Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Stres umí rozhodit ms, stejně tak hormonální nálož z Postinoru…každý reaguje inak. Pokud už máš za sebou jeden cyklus, test je negativní, a snad nechraneny sex jsi od té doby neměla, moc bych se nebala…
Postinor může snadno způsobit nepředpokládaný posun menstruace, takže se těhotenství nemusíš bát, zvláště, když jsi měla test negativní. Milovali jste se krátce po menstruaci a i bez Postinoru v tomto období není pravděpodobnost otěhotnění velká, zvlášť, když to partner do Tebe nepustil.
Ahojte, chtěla bych se zeptat jestli nemáte podobnou zkušenost jako já. Diskuzi o postinoru je tu spousta, ale nenašla jsem bohužel nic podobného moji situaci. 9.12. 24 jsme měli s partnerem nechráněný styk a i když šlo o přerušovanou soulož nějak jsme se vyschyzovali kvůli možné kapičce vášně. I když je velmi nepravděpodobné, že by se to stalo vzala jsem si 11.12. postinor. Menstruace mi mela přijít až 30., ale špinění se objevilo už pár dnů po užití a menstruace pak prisla 26.12. Ta byla normální jako vždy. Nyní jsem očekávala MS 27.1. ta ale nedorazila a mám jiz 5 dní zpoždění. Test jsem si projistotu dělala v úterý a byl negativní. Mám se něčeho bát nebo je to po postinoru normální? Mela jsem ted i vzhledem ke zkouškovému období dost stresu..