Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím
Je to takový blbý dotaz. Je mi 17 byla mi predepsana antikoncepce lindynette. Chtela bych se zeptat jak kdo reagoval na nasazení. Mam mit menstruaci tyden pred vyletem. Prvni den menstruace bych zacala brat. Ale vylet bych si chtela uzit..a cetla jsem ze nekdo krvacel po nasazeni 14 dnu a vice. Trosku me to desi
@JancaS84 píše: Více
To ja samozrejme vim. Jen se ptam jak kdo reagoval
Já krvácela měsíc, většina vrstevnic to tak měla. Neodhadneš to.
Já vždy po nasazení HA naprosto v pohodě
Krvácení se dostavilo vždy až v mezeře, kdy mělo
To ti opravdu nikdo neřekne, jak budeš reagovat ![]()
@Nat457 píše: Více
Lindynette mám zrovna teď, ale za svůj život jsem měla asi 5 druhů HA. Občas bylo v začátcích nějaké špinění v půlce cyklu, než si to sedlo, ale nic dramatického.
@unuděná píše: Více
Moc dekuju, jsem trosku klidnejsi ze to vsichni nemaji drasticke
Mě HA celkově velmi vyhovuje. V mládí mi srovnala ošklivé akné a menstruace, co chodila jednou po 20, pak po 50 dnech mi po vysazení naskočila úplně normálně, po 8 letech braní jsem otěhotněla okamžitě, jak jsem chtěla, s druhým dítětem asi po 3. cyklu. Pak jsem jí nějakou dobu nebrala a nic moc. Mě celkově příjemně stabilizuje, nemám PMS logicky, vyhovuje mi, že jí můžu brát v kuse a nekrvácet a díky ní si i víc užívám sex, protože se nemusím bát nehody
Tak přeju, ať to máš taky v pohodě ![]()
Tak uz je to o den víc nez bych normalne mela menstruaci. Uvidim jak to bude
Ty už menstruaci mít nebudeš, takže nějaké počítání je úplně mimo
Prostě ti přijde krvácení z důvodu poklesu hladiny hormonů v té pauze. Někomu chodí druhý den, někomu šestý, někomu vůbec. Nic z toho není špatně ![]()
Já jsem po nasazení část prvního cyklu špinila, ale nic co by se nedalo zvládnout intimkou ![]()