Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holku prosím poraďte nebo dejte návrhy na nějaké jméno pro chlapečka. V listopadu se nám má narodit chlapeček a my se a mužem nemůžem rozhodnout jaké dát jméno. Muž by chtěl něco neobvyklého, dala jsem návrhy jako Boris, Jáchym, Daniel a Kryštof…ale ani jedno se mu nelíbilo. Nějaké návrhy prosím? Budu ráda za nějaký typ. Předem děkuji:)
@Lekninka91 to je dost originální jméno…nevím jestli by prošlo ![]()
Tak ať ti manžel dá nějaké návrhy. Co si představuje pod pojmem neobvyklé. Jinak mě šokuje, že chceš neobvyklé jméno a někdo ti napíše Adam. ![]()
Musite partnerovi vysvetlit, ze vase dite nepotrebuje originalni jmeno, vas syn bude originalni a dokonaly sam o sobe. To, co ho bide delat unikatnim nemusi byt v jeho pripade to, jak se jmenuje.
Buď se můžeš dívat na starší české jména, které už se tak nedávají, např. Vilém, Hanuš, Kristián apod., nebo něco novodobého typu Samuel, Oliver atd.
@Lidus27 Záleží na tom, jaké typy jmen se vám líbí =). My máme Vítka, ale nejmenuje se Vít, nýbrž Vítězslav. Nám se právě moc líbí taková tradiční jména našich dědečků a pradědečků =)… ve výběru byl i Vladimír, Arnošt, Stanislav, Albert, Václav, Vojtěch…a další. Moc se nám líbil Teodor (našli jsme ho mezi manželovými předky v rodokmenu), ale nakonec mi přijde, že se to jméno spíše stává takové moderní a Vítek nám sednul nakonec více =)… mezi jmény našich pradědů je velká inspirace, tak jenom přikládám jako typ, že se můžeme podívat na jména různých předků - a možná se budete divit, co tam naleznete ![]()
@bigl prý aby to jméno neměl každý…kdykoliv nějaký jméno navrhnu, začne sw dívat na statistiky kolik jich v ČR je…dal mi návrh Bernard…ale já si hned vzpomněla na to pivo
![]()
@Lidus27 píše:
@bigl prý aby to jméno neměl každý…kdykoliv nějaký jméno navrhnu, začne sw dívat na statistiky kolik jich v ČR je…dal mi návrh Bernard…ale já si hned vzpomněla na to pivo![]()
To byla ta reklama s tehotnou zenskou
![]()
Jinak ja nejsem moc na ty originalni jmena. My mame Lukáše
ale rikala jsem mu Helmut, kdyz byl jeste v brise ![]()
@berta-atreb Vítek je nádherný jméno, dala jsem to návrh hned jak jsme se dozvedeli, ze to bude chlapeček, ale bohužel mi taky neprošel…Už jsem několikrát prošla kalendář a pořád nevím
ted mne napadl Antonín ![]()
@Lidus27 Já mu rozumím, taky nejsem stádní typ a nemám ráda ty otřepané jména. Ale chce klasické české jméno, co je v kalendáři a už se tak moc nedává? Nebo nějaké od těch našich předků? Nebo spíš zahraniční?
Já jsem třeba vybírala vždycky něco, co je v kalendáři, žádnou exotiku, ale to, co se moc nedává.
Jednoho malého Bernarda znám a není to špatné jméno. Musíte si najít nějaké fajn oslovení a to okolí to přijme - Berte, Berní…
Tak mě se líbí jedno velice speciální a to je Trevelyan, potom Lawliet, Theodor, Justin, Samuel..
@Lekninka91
tak to je dobrý:) On prý nechce žádný cizí jména…klidně prý starý český, ale aby to neměl každý:)