Víkend v Praze s dětmi - děláte si program?

3745
25.1.23 14:41

Víkend v Praze s dětmi - děláte si program?

Ahoj, pokud se chystáte na víkend s malými dětmi do Prahy, připravujete si dopředu nějaký přibližný program, kam byste třeba chtěli zajít, co vidět, nebo si jen zajistíte ubytování a na místě se pak nějak rozhodnete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3862
25.1.23 14:44

Predem vim. My tam byli vca 14 dni zpet. Nevim jak velke mas deti, ale do konce ledna ma ct1 zdarma vystavu Decko svet a potom jsme jeli do Lumina parku. Lumina park je naprosto luxusni. Vse v dochazkove vzdalenosti od metra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
25.1.23 14:47

Děti 2 a 5, jedeme až příští víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
25.1.23 14:49

Vždycky, když někam jedu, tak si dělám program předem :D zjistím si co je kde k vidění, jestli se zrovna nekoná nějaká akce atak. Občas to teda prizpusobime za pochodu, ale nějaký plán mám vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148920
25.1.23 15:02

Zajistíme a zaplatíme si ubytování. Máme program. Často už zaplacené vstupy před příjezdem. A pak už jen „konzumujeme zážitky“. Většinou máme zaplacený pobyt a snídaně v místě ubytování a obědy a večeře podle času, někam si zajdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148920
25.1.23 15:04
@elinka90 píše:
Predem vim. My tam byli vca 14 dni zpet. Nevim jak velke mas deti, ale do konce ledna ma ct1 zdarma vystavu Decko svet a potom jsme jeli do Lumina parku. Lumina park je naprosto luxusni. Vse v dochazkove vzdalenosti od metra

Ano, Lumina park nádhera, dala jsem to i jako pohybově limitovaná. Byly tam i rodiny s kočárky a malými dětmi. Doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76763
25.1.23 15:04
@Beckyttine5 píše:
Ahoj, pokud se chystáte na víkend s malými dětmi do Prahy, připravujete si dopředu nějaký přibližný program, kam byste třeba chtěli zajít, co vidět, nebo si jen zajistíte ubytování a na místě se pak nějak rozhodnete?

když jedeme do Prahy, tak vždy plán předem - někde i vstupenky předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13759
25.1.23 17:05

Kamkoli jedeme tak mám vymyšlený předběžný program. Většinou i volíme místo k pobytu podle toho, co se tam dá navštívit. Takže i na Prahu bych si program vytvořila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.1.23 17:12

Jedeme v červnu i jiná rodina. Tam bude sraz u sestry. Všechny děti a dva dospělí jdou na M. Ztraceného.
To je hlavní cíl cesty. Já chci hlavně na oblečení do obchodů 🙈. Nějaký lehký předběžný plán a program je. Krom Ztraceného se pak upraví. Sestra dodělávají stavbu. V červnu budou několik týdnů před stěhováním.
Tak třeba bude plán monterkové kraťasy a nějaká brigáda u nich. I to je možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.1.23 17:39

Ano, na jakékoli místo jedu, tak ten důvod je proto, abych tam něco viděla…
Ale na poznavacku bych vybírala jiné roční období než zima. Děti moc muzea a indoor poznávací aktivity nebaví
Já nevyhledával vyloženě takové ty akce pro děti, zábavné parky apod…
Prahu jsme synovi „představili“ jako předškolákovi, ve dvou letech bych dítě do Prahy netahala…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
25.1.23 17:46

Byli jsme v Technickém muzeu, mokrá varianta. Pak Pražský hrad, zahrady, kompletní prohlídka sv. Víta, večer prohlídka Karlova mostu a třetí den nás brácha protáhl centrem od Orloje ( bydleli jsme na Straromaku), Staré Město, Židovské město, Malá Strana, Kampa, Letná a zpátky Staromak… Byli jsme tam květnu
Příště se podíváme na Vysehrad a na Vítkov do památníku…

• Citovat
  • Upravit
22907
25.1.23 17:50

Já si plánuju vždycky výlety ať jedu kamkoliv :D baví mě to a pak se těšíme.
V Praze je toho spousta kam zajít. @Anna766 tak za mě Lumina teda nic moc..za ty peníze :nevim: šli jsme v davu a v bahně a tak to stálo za prd..ale byli jsme mezi svátky.

Jsem z Prahy, tak pokud se chceš zeptat, ptej se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
25.1.23 17:52

@Beckyttine5 případně se mrkni i tady na recenze výletů, třeba se inspirujes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
25.1.23 18:41

Moc všem děkuji za tipy i názory.. My právě jedeme s tchanem a ještě svagrovou a svagrem, dali jsme to tchanovi jako dárek, chtěl se do Prahy moc podívat, a jindy než v únoru se mu to nehodí. Proto jsem se ptala jak švagrové, tak tchana, co by chtěli v Praze dělat, co by se jim líbilo, ať si udělám nějakou představu o programu s ohledem na odpolední spánek mladšího a oba řekli, že žádný program není třeba, že se tam třeba můžeme projít a pak se uvidí.. S jejich rychlostí je mi jasné, že než by se po snídani rozhodli, co by se dalo podniknout a nachystali se, tak by zbyvala hodina, max dvě do odpoledního spánku mladšího a už by se nic nestihalo, proto jsem si to chtěla nějak připravit, protože se mi nechce dát tolik peněz za to, že tam pak budeme jen na hotelu nebo se na chvíli projdeme venku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
25.1.23 18:43
@Anais Brno píše:
Byli jsme v Technickém muzeu, mokrá varianta. Pak Pražský hrad, zahrady, kompletní prohlídka sv. Víta, večer prohlídka Karlova mostu a třetí den nás brácha protáhl centrem od Orloje ( bydleli jsme na Straromaku), Staré Město, Židovské město, Malá Strana, Kampa, Letná a zpátky Staromak… Byli jsme tam květnu
Příště se podíváme na Vysehrad a na Vítkov do památníku…

To je moc fajn program, ale pro starší děti asi. Nedovedu si představit, že by tohle všechno bavilo nějaká prťata. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí