Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o pomoc. Dcera si pod stromeček přeje L. O.L. Mě se zdají zbytečně drahé, ale… Něco už jsem okoukala na netu. Ale zajímám mě, jestli se každé panence dá měnit např. oblečení? A hajou si s tím děti nebo je to jen vyhazování peněz. Ještě docela mluví o Barbínách tak váhám k čemu se přikonit. Dceři je 4,5r. Děkuji.
Určitě radši Barbie, protože ty panenky L. O.L. mě osobně se vůbec nelíbí, ale tak dětem asi jo
Dcera tu L. O.L. taky strašně chtěla a nejvíc ji bavilo to rozbalovat, jakože to překvapení jaká panenka tam bude. A teď si s ní vůbec nehraje
Dceru teď uspokojily LOL bačkůrky z Tesca a na panenku naštěstí nedošlo. Přijde mi to jako kravina. Ty bačkůrky aspoň unosí.
@lucik2011 Mě se právě taky moc nelíbí. A na hraní mi to taky moc nepřijde. Spíš se i líbí ta Barbie.
@masima Kravina to je
ale to jí asi nevysvětlím. Tak možná koupím jednu aby nebyla zklamaná a spíš se zaměřím na tu Barbie. Mám v plánu právě i domeček na panenky.
Za mě éra barbín…až teď jsem zjistila že jsou nějaké LOL
.
Je to blbost…koupila jsem ji jednu… A nejsou vůbec hezké..zlaté barbiny
@elliz22 Dcera by ji taky k vánocům dostala, kdyby na ní trvala
. Naštěstí si vyhraje s obyč barbínama. Babička jí na ně šije oblečky, tak pořád převléká.
Je to o modernosti jako spousta hraček, dcera jich pár má- kupuje občas babička. Za mě je to předražená mini panenka, ale vysvětlete ho holčičkám ovlivněným okolím a reklamami. Dcera má 10 let.
Je to kravina, ale těžko se jim to vysvětluje. Nám se sešly doma 3 a vůbec si s nima nehraje, největší zážitek je asi to rozbalování. Zlatý babrbiny.
@elliz22 LOL nebo Barbie, v podstatě je to to samé, lolky mají plastové sundavací oblečení, a nějaké doplňky, jen ty miminka nemají sundavací, já jsem je našla na aukru o dost levnější než v kamenných obchodech, nějaké dcera dostala k narozeninám, ale má i Barbíny, jinak si právě s lolkama dost vyhrajou ve škole, barbíny jsou už méně skladné, ty do školy nenosí ![]()
Ale bacha abys na aukru nebo jinde nenarazila na kopie z číny ![]()
@smudlinky jo to si mi připoměla moje mladší 16 měsíční holčička řekla první anglická slova: LALA Baby
![]()
U nas to frci- hrajou si s tim obe holky (3 a 8 let). Stavi jim domecky z dupla a z kartonovych krabic, starsi bere do skoly. A mne se teda libi
delala jsem i dort k narozeninam a tak… jinak v Pepcu s tim maji treba zapisnicek, batuzek, penal… to uz je vyuzitelnejsi a levny ![]()
Holka dostala 2 od babicky a byla z nich nejvic nadsena, kdyz je rozdelavala.Mela nejake s tajnymi kody a musela je nejdriv vyresit, aby se do nich dostala.Ted si na ne sem tam vzpomene, ale vic si vyhraje s velkym miminkem. Barbiny u nas nejedou a ja bych si s nima taaaak vyhrala pritom ![]()
Mě se zdá, že ty LOL jsou pro starší holčičky. Dceři je 7 a hodně si s nimi vyhraje, ale myslim, že ve 4 by jí to neoslovilo, mění třeba barvu když je dáš so mrazáku, do studené vody, apod. Převlékat jdou, jedna edice jsou vlasaté, jiné třpytivé a mají různé doplňky
Ahoj holky, poradily byste mi ohledně panenek L. O.L.? Dcera má jednu z těchto panenek a bohužel ztratila nějaké doplňky, co k ní byly. Jelikož bude mít brzy svátek, chtěla bych jí nějaké ty doplňky koupit. Koukala jsem na netu, že prodávají takové krabičky něco okolo 130 Kč. Jenže nevím, zda-li ty doplňky pasují na všechny druhy panenek? Dcera má takovou trochu větší s vlasy, byla v takovém válci. Na netu jsou spíše panenky bez vlasů(i se mi zdají menší). Nevíte jak to je? Předem děkuji za pomoc ![]()