Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojkyy, mám v plánu vysadit antikoncepci a nasledně na to přejít na jinou (důvod je takový, že mi po ni bývá špatně) beru drovelis. A zajímá mě jestli když ji přestanu brát jestli budu mit třeba měsíc v kuse menzes, když vlastně to ty hormony nezastaví. Omlouvám se za své špatné vyjadření, ale snad mě někdo pochopí. Předem děkuji za odpovědi ![]()
Proč by jsi měla mít měsíc menstruaci? Když jsi HA nebrala tak jsi ji taky neměla měsíc v kuse.
Ale aby jsi mohla nasadit jinou HA tak nemusíš dělat měsíc pauzu, dá se navázat ihned jinou když dodrzis postup z příbalového letáku te nové.
@JancaS84 píše: Více
Přesně tak, doberu jednu, pokračuju jinou ![]()
@aaaaaaaaa474 píše: Více
Při HA nemáte MS, ale spuštěné krvácení vysazením hormonu, tělo pracuje v režimu přechodu. Tedy hormony MS nezastavují, ale jejich vysazení - sestupná hrana - spustí krvácení.
Po vysazení HA se cyklus může chvíli upravovat, ale většinou se menstruace neprotáhne na celý měsíc. Můžeš mít nepravidelné krvácení nebo špinění, což je normální, než se hormony srovnají. Pokud by problémy přetrvávaly, poraď se s gynekologem.