Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ze nemenstruujes, neznamena, ze zrovna nemas prvni ovulaci po porodu. Ale ani ten ovulacni test ti spoelhlive neodpovi na tvou otazku. Pozitivni ovulacni test znamena, ze k ovulaci dojde tusim za 12 hodin. Takze jste se klidne mohli trefit do ovulace, ale ouvlacni test uz pozitivni nebude. Netusim, jak je to se spolehlivosti Pharmatexu.
Pharmatex není 100% ochrana, kojení také ne../já otěhotněla při kojení a to jsem kojila x krát denně.
Takže pokud další dítě nechceš, zašla bych pro postinor.
Je jedno, kolikrát denně kojíš- kojení není antikoncepce. Pokud máš obavy, šla bych pro pilulku a příště se chránit lépe.
Pokud jste měli Pharmatex a vše ohledně mytí dodrželi, nebála bych se. Používali jsme ho jako anitkoncepci dost dlouho a v pohodě. Ale hodně tam záleží na správném použití.
Pharmatex jsem pouzivala “az do konce” za pouziti vsech pravidel a nikdy jsem tehotna nebyla.
Jestliže máš strach, dej si zavést do pěti dnů tělísko jako dodatečnou antikoncepci. To je spolehlivý nástroj a potom Tě bude chránit několik roků. Nebudeš muset přemýšlet, jestli se manžel ovládnul a nepustil to do Tebe a jestli Pharmatex je dostatečně spolehlivý.
@Lemrucha píše: Více
Věř nebo ne, ale kdybych tělísko chtěla, tak už ho mám
Ze zdravotních důvodů nemůžu nic hormonálního a na latex mám alergii.
@Janča6 píše: Více
a to sakra těžce hormonální, je v tom násobně hormonů, než v antiko pilulce
Naproti tomu klasická nitroděložní tělíska s mědí hormony neobsahují.
@Lemrucha píše: Více
no mít neustálý zánět děložní sliznice a silnou menstruaci také není pro každou
Mohu se zeptat, proč jste tak drzé? Kdo jste, abyste mi tady psaly, co mám a nemám brát za antikoncepci? Svou odpověd jsem už dostala, za to děkuji, ale ostatní komentáře jsou zcestné. Mějte hezkou neděli.
@Anonymní píše: Vícejestli si chceš být opravdu jistá, a dite nepřipadá v úvahu, tak pro pilulku běž. Čím rychleji ji koupis tim vetsi sance ze tehotna nebudes. Nebo jak tu jine holky pisou, zkus nehormonalni telisko. Ja po 2 tabletkach po vim co to je. Neni to jen jeden nepravidelny cyklus ale treba i pul roku s rozhazenym cyklem, hormony.. Podle me tehotna nebudes, ale zalezi na Tobe. Necti ty nektere komentare, asi holky tenhle problem nikdy neresily tak nevi. Ja te chapu, je to tezke rozhodnuti, ale je treba se rozhodnout co nejrychleji. Drzim palce at vse dopadne jak ma
Jsem pár měsíců po porodu, kojím jen 1× denně, ale MS ještě nedorazila. Měli jsme s manželem sex s Pharmatexem, ale trošku se rozvášnil a nestihl včas vytáhnout. Jsem docela nervózní. Nevím, jestli raději zajít pro Postinor nebo je šance “malá”? Zase do sebe nechci rvát tenhle dryják zbytečně. Napadlo mě, že bych si zkusila udělat ovulační test a až podle výsledku prášek po koupila… Nebo test nebude směrodatný, pokud nemenstruuju?