bude mit stavebni parcely, po prave strane - domky. Po cca 200m prijdes primo k tomu kolecku. Dlouhe to moc neni, cca na 30-50minut. Ale pes se vyleta. Da se jeste jit vetsi kolecko v lese. Ale to uz neumi popsat, na to urcite prijdes sama. Jen odbocis z toho asfaltu doprava dolesa, pak sejdes dlouhy kopec dolu az k domkum, tam se das doprava, prijdes ke cvicaku, a na konci cesty se das zase doprava nebo pujdes skrze domky k tramvaji.
ad Tajch a vesec: dneska jsem tam byla behat a je to hodne podmaceny v tom lese ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
to teda koukam, co je tu tipu ![]()
Ja jsem taky marna - presne cyklostezka sem tam a to uz me nebavi, navic malej uz tape a mezi bruslarema to moc nejde… spolehala jsem na Lidovy sady, ale ted s dvojkocarem je pro me jen ten kousek ke koupalisti a to je opravdu kratky… ta Vinicni stezka me zaujala a kdybyste nekdo sel, rada se pridam na celodenni vylet ![]()
To bezecky kolecko pod Jestedem bych taky zkusila a ve Vesci jsem jeste vubec nebyla - to je rec o tom arealu, jak jezdi lidi na brusle?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda, našla jsem tohle téma až nyní. Mám holčičku 13měsíců a hledám různé možné procházky po Liberci a okolí. Taktéž bych radši busem či šalinou než autem…tak kdyby se někdo chtěl přidat, tak budu ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak na hřišťátko ještě nejste ve 13 m., tak mě napadá leda cyklostezka, při hezkém počasí je už i otevřený koutek v Lidových sadech, procházka kolem Tajchu tady ve Vesci, ve Vratislavicích je taky moc pěkných míst (lesopark, park s rybníčkem a kachničkami, hned vedle bláha, tak to máte i se svačinou a kávičkou do kelímku, hřiště mají taky pěkné dvě - rozcestí a naproti cukrárně), kolem harcovské přehrady, ve vesci běžecký areál (je pěkně vidět na část města, uprostřed také hřišťátko a občerstvení)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky
Docela se mi líbí to pod Ještědem, tak uvidíme…a Vesec znám, ale s kočárkem jsme tam byli kdysi jen na cyklozávodech se podívat..tak uvidíme
Malá v kočárku vydrží tak max hodinu až hodinu a půl sedět a koukat…chodí už taky… tak to jde kombinovat, když je hezky..na hřišti si ještě nevyhraje no…:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a určitě si někdy s kočárkem vyběhněte na Libereckou výšinu, mají to tam docela hezké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.