Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jak říkáte doma Hubertům a Leopoldům… jaké jsou odvozeniny těchto jmen?
Já tomu říkám pomsta, chudáci děcka.. odvozenina Huberta? Kámoška synovi říká Hube
Leopold bude Leo, ten to má jednodužší..
Huberta má kamarádka, říkají mu Bertík. Leopolda v dětském věku žádného neznám.
@martina.se píše:
Já tomu říkám pomsta, chudáci děcka.. odvozenina Huberta? Kámoška synovi říká HubeLeopold bude Leo, ten to má jednodužší..
Mě naopak na těch jménech nepřijde nic špatného, lepší než davovka Matyáš, Tobiáš nebo Sebastián. Každý se nemůže jmenovat Petr, Jan nebo Pepík. Jsou jména i neoposlouchaná a krásná ![]()
Hubert - Huberte, Hubíku, Bertíku, Berte
Leopold - Leopolde, Poldíku, Leo
Taky na těch jménech nevidím nic zvláštního.
@Jana206 píše:
Mě naopak na těch jménech nepřijde nic špatného, lepší než davovka Matyáš, Tobiáš nebo Sebastián. Každý se nemůže jmenovat Petr, Jan nebo Pepík. Jsou jména i neoposlouchaná a krásná
ono záleží i na příjmení ![]()
@martina.se píše:
ono záleží i na příjmení
Jj, to je fakt, jméno musí souznít s příjmením.
@Jana206 píše:
Jj, to je fakt, jméno musí souznít s příjmením.
přesně.. to, co znám, je fakt pomsta dítěti ![]()
@Jana206 píše:
Mě naopak na těch jménech nepřijde nic špatného, lepší než davovka Matyáš, Tobiáš nebo Sebastián. Každý se nemůže jmenovat Petr, Jan nebo Pepík. Jsou jména i neoposlouchaná a krásná
Taky se mi více líbí Hubert než Sebastián. Kamarád má Horymíra, což je trochu extrém, ale člověk si rychle zvykne a ani mi to nepřijde moc extravagantní. No musí se mi líbit, sám jsem mu ho pochválil když ho vybírali, myslel jsem že si dělá srandu.
@martina.se píše:
přesně.. to, co znám, je fakt pomsta dítěti
přesně tak, Hubík nebo Bertík a Poldík, za mně nee
Nemůžu si pomoct, ale Hubert a Leopold mi zní jak dvojice z nějaké komedie. ![]()
Říkáme Leo Poldo Leoši když byl malej tak hlavně Poldíků. Pro měje to jméno třeba úplně normální dědí se z otce na syna už několik generací.
@Maria37 píše:
Ahoj holky, jak říkáte doma Hubertům a Leopoldům… jaké jsou odvozeniny těchto jmen?
Hezká jména.
Huberta znám jen dospělého - je to prostě hubert, manželka mu říká Hubi. Určitě by z něho šel udělat i Bertík, Bert, Bertucha.
Leopolda neznám - tak snad Leo, Polda, Polin?