Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, musim si proste ulevit…Shaneli jsme byt na Kladne, sehnali jsme, s tim, ze kupujici pujde s cenou o 80 tisic niz…oni souhlasili, my zacali vse vyrizovat, vcera jsme podepsali rezervacni smlouvu, zaplatili rez. poplatek a dnes mi volala pani z realitky, ze majitele ten byt chteji prodat nekomu jinemu, za plnou cenu…rezervacni smlouva nic neznamena, nase vyrizovani kolem a pocitani s tim, ze byt bude nas, vse je pryc…Takze majitele jsou svine, pardon proste…
![]()
To věřím,že nasere. Ale pořád jste dopadli líp,než lidi,co tady koupili byt ve vedlejším paneláku-koupili byt na kterým byl dluh,takže majitelé šli s cenou taky dolu a ted je ale z toho bytu nemůžou dostat
. Takže nový majitel platí půjčku na byt a ještě za ně nájem,aby mu tam nerostl dluh. Fakt děs.
Libuška píše:
To věřím,že nasere. Ale pořád jste dopadli líp,než lidi,co tady koupili byt ve vedlejším paneláku-koupili byt na kterým byl dluh,takže majitelé šli s cenou taky dolu a ted je ale z toho bytu nemůžou dostat. Takže nový majitel platí půjčku na byt a ještě za ně nájem,aby mu tam nerostl dluh. Fakt děs.
no tak to je pak jizda
tak koukam, ze my jsme dopadli jeste docela dobre, ale stejne, vis co, proste nemam ted chut shanet uz nic, fakt na palici ![]()
Libuško
Ty jo, to snad ani není možné. Já jsem před 3 lety také kupovala byt. Jeden 3+1 se mi moc líbil, ale majitelé měli podmínku, že v bytě zůstanou do té doby, než si najdou jiný a že by nám platili nájem. No jo, já si vezmu hypotéku, budu platit vysoký nájem v podnájmu, kde jsem bydlela a ještě v mém bytě budou bydlet lidi do nevím kdy - tůůůůdle. Koupila jsem byt 2+1, výměrou stejný a od super majitele, který za mně oběhal katastr a všechno (byla jsem velice pracovně zaněprázdněná a bez přibližovadla
).
Mimochodem ten byt 3+1 je pořád v nabídce několika realitek ![]()
Barča ![]()
Příspěvek upraven 03.11.11 v 19:40
To znám, ovlivnily je prachy. Nám se zase stalo nedávno to, že na prodej našeho bytu přišli lidé, řekli, že to „stoproc“ berou, ale že mají podmínku uvolnění bytu za 14 dní, jinak že ho nechtějí. My ho potřebujem prodat, tak jsme jim kývli, makléř začal okamžitě vyřizovat veškeré smlouvy, ještě si k tomu navymýšleli všechny možné papíry ( např. poplatky za dva roky zpětně atd )já začala hledat podnájmy jak blbá ( než se dostaví dům ) psala na všechny možné RK, že máme vážný zájem a nastěhování ihned, do toho začala balit věci do krabic, hlavu zamotanou a oni to HODINU před podpisem smlouvy odřekli ! A důvod si vymysleli ten, že jim došlo, že tady není výtah…takže jsem všechny prohlídky podnájmů rušila a bydlíme ted mezi krabicema - super.
svině je možná slabé slovo. My tak před 3 lety chtěli kupovat byt a paní tvrdila, že byt prodá těm kdo dají dřív rezervační poplatek, s tím, že je nevratný. Tak jsme o tom začli uvažovat. Druhý den paní volala, že pokud byt budem chtít musíme teda složit 50t a že manžel nám dává ultimátum měsíc na vyřízení hypo. A to už se nám zdálo divné a paní, že má už další 2 zájemce. Tak jsme jí pak volali, že nemáme šanci to za měsíc vyřídit, navíc bylo 14 dnů do vánoc a že teda budem hledat jinde.
Den na to nám paní volala, že jsme s ní pěkně vypekli, že ona nám ten byt držela a kvůli nám se na ni vykašlali ti další 2 zájemci ![]()
Ale jsme rádi, že jsme se na to vyprdli, teď jsou byty o fest levnější tak už vyhlížíme ![]()
Lo píše:
Ahoj holky, musim si proste ulevit…Shaneli jsme byt na Kladne, sehnali jsme, s tim, ze kupujici pujde s cenou o 80 tisic niz…oni souhlasili, my zacali vse vyrizovat, vcera jsme podepsali rezervacni smlouvu, zaplatili rez. poplatek a dnes mi volala pani z realitky, ze majitele ten byt chteji prodat nekomu jinemu, za plnou cenu…rezervacni smlouva nic neznamena, nase vyrizovani kolem a pocitani s tim, ze byt bude nas, vse je pryc…Takze majitele jsou svine, pardon proste…![]()
![]()
to je nesmysl, od toho rezervační smlouva je, že zavazuje majitele prodat vám… pročti si ji a pohroz jim soudem ![]()
eMaminka píše:Lo píše:to je nesmysl, od toho rezervační smlouva je, že zavazuje majitele prodat vám… pročti si ji a pohroz jim soudem
Ahoj holky, musim si proste ulevit…Shaneli jsme byt na Kladne, sehnali jsme, s tim, ze kupujici pujde s cenou o 80 tisic niz…oni souhlasili, my zacali vse vyrizovat, vcera jsme podepsali rezervacni smlouvu, zaplatili rez. poplatek a dnes mi volala pani z realitky, ze majitele ten byt chteji prodat nekomu jinemu, za plnou cenu…rezervacni smlouva nic neznamena, nase vyrizovani kolem a pocitani s tim, ze byt bude nas, vse je pryc…Takze majitele jsou svine, pardon proste…![]()
![]()
K ničemu takovému rezervační smlouva nezavazuje - pokud vím, zavazuje k tomu, že po URČITOU DOBU NEBUDE MAJITEL NEMOVITOSTI JEDNAT O PRODEJI S NIKÝM JINÝM. Tudíž se to dá snadno obejít. Rezervační smlouva je institut, který vlastně není úplně přesně zákonem upravený a žádnou stoprocentní jistotu nedává.
Řekla bych, že to, co máš na mysli Ty, je smlouva o smlouvě budoucí. Ta tímto způsobem závazná je.
Nicméně je to samozřejmě sprosťárna - když už jednou taková dohoda padla, je o slušnosti ji dodržet.
Příspěvek upraven 03.11.11 v 20:13
eMaminka píše:Lo píše:to je nesmysl, od toho rezervační smlouva je, že zavazuje majitele prodat vám… pročti si ji a pohroz jim soudem
![]()
Poslala jsem ji pravnikovi, ale stejne si myslim, ze pro nas to nema smysl…oni tam meli jen pokutu 40 tisic za poruseni, co daji realitce, ale bylo to tak napsane, ze pro nas nic..ale to jsem si pri podpisu neuvedomovala…neboli jsem myslela, ze rezervacni smlouva je jistota, tak asi neni… ![]()
Lo píše:
![]()
Ahoj. Před x lety jsme na tom byli stejně (druhá strana najednou chtěla víc a rezervační smlouva pro nás znamenala jen to, že nám vrátili rezervační poplatek). Teď po těch x letech vidím, že to dobře dopadlo, páč jsme brzy sehnali ještě lepší byt (za podobnou cenu a zrekonstruovaný tak, jak bychom tamten zrekonstruovat potřebovali). Držím pěsti, ať to máte brzy taky vyřešené
.
Tak ty peníze vám snad ta realitka vrátí ne? Měli si ten prodej ošetřit nějakou pokutou, pokud odstoupí od prodeje s vámi.
Tak vidim, ze podle zkusenosti nic neobvykleho…tak budeme verit vete : vse se deje z urciteho duvodu
kazdopadne jsem byla vztekla a manzel rika : tak at si ten byt strcej do pr…
nikomu nic nepreju zleho, ale jim bych prala, aby jim kupujici na posledni chvili od smlouvy odstoupili
![]()
MUFICE píše:
Tak ty peníze vám snad ta realitka vrátí ne? Měli si ten prodej ošetřit nějakou pokutou, pokud odstoupí od prodeje s vámi.
Jo, penize dostanem zpet, o nic jsme neprisli…ale jen o pocit, ze uz brzy budem bydlet…
Lo píše:MUFICE píše:Jo, penize dostanem zpet, o nic jsme neprisli…ale jen o pocit, ze uz brzy budem bydlet…
Tak vám držím palce, at seženete lepší byt a za menší částku ![]()