Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Těm zmiňovaným jménům na E bych se vyhla, všechno zní podobně a je to moc v módě. Možná Ester nebo Eva a Amálie je taky hezké.
Mě se líbí jak v té pohádce Helenka, Elenka, Lenka..
Ale jestli je to jen Elen ( ne Elena ) tak to by se nehodilo - nerýmovalo.. ![]()
Momentálně mě žádné jméno nenapadá, ale těm uvedeným od E bych se spíše vyhnula. Zní mi to podobně… stejně tak i Nela - oslovování Eli a Neli splývá - ale tak zase se holky můžou vymlouvat, že si myslely, že jsi volala tu druhou. ![]()
Vždycky jsem si říkala, aby měli podobná jména. Nechtěla jsem úplně rozdílné, jedno Elen a druhé třeba Maruška nebo Tereza. Ale zase si říkám, jestli úplně podobné není taky blbí. No hrozně se v tom plácám. Ještě mě napadly Anetka, Adélka, Natálka…
@Anonymní píše:
Vždycky jsem si říkala, aby měli podobná jména. Nechtěla jsem úplně rozdílné, jedno Elen a druhé třeba Maruška nebo Tereza. Ale zase si říkám, jestli úplně podobné není taky blbí. No hrozně se v tom plácám. Ještě mě napadly Anetka, Adélka, Natálka…
Myslím, že lepší než ta jména od E. ![]()
Ale hlavně ať se líbí vám
.
Vyhnula bych se všemu od E.
Je to tak podobné, že se to bude hodně plést a bude to nepříjemné všem okolo včetně dětí, když si je budou všichni plést.
Zvolila bych třeba Anetu, Lindu, Klaudii.
MNě se moc líbí Evelína, taky bych jednou chtěla.. Ale k jménu Elen se to bude plést.. Budeš volat Elí a Evelí? Elí a Evelko? Moc podobné ![]()
JInak mě napadá na tvoji otázku, jak oslovovat Evelínu : Evelí, Evelko, Evelíno, Ev, Evelínko, Evelin/Evelyn.. asi více není potřeba ![]()
Tak to je vtipne taky mame Elen, ktera mela byt Evelinka
a ted cekame druhou holcicku. Zatim jsme se shodli na Beata nebo Beatrice.Me se libi i jmena na M. Zaujala me Marieta ale ta mi byla zamitnuta. A jeste alzbeta a Rozarie(ale tech je v okoli dost)Na E nechci aby se mi to pletlo. Z duvodu cetnosti jsme vyloucili Sofii, Emily ci Emu, Adelku, Karolinku, Natalku a Nikolku.
Dobrý den, prosím poradte jaké jméno pro holčičku, která se za chvíli narodí. Máme už jednu cácorku Elen. Říkáme jí Eli, Elenko. Pořád se motám od jednoho jména ke druhému a nevím
. Máme vybrané Ema, Evelina, Emily, Amálka) Daly byste třeba ještě nějaké jiné, nejsou ta jména moc podobná? Co byste volily? Jde mi i o to, aby se jméno dalo nějak hezky skloňovat. Třeba se mi hrozně líbí Evelínka, ale nevím, jak bychom jí říkaly.
Děkuji všem