Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, máte doma litou podlahu? Myslím polyuretan, anhydrid nebo epoxid.
Zajímá mě, jaké s tím máte zkušenosti
Jak je to s odolností – zvládne každodenní zátěž, domácí mazlíčky?
Moc se mi líbí beton, ale bojím se prasklin a pozdějšího drolení / loupání. Polyuretan by prý mohl být náchylnější na škrábance. Epoxid prý vydrží všechno, ale nikde jsem neviděla matnou variantu.
nemáte někdo v matné variantě?
Tak jelikož se z tohoto dělají podlahy v nejnáročnějších průmyslových provozech, tak ano, něco to vydrží. Pokud to nebude dělat absolutní amatér. Beton je taky v pohodě. Stačí použít správný a správně.
Máme litou podlahu mezi podlahovou a dlažbou. Finální povrch ne.
Jinak jsem chtěla takovou tu litou dekorační podlahu. Architekt a designér interiérů říkal, že nám klidně udělají dekor mramoru, jak se líbí mému muži. Ale zároveň nám to vůbec nedoporučil, když máme domácí kocoury a pes chodí domů. Prý tam časem budou vidět čárance, jak běhají po domě. Říkal, že je sám proti sobě, když nás odrazuje. Ta podlaha není dostatečně tvrdá, jak je dlažba. Řekl to otevřeně, když chceme mít dál doma zvířata, ať si vybereme větší formát dlažbu v dekoru, který můj muž chce. A minimální spáry. Žádné prahy. Což jsme ve finále udělali.
Jo a v garáži máme čistě jen tu litou podlahu. Jsou tam po 10 letech fleky, čárance na zemi. Jak se chodí, pracuje. Není to hezké. Tam dlažbu nechceme. Ale něco se s tím bude muset udělat. Musí se vše vypakovat ven a prý nějak natřeme tu podlahu, ať fleky zmizí. Zatím odkládáme, až bude třeba malovat, ať se vše udělá při jednom vystěhování garáže.
@Andrea MP píše: Více
Budou nám lít za 14 dní, tak jsem na to zvědavá. Pak ti mohu říct.