Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
no tak to jsme měli stejný problém. Nám smrdělo lino taky půl roku, přišlo mi že čím dál víc, pak už jsem z toho i zvracela, no hotová alergie na ten smrad
Zkoušeli jsme všechno, různé přípravky na mytí, větrat nonstop, nakonec jsme zavolali jiného podlaháře, ten nám řekl, že zřejmě nebyla dobře vyzrálá nivelačka, kterou vyrovnával podlahy, to naše lino nemělo zespodu vrstvu něčeho, a vznikl problém. Lino jsme vyhodily a položili zátěžové koberce
na nic jiného jsme se finančně nezmohli
vyhozených 40 tisíc
za lino
My měli v prvním bytě laminát a teď máme linoleum, co vypadá jako dřevo. My ani nevěděli, že je to linoleum, až když jsme si to přečetli ve smlouvě na byt
Vypadá dobře a v porovnání s laminátem je mnohem měkčí a příjemnější a teplější. Co je ale hrozné, je ten smrad!!! To lino je nové, byt je zrekonstruovaný, jsme v nájmu v zahraničí, ale ten smrad se tu drží. Větrám pořád, když jsme v bytě, tak to nevnímáme, ale jakmile se vrátíme odněkud a otevřeme dveře od bytu, tak padáme. Zkusím teď pořád vytírat /ale máme všude krabice, tak to bohužel moc nejde/ a snad to časem zmizí, doufám. Nemyslím si, že je to lepidlo, smrdí to jako nový plast, navíc to lepidlo nemůže být přes to neprodyšné lino cítit, ne? Pořád se mi to ale líbí víc jak laminát..
@blumen píše:
My měli v prvním bytě laminát a teď máme linoleum, co vypadá jako dřevo. My ani nevěděli, že je to linoleum, až když jsme si to přečetli ve smlouvě na bytVypadá dobře a v porovnání s laminátem je mnohem měkčí a příjemnější a teplější. Co je ale hrozné, je ten smrad!!! To lino je nové, byt je zrekonstruovaný, jsme v nájmu v zahraničí, ale ten smrad se tu drží. Větrám pořád, když jsme v bytě, tak to nevnímáme, ale jakmile se vrátíme odněkud a otevřeme dveře od bytu, tak padáme. Zkusím teď pořád vytírat /ale máme všude krabice, tak to bohužel moc nejde/ a snad to časem zmizí, doufám. Nemyslím si, že je to lepidlo, smrdí to jako nový plast, navíc to lepidlo nemůže být přes to neprodyšné lino cítit, ne? Pořád se mi to ale líbí víc jak laminát..
Tak mi zjistili čím to bylo, že nám tak smrdělo… Podlahář šetřil a nedal nám tam penetraci (na beton) aby zem tolik nesála. Pak tam dal nějaké lepido a na to přišlo pěkně drahé lino. Takže nám smrdělo lepidlo spárama (podél zdí). A díky tomu že tam nedal tu penetraci, tak když jsme slouply lino (lino absolutně nedrželo, jakoby nebylo přilepené) tak jsme zjistily, že je pod linem mokro a začínající plíseň. Takže ten smrad bylo to, že pod linem se srážela vlhkost, protože milý podlahář tam nedal to co tam měl dát. Za lino jsme daly 40tis, reklamaci jsme vznesly, ale nikdy ty peníze neuvidíme. Podlahář nemá na sebe nic napsané, bydlí u rodičů, firemní auta jsou napsané také na někoho jiného…takže ten se jen směje…
a já bych se mohla soudit jak chci a nic bych neviděla ![]()
@M+M+S no tak to je pěkný průser
My máme pár věcí dělaných jen tak bez účtu a já se modlím abychom to nikdy nepotřebovali reklamovat…
No, já po tom mém příspěvku a přečtení jiných příspěvků, začala denně vytírat zem přípravkem na lino a sem ta to přetřu vodou s aviváží a už je to naštěstí o dost lepší! Ještě, že jsme se stěhovali v létě. Okna máme otevřená nonstop, to snad taky pomáhá. U nás asi fakt smrdělo to lino novotou. Nazačátku byla voda hnědá, teď už je světlější…
Takže napíšu, jak to u nás dopadlo, pro poučení ostatních. Smrdělo to doteď, v těch vedrech se to nedalo. Nakonec jsme kontaktovali firmu, která to pokládala. Ve zkratce: Smrdí to lepidlo pod tou podlahou, zmršili to. Jediné řešení je to strhnout a položit nové lino (může být i stejné). Nic jiného prý nepomůže, žádné připravky ani větrání. Normálně prý samotné lino může smrdět maximálně 3 dny!!! Takže snad to někomu pomůže, my se tím trápili 3 měsíce zbytečně. Ve vlastním bytě nechci lino ani vidět.
Ahoj, prosim Te, mame naprosto stejny problem, jako ty - linoleum a smrad. Jeste v novostavbe nebydlime, ale kdyz tam prijdeme, tak se nam chce brecet. Vetrame ventilackama nonstop, ted jsme z duvodu bourky museli zavrit a po prichodu jsme se zdesili… Nedovedeme si predstavit tam spat!!! PVC je polozeno rok!
Jak jste prosim dopadli - psala jsi, ze nedali penetraci. Mame PVC Novilon Nova. Pomohlo neco??
MOCKRAT DIKY ZA INFORMACI. KDYBY JSI NAM POSKYTLA I TELEFON, BYLO BY TO RYCHLEJSI (budu ale vdecna i za email). Jsme z okresu Blansko.
Dekujeme za jakoukoli radu.
Berankovi
@Gabruska cetla jsi muj posledni prispevek? Smrdi to lepidlo. Pomuze jen strhnuti celeho lina a polozeni nove podlahy. Predtim
se ale musi odstranit vsechno lepidlo, delala nam to firma. Osobne bych uz NIKDY pvc nepokladala.
Ahojte
my sme dali tiez lino pred par dnami a tiez mi to smrdi
mame fatraclic plavajucu vinylovu podlahu…
smrdi to novotou - pod podlahou mame stare partety, na tom len podlozku a tu vinylovou podlahu davali na to… tiez vetram a vytieram kazdy den…uz je tyzdnen co nam to polozili..ked som dlhsie v izbe ten smrad citim… ako sa ho zbavit? kedze u nas to nebude z lepidla lebo sme ho nepouzivali..myslite ze to casom vyprcha? mozem pouzit ocot na umyvanie? dik
My měly s linem šílené problémy. Nakonec jsme 70m2 strhly a daly dlažbu a MAX spokojenost. Akorád děti už tolikrát spadly na hlavičku
což je na nic… Ale jinak konečně přijdu do domu a bez zápachu. Nám smrdělo i oblečení z toho lina všechno. A člověk si řekne že Novilon je třída
. Já tehdy obvolávala vše co se dalo, ale prostě reklamace na „smrad“ nejde. Mě řekly v laboratoři, že pravděpodobně smrdí ta barva na tom lině-že může být karcinogenní, prostě jsme vyhodily oknem 40tis. Teď máme dlažbu a nemůžu si ji vynachválit.
Nam to smrdi v tech vedrech zase, uz jedine parkety nebo laminat!! ![]()
@viki200 meli jste renovovat parkety, ty jsou nejlepsi…
Já nechal položit lino před třemi týdny. Celkem cca 43 metrů. S ořezy, lištami, pokládkou celkem za 23 tisíc. A smrdí to tak, že si připadám přiotrávený. Je to lino Ambient 696L, výrobce belgický Beauflor. V Brennu mi všichni doporučovali PVC, že prý plovoučky jsou přežité, PVC jak je super. Kecy v kleci, hvno hvno. Belgičani mají na internetu X cerfitikátů o eco friendly apod. Na můj dotaz po 3 dnech odpověděli, že mi asi smrdí lepidlo, což je blbost, protože jsme to nelepili. A navíc smrdí opravdu samotné PVC. Vyhozené peníze. Jak tohle může někdo v 21. století legálně prodávat? A jak tohle můžou odborníci v Brennu doporučovat? Je tu někdo, komu to také smrdělo a po čase vyčichlo? Čekat dva roky asi fakt nebudu, ale kdyby tomu pomohlo třeba to vytírání, tak bych pár týdnů snad počkal a spal mezitim jinde.
@MarekSk my se museli nakonec prestehovat, takze to vyhod, 23 tisic nestoji za znicene zdravi. Normalne to vycichne do 3 dnu, jestli to smrdi 3 tydny, bude to smrdet navzdy.
Když jsem koupil byt, bylo v něm položené relativně nové lino na staré původní. Po nastěhování, nevyspalost, bolest hlavy apod. Horní lino jsem vyhodil, když jsem ho vezl výtahem dolů, málem jsem se smrady
, lepidlo vzal benzínem a staré původní lino bylo OK.
Zkus PU-čistič od Dr. Schutze, taky jsme byli ze začátku nešťastní ze smradu ale teď, po dvou měsících je to v poho.