Logopedický asistent

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.9.22 15:28

Logopedický asistent

Ahojky, studuji speciální pedagogiku a potřebovala bych poradit.
Pokud bych v MŠ po studiu chtěla dělat logopedického asistenta, musím mít kombinaci surdopedie/logopedie nebo mohu mít třeba logopedie/psychopedie?
Zajímala by mě totiž spíše druhá uvedená kombinace…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24536
5.9.22 15:33

Pokud nechcete přímo k neslyšícím, tak je to podle mě jedno. Záleží, co vám budou taky otvírat. My jsme měli tenkrát na výběr jen ze tří možností, třeba logo-psycho vůbec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
5.9.22 15:49

Je to úplně jedno. Logopedický asistent do MŠ ani nepotřebuje VŠ, stačí kurz logopedické prevence, který je přístupný už s maturitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.9.22 15:54

Děkuji, taky jsem si to myslela, ale chtěla jsem se ujistit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
5.9.22 17:04

Záleží jaké kombinace nabízí tvoje VŠ. U nás byla logopedie jenom v kombinaci se surdopedií. Psychopedie byla v kombinaci s etopedií.

Ale je to úplně jedno. Hlavní je že tam máš tu logopedii. Co tam máš dál je v tvém případě jedno - když chceš dělat logopedického asistenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
5.9.22 18:20
@EvaEpic píše:
Záleží jaké kombinace nabízí tvoje VŠ. U nás byla logopedie jenom v kombinaci se surdopedií. Psychopedie byla v kombinaci s etopedií.Ale je to úplně jedno. Hlavní je že tam máš tu logopedii. Co tam máš dál je v tvém případě jedno - když chceš dělat logopedického asistenta.

Jo, u nás taky a ještě psychopedie-somatopedie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.9.22 18:39

U nás je to právě tak, že si můžeme vybrat jakoukoliv kombinaci logo/surdo/psycho/ somato/oftalmo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
5.9.22 18:42
@Nikky123 píše:
U nás je to právě tak, že si můžeme vybrat jakoukoliv kombinaci logo/surdo/psycho/ somato/oftalmo :)

No tak to máte dobré. U nás prostě dali ty tři a nejel přes to vlak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20099
23.1.25 15:55

Ahoj, chtěla bych se optat, zda má někdo pouze rekvalifikační kurz logopedický asistent a má místo např v mš, je nutná i maturita na pedagogické fakultě nebo stačí prostě maturita, mám teda ještě doplňující pedagogické studium vychovatelství bez titulu, ale pak sem dělala ve zdravotnictví, četla jsem, že je dobré mít ke kurzu logopedický asistent i kurz asistent pedagoga? Máte někdo zkušenost s rekvalifikačním kurzem logopedický asistent v Praze? Děkuji Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
31.1.25 16:28

Ahojky,

pokud chceš v MŠ pracovat jako logopedický asistent, většinou se požaduje specializace na logopedii, ale konkrétní kombinace může záležet na požadavcích konkrétní školy nebo poradenského zařízení. Kombinace logopedie/psychopedie by mohla být v pohodě, zvlášť pokud se chceš věnovat dětem s kombinovanými obtížemi. Ale určitě bych doporučila se podívat na požadavky v praxi – třeba se poptat v MŠ nebo v SPC, jak to reálně funguje.

Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20099
31.1.25 17:27
@Lucie5115 píše: Více

Ahoj, pokud to byla reakce na mě, děkuji, optám se možná si udělám ještě kurz asistent pedagoga už sem v komunikaci s organizací, kde bych asi kurz logopedický asistent ráda dělala, pokud k tomu někdy dojde a jednou se někam dostanu, ráda sem dám zkušenost, u mě je to ještě složitější tím, což sem nepsala, zas se tím nechci nějak „chlubit“,ale že jsem nevidomá, ale mám známého, který má teda vš a tam má i logopedii, také nevidí a v pohodě vypomáhá, určitě bych nechtěla být jako ten hlavní organizátor péče, ale opravdu jako výpomoc, no, ale bude to náročná cesta a otázka, zda vůbec někdy můj sen takhle dělat u dětí bude splněn, sice své děti vychovávám, ale to bohužel toho, kdo by mě měl zaměstnat moc nezajímá, na druhou stranu chápu i rodiče, že můžou mít obavy, ale jsou mezi náma opravdu vzdělaní i např dvě vysoké školy a bohužel vystudovanou aprobaci nedělají, poněvadž je strach je zaměstnat. No na druhou stranu kurz mít můžu, pokud neseženu umístění, třeba ho někdy využiju v rodině s dětma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
2.1.26 20:46

Dobry vecer, prosim, mate nekdo udelany kurz logopedicke prevence? Ma cenu si toto dodelavat, kdyz mam asistenta ped., vychovatele a volnocasoveho pedagoga? Rada bych si toto vzdelani jeste rozsirila a hlavne bych se chtela dostat k tem nejmensim detem. Moc diky za info a poznatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20099
2.1.26 20:59
@novinarka píše: Více

také sem o tom uvažovala, já bych to zkusila, čím víc, tím líp a možná ještě udělat kurz chůvy to je pak možnost být ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20099
2.1.26 21:00
@novinarka píše: Více

a ta vychovatelka je pro družinu nebo školku? Já mám pro družinu a neni to do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
3.1.26 11:07

@lucypaja Dekuji za odpoved. Tim, ze uz mam po materske a jsem na plnem uvazku, tak potrebuji nejlepe onlibe kurz a nejak to vymyslet s praxi.
Chuva mi prijde zbytecna. To uz bych pak volila dodelat VOS, ale to uceni uz je pro me celkem boj. Jinak vychovatelstvi se tusim nijak nerozdeluje. Holky z kurzu jsou nektere ve skolkach, skolach a dve dokonce ve veznicich, takze myslim, ze to neni omezene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí