Lichen sclerosus pochvy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.11.25 22:21

Lichen sclerosus pochvy

Dobrý den všem,
Cca 4 roky mě trápí Lichen sclerosus v pochvě, diagnostikovaný jej mám teprve rok od své gynekoložky. Absolvovala jsem 2× frakční laser a 1× injekce kyseliny hyaluronové do hráze. Po laseru se stav hodně zlepšil. Nicméně po pohlavním styku mám stále problém s opakující se prasklinou v oblasti poševního vchodu, i přes dostatečnou lubrikaci, problém přetrvává i po injekci kyseliny. Dále mám problém, s tím, že často mě těsně po pohlavním styku pálí celá pochva a je velmi citlivá na dotek, tento stav trvá cca hodinu po. Omezuje mě to v intimním životě, protože vždy čekám cca týden, než se prasklina opět zahojí. Dá se prosím obtížím nějak pomoci? Co se týče mastí užívám mast Sudocrem, Beloderm v akutní fázi, měsíčkovou mast, Cicitridina krém a po styku také Cicatridina čípky. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.11.25 09:20

Ahoj, taky se s tím peru už sedmým rokem. Měla jsem dlouho klid, ale po druhém porodu to zase nějak ožilo :roll: dlouhou dobu se mi to dařilo zvládat a konopnou mastí. Teď mi nepomohla ani ta, udělaly se mi taky praskliny po styku, ale šílené. Dělala jsem obklady z dubové kůry a tam, kde to bylo popraskané fakt ošklivě jsem namazala hemagel. Do 2 dnů to bylo mnohem lepší. Ale je to holt běh na dlouhou trať :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.25 09:42

Mohla bych se zeptat, kde jsi byla na tom frakčním laseru a injekci? Moje gynekoložka mě od toho odrazuje…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.25 10:31

Byla jsem v Brně na klinice estetické medicíny.
Z jakého důvodu Vás lékařka od toho odrazuje?
U mě to bylo jediné, co výrazně pomohlo.

Mě právě trápí to, že to praskne po každém styku, ať jsme sebeopatrnější.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.25 10:43

No to právě nevím. Říkala, že to necháme až jako poslední možnost :nevim: Já už jsem byla posledně přesvědčena, ze na len laser chci, ale je v nemocnici a chtějí tam doporučení gynekologa, což by mi zřejmě nedala :roll: ale asi taky zvážím soukromou kliniku, tam doporučení nepotřebuju, že? Naposled mi napsala „pražskou mast“, říkala, že je to na bázi homeopatik, ale je tam i nystatin, ze je to míchaná mastička z lékárny a mám to používat ráno a večer (a je to i jako lubrikant, ale léčivý :oops: ) tak musím říct, že to je taky docela fajn, tím, jak je to v lednici, tak to i hezky zchladí. Na tu prasklinu zkus ten hemagel a dubovku. Mě to pomohlo až zázračně a to jsem měla trhliny až do „masa“. Tak zatím dobré, ale taky mám při styku šílený strach a pořád hlídám, aby někde něco neprasklo :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.25 10:52
@Anonymní píše: Více

No právě a jak to hlídáme, tak se min uvolníme a tím spíš hrozí, že to praskne, je to začarovaný kruh a děsí mě případy, kdy styk nejde vůbec.

Je to soukromá klinika, takže bez doporučení, ale platíš si to, paní doktorka, co mi to dělala, je hrozně milá, díky tomuto laseru mi zmizely všechny praskliny kromě té u poševního vchodu a už se naštěstí zpět nevrací, celkově to zlepšilo stav té kůže, přijde mi pružnější. Akorát teda ošetření není nic příjemného, ale vydržet se to dá.

Mně gynekoložka zase vůbec nenabídla možnost frakcniho laseru hrazeného pojišťovnou, myslela jsem, že si to vždy musíš hradit sama.

Jj hemagel občas také používám a nedám na něj dopustit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.25 11:08

Nene, i tak bych ten laser hradila sama, ale tím, že je v nemocnici na něj prostě chtějí i doporučení :roll: no já mám strach z toho ošetření, bolí to? 8o já myslela, že se to znecitliví tou mastí. Ale asi to bude nula nula prd působit stejně, že? Taky mě děsí, že by styk už někdy nemusel jít vůbec, na to se snažím nemyslet a pořád vymýšlím, čím se napatlat, aby to prostě fungovalo :roll: ještě mě napadá… když mi brali vzorek na histologii, tak se mi to strasne dlouho a špatně hojilo, dělala jsem si obklady z jodobromové soli, ta je na to hojení taky fajn. Tak taky můžeš zkusit. Je to boj :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.25 11:14

Je to fakt hrozné, hlavně tím, že na to němí žádná léčba, holt asi jen mazat a mazat a snažit se na horší varianty nemyslet :,(

Znecitliví to krémem, který působí hodinu předem, ale i tak mě to tedy hodně bolelo, ale záleží na prahu bolesti, jaký máš. Každopádně za výsledek to stojí, akorát nepočítej s tím, že je to trvale, říkali mi, že je fajn to jednou za rok opakovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.25 11:21

O bože, tak to ja nevydržím :,( jednou za rok je teda docela dost, já myslela, že to vydrží aspoň 2, 3 roky…No tak nic. Já se vždycky na kontrole ptám kožního, jestli se náhodou neudálo něco nového, nějaká studie nebo něco, co by nám víc pomohlo a on vždycky říká, že je nás tak málo, že se to těm farma společnostem nevyplatí něco rozjíždět :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.25 11:59

Hele nevím, třeba to vydrží i déle, spíš mě na to doktorka připravovala, už to mám půl roku od laseru a zatím je to pořád stejné. Naštěstí :)

Co se týče bolesti, tak to zvládneš, já nemám práh moc vysoko :D
Potom je to dost citlivé třeba ještě dva dny po a je vhodné 14 dnu bez styku pro úplné dohojení.

To je škoda, mohli by zkusit něco vymyslet, co by léčilo a jen nepotlačovalo příznaky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.25 12:57

No uvidíme… já jsem srabík, bolí mě všechno :roll: ale jako chtěla bych to zkusit. Taky bych byla vděčná, kdyby se na něco přišlo už konečně. Ale jak je to autoimunitní, tak je to prostě vaření z vody :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.25 20:53

Omylem stejný příspěvek :roll:

• Citovat
  • Upravit
19.4.26 11:28

Ahoj holky, nevim kde se poptat, tak to zkusim tady. Cca pred sesti mesici se mi poprve objevila kvasinkova infekce, kterou jsem ale uplne nezalecila, takze se mi objevila jeste parkrat. Spolecne s ni ale zacal prichazet diskomfort, ktery me ale narozdil od vytoku (ktery jsem mela jen dvakrat) a vnitrniho svedeni neopoustel. Jedna se o paleni a svedeni (neni to nejak hrozne, ale neprijemne) a hlavne paleni po sexu (jednou i tekla krev z natrzeni).
Do tehle doby jsem si myslela ze to budou nedolecene kvasinky, tak jsem zahajila lecbu canesten tablety a gel a najednou me zaclo silene palit zevnitr malych pysku a u vchodu. Doslo mi, ze jsem asi celou dobu na omylu, tak jsem zacla hledat. Uprimne, se docela bojim, ze jsem na to kapla, ale chci se vas zeptat, jak se to projevuje u vas, a jestli to neni jen chronicke podrazdeni ze spatne lecby. Asi je nutno zminit, ze partner byl na kvasinky vzdy prelecen, zacla jsem brat vitaminy, probiotika, wobenzym, zmenila pradlo, stravu, myci a hygienicke prostredky, proste vse. Aktualne mi na to pomaha kalciova mast. Zevnitr nemam zadny skvrny, jen takove vystouple podrazdene mista. Nemam to ani zarudle, zadny vytok ani zapach. Ph mam v norme. Na gyn mam termin az za 3 tydny.
Za kazdou zpetnou vazbu budu moc rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria