Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
rady kam s dětma v londýně a byl někdo ve studia Warner na Harry Potterovi? Kudy tam se nejlépe dostat? díky!
Jezdi tam autobusy, vse najdes na jejich strankach. Pak muzete jeste treba do Madam thusand nebo nejake muzeum, v londyne jich je kupa. Zalezi, jak nas stare deti. Muj chlap byl nadseny v Science muzeu
@ahhotep byli jsme v létě
Muzeum Sherlocka Holmese, Londýnské oko a plavba po Temži, Soho, Oxford street, Buckingham Palace,–-- prostě jsme prošli vše, co jsme chtěli
Ale stejně jsme nestihli všechno, v létě se t musíme vrátit ![]()
V Londyne byvame docela casto, kdybys potrebovala nejake prakticke rady, urcite se muzes ozvat a rada pomuzu🫶 do HP studia se vyplati jejich autobus, vsechno najdete na strankach. Dal bych urcite doporucila, pokud deti umi anglicky, nejake divadlo nebo muzikal. Minuly tyden jsme byli na The Lion King v Lyceum Theatre a nadhera, stoji to za to. Osobne bych z detskych muzikalu, ktere jsou tam k videni, nejvic doporucila Matildu. Mimo to vim, ze se hraje i Mamma Mia, Wicked, The Phantom of the Opera, Hamilton, Frozen, ale to zalezi, jak jsou deti stare a co maji radi. A kdyz jedete do HP studia, muzete mrknout i na divadelni hru HP and the Cursed Child, ta je tusim v The Palace Theatre. A urcite Primark na Oxford street, maji tam nadherne HP oddeleni.
Krome klasickych pamatek pak urcite Sea Life London Aquarium, M&Ms World London, Hamleys, Madame Tussauds, atd. Tezko se radi, kdyz nevime vek a zajmy deti, ale jde vymyslet nadherny program pro vsechny
@alynch Aquarium jsme my nestihli a to mě mrzelo
Takže holt tam musíme znovu no ![]()
Muzeum voskových figurín mě zklamalo…
Krásná je národní galerie na Trafalgar Square, jen můj puberťák to moc neocenil.
@Petra Z tak priste, to opravdu stoji za to, i pubertakovi se bude libit😄 my mame deti 6-11 a jezdime s nimi sice i po pamatkach, ale prece jen zabavnejsim atrakcim davaji zatim vzdycky prednost😄
@alynch jasně
Ale Hamleys, to se mu líbilo
Jen jsme byli na 4 dny a to je málo. A Anglie je moje
, ráda ho tam zase vezmu.
My hlavně museli na toho Sherlocka Holmese, toho žere
Tak mame listky na HP, ale teda mega drahe, vsude vyprodane, snad to nebude nejaky smelo
cetla jsem si recenze a nemelo by, ale tak..drzte palce..
Ji ak diky za tipy!!
@alynch 8 let a zajmy tak nejak vseobecne, ma rada muzea, lego, myslimy ze i muzeum sherlocka holmse se ji bude libit..
Daji se krmit rackove u Temze? Neni to zakazane?
@ahhotep Rackove se nekrmi, neni to ze zakona zakazane, ale vsichni vam reknou, at to nedelate. Neni to dobre pro ne ani pro vas a muze to byt nebezpecne, i kdyz se to nezda. Jestli ma rada lego, Windsor legoland by se ji taky mohl libit, ale to zalezi kdy pojedete. Jinak na Leicester Square je krasny lego obchod. V breznu je v ramci London Comic Con Spring i BrickZone https://brickfestivalevents.com/…cc-spring23/ A spoouusta muzei je zdarma, urcite mrknete a uzijte si to
Hezký den všem,
právě řeším podobné téma, tak bych se ráda připojila sem, pokud nevadí. ![]()
Londýn miluju, nikde jinde jsem tolikrát nebyla.
Ale.. nikdy jsme nebyli právě v HP studiu a dost nás to láká letos. Akorát dceři by bylo v době, kdy bychom chtěli letět 2,5. Myslíte si, že i pro tenhle malé dítě to tam nebude nuda? Popřípadě počkat ještě. ![]()
Je zvyklá cestovat letadlem, i v Londýně jsme už společně byli, ale ještě jsme si na ty studia netroufli s ní. ![]()
@MalaEm urcite jeste pockejte. Je to dlouhe, casto tmave mistnosti, hluk, strasidelne rekvizity, spousta lidi. Nic z toho nebude mit
Jednoduchá cesta je jet vlakem do Watfordu. Z nádraží tam pak jezdí jejich autobus. My jsme pak přímo z Watfordu jeli do Lutonu na letiště, resp. autobus nejel až na letiště ale do města a odtud pak jiným autobusem pár minut na letiště.
@MalaEm pro dvouleté dítě to rozhodně není. Je to spíše výstava, rekvizity atd.
@easydrink dobrý večer, mohu se prosím zeptat na cestu do Watfordu? Pojedeme z Eustonu a zajímá mě, zda si musíme koupit speciální lístky nebo si klasicky pípnem kartu na turniketu při vstupu v Eustonu a výstupu ve Watfordu. Předem děkuji za odpověď😊