Víkend v Praze s dětmi - děláte si program?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anais Brno
25.1.23 18:56

@lucad77 tak synovi bylo šest… Muzeum si užil, bylo tam spousta zajímavých věcí a brácha to krásné pojal, v té době syn hrozně řešil Golema, tak mu povyprávěl příběh, stejně tak ke každému místu měl něco zajímavého…
Ono záleží jak to těm dětem umíš podat…

My takhle po ruznu cestuje e od mala. Já třeba byla v šoku, když mi letos 11ti letá dcera kamarádky řekla, že nezná takové ty naše typické místa v Brně, ikdyz tam s rodiči bydlí od mala…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
25.1.23 18:58

@Beckyttine5 tak stejně dvouletka nebudeš tahat po Praze pěšky, vem. kocar a vyspí se během procházky po Praze :wink:
Z Petřina na Pražský hrad a pak zahradami nebo Jelením příkopem dole k Vltavě…

Příspěvek upraven 25.01.23 v 18:59

• Citovat
  • Upravit
3745
25.1.23 18:58

Já počítám, že tam nejsme naposledy, takže jak budou děti větší, tak ten program bude zase zajímavější.. Ale i pro hodně malé děti tam jsou různé věci, co by je mohly bavit.. Přece jenom i v Praze trvale žijí malé děti a nebude jich malo, tak tak pro ně musí být nejrůznějši atrakce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
25.1.23 19:00
@Anais Brno píše:
@Beckyttine5 tak stejně dvouletka nebudeš tahat po Praze pěšky, vem. kocar a vyspí se během procházky po Praze :wink:
Hezké jsou Zahrady u hradu, Jelení příkop pak třeba na Petřín…

My právě jedeme vlakem, tak plánujeme jet předběžne bez kočárku s tím, že se budeme po městě přesouvat MHD a spát pak půjde na hotel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.1.23 19:01

@Beckyttine5 tak jezdíme taky vlakem, auto nemáme, ale kočár bych pro dvouletý děcko teda brala…v tý zimě ti toho moc nenachodí…

• Citovat
  • Upravit
3745
25.1.23 19:01
@Beckyttine5 píše:
Já počítám, že tam nejsme naposledy, takže jak budou děti větší, tak ten program bude zase zajímavější.. Ale i pro hodně malé děti tam jsou různé věci, co by je mohly bavit.. Přece jenom i v Praze trvale žijí malé děti a nebude jich malo, tak tak pro ně musí být nejrůznějši atrakce..
@Anais Brno píše:
@lucad77 tak synovi bylo šest… Muzeum si užil, bylo tam spousta zajímavých věcí a brácha to krásné pojal, v té době syn hrozně řešil Golema, tak mu povyprávěl příběh, stejně tak ke každému místu měl něco zajímavého…
Ono záleží jak to těm dětem umíš podat…My takhle po ruznu cestuje e od mala. Já třeba byla v šoku, když mi letos 11ti letá dcera kamarádky řekla, že nezná takové ty naše typické místa v Brně, ikdyz tam s rodiči bydlí od mala…

V Brně asi taky bude dost možnosti pro malé děti, že? Tam jsme ještě s dětmi nebyli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
25.1.23 19:03
@Anais Brno píše:
@Beckyttine5 tak jezdíme taky vlakem, auto nemáme, ale kočár bych pro dvouletý děcko teda brala…v tý zimě ti toho moc nenachodí…

A bereš sportovní nebo golfky? U nás je ten sportovní hodně velký a golfky zase nejsou moc vhodné na tu zámkovou dlažbu.. ale možná bude v Praze nějaká půjčovna kočárků..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.1.23 19:03

@Beckyttine5 já jsem psala, že aktrakce a vyloženě aktivity a zábavní parky pro děti nevyhledavam. Pokud je to zajímavá akce, tak jo, něco s technikou, moci si něco vyzkoušet, sportovní aktivity a podobně, ale abych jela x km do zábavního parku to fakt ne…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
25.1.23 19:04

@Beckyttine5 já měla v té době trojkolky Cortinu, pokud má být v kočáře, chce to pohodlí… Pokud nemáte x přestupu, tak kočár vem… Jinak ho budete většinu cesty nosit…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
25.1.23 19:08

Ale měla bych vymyšlenou variantu na hezké i ošklivé počasí…
Záleží taky,.kde budete bydlet…
My jeli těsně po Covidu, tak Praha byla prázdná bez turistů a ubytování a ceny víc než přívětivé…
Užijte si to!

• Citovat
  • Upravit
3745
25.1.23 19:11
@Anais Brno píše:
@Beckyttine5 já měla v té době trojkolky Cortinu, pokud má být v kočáře, chce to pohodlí… Pokud nemáte x přestupu, tak kočár vem… Jinak ho budete většinu cesty nosit…

Je to přímý vlak, ale v kupé kočárek byt nemůže.. nevím pak, kam bychom ho dali v hotelu, a jak se s tím cestuje třeba metrem nebo tramvají, nebo kde ho nechat, když půjdeme třeba do muzea, tam nám přišlo logisticky jednodušší ho nemít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.1.23 19:15

@Beckyttine5 tak kočárek ti můžou uložit do prostoru kola a pod, mívají taky místa pro vozíčkáře, tak se zkusit poptat, zda si můžete rezervovat místo tam…
No MHD jezdí s kočárem spousta lidí, v metru jsou většinou výtahy…
V muzeu se taky domluvíš, mívají i šatny na oblečení, kočár nejde můžeš, někde ti ho ubytují na určeném místě.
V hotelu taky lidí cestují s kočárky, tak řešení se najde. My teda spíš raději apartmány, víc místa, víc soukromí…
Já v Brně jezdila s kočárem do města vždy, nemusela jsem hlídat, že mi vletí někde pod auto, nebo řešit, že ho bolí nožičky…😉 Nedejboze ho nahánět po. obchode, když jsem musela nakoupit.

• Citovat
  • Upravit
3745
25.1.23 19:19
@Anais Brno píše:
@Beckyttine5 tak kočárek ti můžou uložit do prostoru kola a pod, mívají taky místa pro vozíčkáře, tak se zkusit poptat, zda si můžete rezervovat místo tam…
No MHD jezdí s kočárem spousta lidí, v metru jsou většinou výtahy…
V muzeu se taky domluvíš, mívají i šatny na oblečení, kočár nejde můžeš, někde ti ho ubytují na určeném místě.
V hotelu taky lidí cestují s kočárky, tak řešení se najde. My teda spíš raději apartmány, víc místa, víc soukromí…
Já v Brně jezdila s kočárem do města vždy, nemusela jsem hlídat, že mi vletí někde pod auto, nebo řešit, že ho bolí nožičky…😉 Nedejboze ho nahánět po. obchode, když jsem musela nakoupit.

My jedeme RJ, tam jsem našla, že v některých spojích se dává na konec vagónu, přímo vagón na to neni, v našem spoji jsem každopádně nenašla tu ikonku kočárku, Ke zkusím to zjistit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klokanice17
25.1.23 20:49

Pro takhle velké děti doporučuju zemědělské muzeum (mnohem interaktivnejsi než technické které tu zaznělo), planetárium (je tam i promítání v určité časy) a určitě mrkni do mapy baby friendly míst hýr: https://www.google.com/maps/d/viewer?…

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
25.1.23 20:51
@lucad77 píše:
To je moc fajn program, ale pro starší děti asi. Nedovedu si představit, že by tohle všechno bavilo nějaká prťata. :nevim:

Záleží, k čemu vedes od mala děti. Kolem těch dvou let jsme zvládli většinu výše zmíněného - kluk v té době miloval schody, takže jsme. prolezli všechny možné pražské věže.

Jinak kamkoliv jedu, tak mám předběžný program a na místě ho pak podle potřeby lehce upravuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix