Jaké jméno vybrat pro chlapečka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
127
21.7.17 23:25

Jaké jméno vybrat pro chlapečka?

Holku prosím poraďte nebo dejte návrhy na nějaké jméno pro chlapečka. V listopadu se nám má narodit chlapeček a my se a mužem nemůžem rozhodnout jaké dát jméno. Muž by chtěl něco neobvyklého, dala jsem návrhy jako Boris, Jáchym, Daniel a Kryštof…ale ani jedno se mu nelíbilo. Nějaké návrhy prosím? Budu ráda za nějaký typ. Předem děkuji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
21.7.17 23:26

Adam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
21.7.17 23:27

Helmut :pankac: to jen tak nekdo nema :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
21.7.17 23:28

@sediza Adam se mi moc líbí, ale prý už je jich dost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
21.7.17 23:29

@Lekninka91 to je dost originální jméno…nevím jestli by prošlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
21.7.17 23:31

Tak ať ti manžel dá nějaké návrhy. Co si představuje pod pojmem neobvyklé. Jinak mě šokuje, že chceš neobvyklé jméno a někdo ti napíše Adam. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
21.7.17 23:33

Musite partnerovi vysvetlit, ze vase dite nepotrebuje originalni jmeno, vas syn bude originalni a dokonaly sam o sobe. To, co ho bide delat unikatnim nemusi byt v jeho pripade to, jak se jmenuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
21.7.17 23:34

Buď se můžeš dívat na starší české jména, které už se tak nedávají, např. Vilém, Hanuš, Kristián apod., nebo něco novodobého typu Samuel, Oliver atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.17 23:35

@Lidus27 Záleží na tom, jaké typy jmen se vám líbí =). My máme Vítka, ale nejmenuje se Vít, nýbrž Vítězslav. Nám se právě moc líbí taková tradiční jména našich dědečků a pradědečků =)… ve výběru byl i Vladimír, Arnošt, Stanislav, Albert, Václav, Vojtěch…a další. Moc se nám líbil Teodor (našli jsme ho mezi manželovými předky v rodokmenu), ale nakonec mi přijde, že se to jméno spíše stává takové moderní a Vítek nám sednul nakonec více =)… mezi jmény našich pradědů je velká inspirace, tak jenom přikládám jako typ, že se můžeme podívat na jména různých předků - a možná se budete divit, co tam naleznete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
21.7.17 23:36

@bigl prý aby to jméno neměl každý…kdykoliv nějaký jméno navrhnu, začne sw dívat na statistiky kolik jich v ČR je…dal mi návrh Bernard…ale já si hned vzpomněla na to pivo :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
21.7.17 23:40
@Lidus27 píše:
@bigl prý aby to jméno neměl každý…kdykoliv nějaký jméno navrhnu, začne sw dívat na statistiky kolik jich v ČR je…dal mi návrh Bernard…ale já si hned vzpomněla na to pivo :nevim: :roll:

To byla ta reklama s tehotnou zenskou :lol: :lol:

Jinak ja nejsem moc na ty originalni jmena. My mame Lukáše :-D ale rikala jsem mu Helmut, kdyz byl jeste v brise :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
21.7.17 23:40

@berta-atreb Vítek je nádherný jméno, dala jsem to návrh hned jak jsme se dozvedeli, ze to bude chlapeček, ale bohužel mi taky neprošel…Už jsem několikrát prošla kalendář a pořád nevím :think: ted mne napadl Antonín :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18114
21.7.17 23:41

@Lidus27 Já mu rozumím, taky nejsem stádní typ a nemám ráda ty otřepané jména. Ale chce klasické české jméno, co je v kalendáři a už se tak moc nedává? Nebo nějaké od těch našich předků? Nebo spíš zahraniční?
Já jsem třeba vybírala vždycky něco, co je v kalendáři, žádnou exotiku, ale to, co se moc nedává.
Jednoho malého Bernarda znám a není to špatné jméno. Musíte si najít nějaké fajn oslovení a to okolí to přijme - Berte, Berní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
21.7.17 23:43

Tak mě se líbí jedno velice speciální a to je Trevelyan, potom Lawliet, Theodor, Justin, Samuel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
21.7.17 23:43

@Lekninka91 :lol: tak to je dobrý:) On prý nechce žádný cizí jména…klidně prý starý český, ale aby to neměl každý:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze