Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Podle mě je to nesmysl. Logoped potřebuje vidět přesně na jazyk a ty zase na jeho ústa. Navic může Logoped i pohmatem upravit polohu jazyka třeba. Jeď třeba aspoň jednou za měsíc a pak trenuj doma.
Dobrý den, manželka se věnuje logopedii. Primárně předškolním a školním dětem, ale v jednom rehabilitačním ústavu i dospělým klientům. Co většina institucí nyní zavřela, začala nabízet i konzultace online přes internet. Poskytuje i nějaké materiály na doma atd. Zkuste se jí ozvat.
edit adminem - umazán odkaz, kontaktovat uživatele lze přes sz
Máte někdo zkušenost s logopedii přes skype?
Nemám moc času jezdit za doktorkou do ordinace. Z důvodu nepravidelné prac. doby je problém se domluvit na schůzkách a když už se domluvíme, musím počítat min. s hodinou tam a hodinou zpět.
Bylo by pro mě tedy lepší řešit logopedii přes skype, ale nevím zda to bude mít fakt dobrou a kvalitní výuku a pomoc.
Jako dítě jsem mluvila velmi špatně nebylo mi vůbec rozumět přes telefon. Postupně pomocí logopedii a hlavně učení doma jsem se zlepšila.
Ale i když to teď tak nevnímám tak mám problém se sykavkama a taky když je ve slově hodně š, č, ř, ž.
I když asi větší problém než já s tím mají problém v prací, kde mají velmi nevybíravé řeči. Že mluvím strašně a že mi není rozumět ani přes telefon. Oni tvrdí že mi přes telefon rozumí jen rodiče, protože jsou na mě zvyklí, ale když volám k doktorce nebo komukoliv cizímu kvůli nějakému problému tak mi rozumí bych řekla bez problému - odpovídají k tématu, kdyby nerozuměli tak by po moji otázce odpověděli nějakou blbost nebo by se ptali co..a přitom hovory jsou v pohodě. Tak nevím jak moc dobré by logopedie přes skype byla dobrá na zpravení řeči.