Linoleum a smrad

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
775
5.10.12 08:51

linoleum a smrad

Ahojte holky, chtěla bych poradit…postavily jsme dům, daly nové lino Novilon a to už před půl rokem a furt zavání novotou. - nevím jak se toho smradu zbavit, protože jsme dali lino po celém baráku (cca 120m2). Spim a cítím to lino pod postelí, cítím plast-pvc :( jsem z toho nešťastná, nejraději bych ho vytrhala a dala dlažbu :,(. Holky, co jste si dávaly nové lino, jak dlouho vám to ještě smrdělo-ta novota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50124
5.10.12 09:07

My dávali nové lino do děts. pokoji před 3/4 rokem a už to tam hodně dlouho nemrdí. Řekla bych, že to tam smrdělat max. 3 měsíce :think: My máme silné lino, které je imitací plovoučky :lol:

Asi bych ti poradila, aby jste hodně větrali. My třeba přes letní měsíce zavíráme okna jenom na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
5.10.12 09:13
@MUFICE píše:
My dávali nové lino do děts. pokoji před 3/4 rokem a už to tam hodně dlouho nemrdí. Řekla bych, že to tam smrdělat max. 3 měsíce :think: My máme silné lino, které je imitací plovoučky :lol:Asi bych ti poradila, aby jste hodně větrali. My třeba přes letní měsíce zavíráme okna jenom na noc.

Větráme furt, malá má v pokojíčku také silnější lino-novilon nova a nic. A v kuchyni s obyvákem-hrůza-tam máme slabé lino Novilon Viva a lepené -kvůli podlahovému topení. Je fakt že obyvák s kuchyní máme společnou a je to velké 7M / 9M. Je tam moc velká plocha-tak jestli kvůli tomu…ale lino v pokojíčku a lino v kuchyni smrdí ůplně jinak. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
5.10.12 09:13

My jsme davali v cervenci a ted uz ho necitim, nedavno jeste ano, bylo v detskem pokoji, pres leto se hodne vetralo, nastesti, mame studeny byt, takze ted tolik nevetrame..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
5.10.12 09:20
@M+M+S píše:
Větráme furt, malá má v pokojíčku také silnější lino-novilon nova a nic. A v kuchyni s obyvákem-hrůza-tam máme slabé lino Novilon Viva a lepené -kvůli podlahovému topení. Je fakt že obyvák s kuchyní máme společnou a je to velké 7M / 9M. Je tam moc velká plocha-tak jestli kvůli tomu…ale lino v pokojíčku a lino v kuchyni smrdí ůplně jinak. :cert:

A nesmrdí to spíš tím lepidlem? :think: My máme pod linem Mirelon, nic jsme nelepili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
5.10.12 09:28

No a když to vytřeš, tak to po uschnutí začne zase smrdět? To mi nejde do hlavy. My ho teda máme už dva roky, ale po dvou měsících jsem určitě necítila nic :nevim:

možná smrdí to zahřívající se lepidlo. Třeba to nesedí dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
5.10.12 09:30
@MUFICE píše:
A nesmrdí to spíš tím lepidlem? :think: My máme pod linem Mirelon, nic jsme nelepili.

Já nevím, dělal nám to podlahář, tak doufám že dával správné lepidlo. Ale že by to smrdělo ještě půl roku poté.. :( Když je změna tlaku smrdí to hodně, poté už méně. Používám na to mýdlový čistič, který výrobce doporučuje, tak přemýšlím, že bych zkusila nějaký jiný čistič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
5.10.12 09:32
@Žirafátko píše:
No a když to vytřeš, tak to po uschnutí začne zase smrdět? To mi nejde do hlavy. My ho teda máme už dva roky, ale po dvou měsících jsem určitě necítila nic :nevim:možná smrdí to zahřívající se lepidlo. Třeba to nesedí dohromady.

Po vytření se to zlepší a nejde to tolik cítit. Vytírám to Monelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
5.10.12 09:39

@M+M+S normálně jdi někam do drogerky a kup si něco na vytírání lina a zkus to tím. ALe podle mého je to lepidlem. Pokud to nepomůže zavolala bych podlaháři. Fuj, třeba se z toho něco uvolňuje 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.10.12 10:33

Taky se mi nezdá, že by mělo lino smrdět - my máme lino v celém spodním patře i v koupelně a smrdělo to tak max dva, tři dny… Ale výrazně jen ten první den. Zkusila bych zavolat tomu podlaháři jak se k tomu vyjádří, čím to je… Každopádně je to divné.
Nám se zas v koupelně udělaly na světlém linu žluté fleky - zřejmě v místech kde bylo lepené - máme hodně atyp. koupelnu - jako ten prostor, tak je lepeno ze tří kusů… No ale to je zas OT :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
5.10.12 16:55

Takže holky, zajela jsem nezávisle k chlápkovi, který pokládá také Novilon a má ho doma, říkal, že to co mu popisuji že není normální-pídil se se mnou dál po tom a protože je majitelem i prodejny s podlahama má známé…zjistila jsem, že Novilon vyrobil pár špatných sérií podlahy a budu tedy požadovat reklamaci, ale bohužel se se mnou odmítají bavit… :cert: Takže jsem ještě zvědavá jak to vše dopadne… Ale nechaly jsme za podlahu 50tis :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
5.10.12 16:57
@M+M+S píše:
Takže holky, zajela jsem nezávisle k chlápkovi, který pokládá také Novilon a má ho doma, říkal, že to co mu popisuji že není normální-pídil se se mnou dál po tom a protože je majitelem i prodejny s podlahama má známé…zjistila jsem, že Novilon vyrobil pár špatných sérií podlahy a budu tedy požadovat reklamaci, ale bohužel se se mnou odmítají bavit… :cert: Takže jsem ještě zvědavá jak to vše dopadne… Ale nechaly jsme za podlahu 50tis :cert: :cert: :cert:

Tak to je pálka a ještě je to nekvalitní :zed: Jestli to bylo vadné, tak bys měla mít právo na reklamaci bez keců.

Proč jste si radši nekoupili plovoučky, vyjde to ted cenově nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.10.12 18:35

My máme taky jenom dole lino za nějakých 25tis. Jinak já nechtěla plovoučku třeba z toho důvodu, že je tvrdá a navíc jsem chtěla stejnou podlahu v celém prostoru - což je chodbička, kuchyň a obývák - do kuchyně je plovoučka nepraktická, kachle jsou zas studené…vyšlo teda lino :lol: Ale mě si se neptala já vím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
5.10.12 18:39

@Brokianaa My máme pod plovoučkou takové ty desky, něco jako Mirelon, ale je to silnější a není to studené. Dlažbu máme v koupelně, WC a chodbách. Lino máme jenom v děts. pokoji, pt je tam křivá podlaha a musel by se udělat nový beton, což by dlouho trvalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
5.10.12 19:34

No my tu máme křivé všechno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie