Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte holky, chtěla bych poradit…postavily jsme dům, daly nové lino Novilon a to už před půl rokem a furt zavání novotou. - nevím jak se toho smradu zbavit, protože jsme dali lino po celém baráku (cca 120m2). Spim a cítím to lino pod postelí, cítím plast-pvc
jsem z toho nešťastná, nejraději bych ho vytrhala a dala dlažbu
. Holky, co jste si dávaly nové lino, jak dlouho vám to ještě smrdělo-ta novota…
My dávali nové lino do děts. pokoji před 3/4 rokem a už to tam hodně dlouho nemrdí. Řekla bych, že to tam smrdělat max. 3 měsíce
My máme silné lino, které je imitací plovoučky ![]()
Asi bych ti poradila, aby jste hodně větrali. My třeba přes letní měsíce zavíráme okna jenom na noc.
@MUFICE píše:
My dávali nové lino do děts. pokoji před 3/4 rokem a už to tam hodně dlouho nemrdí. Řekla bych, že to tam smrdělat max. 3 měsíceMy máme silné lino, které je imitací plovoučky
Asi bych ti poradila, aby jste hodně větrali. My třeba přes letní měsíce zavíráme okna jenom na noc.
Větráme furt, malá má v pokojíčku také silnější lino-novilon nova a nic. A v kuchyni s obyvákem-hrůza-tam máme slabé lino Novilon Viva a lepené -kvůli podlahovému topení. Je fakt že obyvák s kuchyní máme společnou a je to velké 7M / 9M. Je tam moc velká plocha-tak jestli kvůli tomu…ale lino v pokojíčku a lino v kuchyni smrdí ůplně jinak. ![]()
My jsme davali v cervenci a ted uz ho necitim, nedavno jeste ano, bylo v detskem pokoji, pres leto se hodne vetralo, nastesti, mame studeny byt, takze ted tolik nevetrame..
@M+M+S píše:
Větráme furt, malá má v pokojíčku také silnější lino-novilon nova a nic. A v kuchyni s obyvákem-hrůza-tam máme slabé lino Novilon Viva a lepené -kvůli podlahovému topení. Je fakt že obyvák s kuchyní máme společnou a je to velké 7M / 9M. Je tam moc velká plocha-tak jestli kvůli tomu…ale lino v pokojíčku a lino v kuchyni smrdí ůplně jinak.
A nesmrdí to spíš tím lepidlem?
My máme pod linem Mirelon, nic jsme nelepili.
No a když to vytřeš, tak to po uschnutí začne zase smrdět? To mi nejde do hlavy. My ho teda máme už dva roky, ale po dvou měsících jsem určitě necítila nic ![]()
možná smrdí to zahřívající se lepidlo. Třeba to nesedí dohromady.
@MUFICE píše:
A nesmrdí to spíš tím lepidlem?My máme pod linem Mirelon, nic jsme nelepili.
Já nevím, dělal nám to podlahář, tak doufám že dával správné lepidlo. Ale že by to smrdělo ještě půl roku poté..
Když je změna tlaku smrdí to hodně, poté už méně. Používám na to mýdlový čistič, který výrobce doporučuje, tak přemýšlím, že bych zkusila nějaký jiný čistič.
@Žirafátko píše:
No a když to vytřeš, tak to po uschnutí začne zase smrdět? To mi nejde do hlavy. My ho teda máme už dva roky, ale po dvou měsících jsem určitě necítila nicmožná smrdí to zahřívající se lepidlo. Třeba to nesedí dohromady.
Po vytření se to zlepší a nejde to tolik cítit. Vytírám to Monelem.
@M+M+S normálně jdi někam do drogerky a kup si něco na vytírání lina a zkus to tím. ALe podle mého je to lepidlem. Pokud to nepomůže zavolala bych podlaháři. Fuj, třeba se z toho něco uvolňuje ![]()
Taky se mi nezdá, že by mělo lino smrdět - my máme lino v celém spodním patře i v koupelně a smrdělo to tak max dva, tři dny… Ale výrazně jen ten první den. Zkusila bych zavolat tomu podlaháři jak se k tomu vyjádří, čím to je… Každopádně je to divné.
Nám se zas v koupelně udělaly na světlém linu žluté fleky - zřejmě v místech kde bylo lepené - máme hodně atyp. koupelnu - jako ten prostor, tak je lepeno ze tří kusů… No ale to je zas OT ![]()
Takže holky, zajela jsem nezávisle k chlápkovi, který pokládá také Novilon a má ho doma, říkal, že to co mu popisuji že není normální-pídil se se mnou dál po tom a protože je majitelem i prodejny s podlahama má známé…zjistila jsem, že Novilon vyrobil pár špatných sérií podlahy a budu tedy požadovat reklamaci, ale bohužel se se mnou odmítají bavit…
Takže jsem ještě zvědavá jak to vše dopadne… Ale nechaly jsme za podlahu 50tis
![]()
@M+M+S píše:
Takže holky, zajela jsem nezávisle k chlápkovi, který pokládá také Novilon a má ho doma, říkal, že to co mu popisuji že není normální-pídil se se mnou dál po tom a protože je majitelem i prodejny s podlahama má známé…zjistila jsem, že Novilon vyrobil pár špatných sérií podlahy a budu tedy požadovat reklamaci, ale bohužel se se mnou odmítají bavit…Takže jsem ještě zvědavá jak to vše dopadne… Ale nechaly jsme za podlahu 50tis
![]()
![]()
Tak to je pálka a ještě je to nekvalitní
Jestli to bylo vadné, tak bys měla mít právo na reklamaci bez keců.
Proč jste si radši nekoupili plovoučky, vyjde to ted cenově nastejno.
My máme taky jenom dole lino za nějakých 25tis. Jinak já nechtěla plovoučku třeba z toho důvodu, že je tvrdá a navíc jsem chtěla stejnou podlahu v celém prostoru - což je chodbička, kuchyň a obývák - do kuchyně je plovoučka nepraktická, kachle jsou zas studené…vyšlo teda lino
Ale mě si se neptala já vím
![]()
@Brokianaa My máme pod plovoučkou takové ty desky, něco jako Mirelon, ale je to silnější a není to studené. Dlažbu máme v koupelně, WC a chodbách. Lino máme jenom v děts. pokoji, pt je tam křivá podlaha a musel by se udělat nový beton, což by dlouho trvalo ![]()