Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Míša Bery píše:
Ja chtěla Miu, ale muzi se nelibila. To mi prijde hezci nez Maya, to mi prijde spis pro toho psa… My nakonec mame Moniku. Je to svetove a zaroven ceske
Já bych řekla že v našich podmínkách zatím, jsou ty jména spíš pro psy obě. Nicméně za dvacet let tady bude víc slimejšů než nás, tak to bude jedno.Na žebříčku bude vévodit Achmed
![]()
@Malaga a Mája jako jméno existuje? Já tu včelu úplně vidím tedy.
Libi a moc…ale znám je pouze u cizinek, s českým příjmením si to neumím moc představit..
Je pravda, že Maja by šla i k českému příjmení, zatímco Maya by se s ním bila.
@Zabatko a co jako? Snad můžu mít vlastní názor. Tak prosím bez keců. Děkuji
Kamarádka se jmenuje Majka a jméno se mi moc líbí. Není ale češka. K vyloženě českému příjmení bych dala české jméno.
Nelíbí a navíc bude muset každému vysvětlovat jak se to píše.
@Kristyna_ww tak to máš jedno, já vždycky říkám dopředu, že máme v příjmení dvě L.Syn ještě k tomu ve jméně dvě T.
@boball Mně to jedno není, mě samotnou to otravuje i se jménem Kristýna a to většina lidí ví kam dát tvrdé y. Ale mám kamarádku Kristinu a té nenapíše jméno dobře nikdo. Proto bych nikdy nedala žádnou Therese, Christophera, Mayu, Isabelle apod. Fakt děs. Mája je daleko hezčí.
@Kristyna_ww Jo chápu, ale to je zase tím jak chceme prostě být světoví. Kristýna, byla vždy s tvrdým Y.To samé Sylvie.Ale ne, češi prostě nejsou patrioti, takže raději budeme jmenovat Humbura bumbura, hlavně at to nezní česky no.My máme příjmení madarské, takže syn má druhé jméno taky takové, nicméně jmenovat se jako jsem se jmenovala za svobodna určitě mu takové jméno nedám. Ale Nováci a jim podobní ti nemají rádi česká jména přece ![]()
@boball babicka je taky Kristina a to je ji hrubo pres 70
tak az tak vzdycky ne. Je fakt, ze musi upozornovat vzdy a cely zivot.
Maya bych nedala, pokud chcete rikat ditku Maja, vybrala bych ceske jmeno, ktere ma tuto zdrobnelinu (od Marie az treba k Marice)