Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
chtěla bych se zeptat na Váš názor.
Momentálně mám rok a půl po porodu, objevily se u mě problémy s nepravidelným cyklem, nějakou dobu jsme se s tím trápila, chodila jsem na vyvolávací injekce, atd. Dle gynekologa mám lehce polycystické vaječníky v důsledku hormonální nerovnováhy. Nakonec mi byla předepsána antikoncepce Lindynette 20, kterou nyní užívám již 5. měsícem. Cyklus je momentálně v naprostém pořádku, ALE.
Již cca 3 měsíce mě trápí přibírání, totálně NULOVÁ chuť na sex a to nejhorší… cca od poloviny plata mám každý měsíc strašný vztek, jsem výbušná, jsem zlá na manžela, na syna, na všechny, zlepší se to vždy s příchodem MS. Nejsem to já a nechci taková být, stydím se za sebe, vytočí mě vše!
Co myslíte? Je vhodné antikoncepci zcela vysadit, nebo vyměnit? Jakou byste mi doporučili.
Doporučit jinou ti může pouze lékař, navíc pokud máš nějaké problémy. To bys jako fakt nakráčela do ordinace a pane doktore, napište mi tohle, holky na netu psaly, že to bude lepší?
nicméně při Lindynette jsem shodila asi 8 kilo a vyhovovala mi úplně skvěle.
Já mám tyhle pocity v druhé půlce cyklu a antikoncepci neberu. ![]()
To ti musí říct doktor a ne my
každopádně kazdemu sedne něco jiného. Kamarádka ji bere a úplně bez problémů. Poraď se s lékařem.