Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krásnou neděli přeji, prosím má někdo zkušenosti s krvácení mimo cyklus při Antikoncepci Maloo? Beru ji 4 měsíc.. Velmi slabý menses jsem dostala v termínu, trval 4dny. Týden na to se mi rozjelo krvácení znovu a celkem silné, dnes je to osmý den a nepřestává. Mám do konce platicka 7tabletek + 4 placebo, tudíž do 14 dní mám dostat menses znovu. Znepokojuje mě to, jestli to není spíše krvácení z jiného důvodu i když netuším jakého. U předchozího plata problém nebyl.. Děkuji za odpovědi.
@petanah píše: Více
Já beru HA Drovelis a mám podobný problém. Jeden měsíc je krvácení, jak má, další měsíc týden po „menstruaci“ přijde týdenní špinění, pak 5 dní pauza, pak silné krvácení 7 dní v kuse, pak má přijít „menstruace“ a nepřijde. Prostě tak různě. Po 9 měsících užívání jsem kvůli tomu byla u gynekologa. Řekl, že si moje tělo na tuto HA zvyká a že to vzhledem k předchozím porodům a dlouhému kojení může trvat až 2 roky. A navrhl mi 3 varianty:
1. změnu HA s tím, že si moje tělo opět může dlouho zvykat a „zahodím“ tak těch 9 měsíců, kdy jsem toto vydržela.
2. vydržet.
3. nebrat HA vůbec.
Nakonec jsem se rozhodla vydržet. Desátý měsíc paráda - krvácení bylo jen tehdy, kdy mělo být, navíc slabší než moje skutečná menstruace. Jenže teď jedu desátý měsíc a týden po skončení toho „správného“ krvácení jsem začala špinit, což po pár dnech přešlo do silnějšího krvácení, které trvá už 8 dní.
V srpnu to zase s gynekologem proberu, ale počítám se stejným závěrem jako po těch 9 měsících užívání.
Každopádně zajdi za svým gynekologem a prober to s ním.
Byla jsem na pohotovosti.. Cysta.. Právě z důvodu, aby se mi cysty netvořily jsem HA začala brát, takže nebudu brát HA vůbec.. nemá to smysl, když i přes HA cystu mám.. 9 měsíců krvácet nebo spinit bych nedala a nebrala HA vůbec..
Ahoj holky ☺️ mám dotaz. Chtěla bych se zeptat ohledně krvácení mimo cyklus při užívání HA maloo. Užívám antikoncepci maloo skoro rok a před 14 dny jsem měla menstruaci a další by se měla dostavit 10 července. 27 června jsem byla u zubaře a dělal mi extrakci stoličky a pichnul mi 3 umrtvovaci injekce, protože jsem tam měla zánět a nezabíralo to. Den po tom 28 jsem začla krvácet jak při menstruaci a bolí mě v podbřišku. Menstruaci mám pravidelnou a HA užívám tak jak mám. Myslíte si že to má na to vliv? Když mě bolel zub tak bolest jsem tlumila léky ibalginem a valetolem. Co si o tom myslíte? 🤔