Londýn - cestování s 10ti měsíčním dítětem

841
26.11.13 12:11

Londýn s kočárkem

Ahoj,
chystáme se v prosinci na výlet do Londýna, letíme i s kočárkem s 10ti měsíčním dítětem, tak sbírám nějaké informace.
Prosím o zkušenosti.

Mají tam DM drogerii nebo Rossmanna? Bych tam kupovala skleničky pro dítě, abych to nemusela táhnout. Nevím jaké jiné značky tam mají, Alnaturu, Babydream a Babylove mám vyzkoušené.
Nějaké ovocné pyré a bílé jogurty tam snad nebudou problém.

Jsou tam běžné dětské jídelní židličky v restauracích a občerstveních?

Nějaké další tipy pro cestování s dítětem?
Nízkopodlažní MHD?

Taky bych tam ráda nakoupila nějaké oblečení, jaké tam mají kvalitní značky oblečení? O Nextu vím.

Mají v Londýně vánoční trhy? Na nějakém náměstí?

Moc díky za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8814
26.11.13 12:27

Bezne jsou zidlicky i prebalovaci pultiky v podstate vsude.
Sklenicky koupis v kazdem obchode na rohu, nevim jake znacky me dite sezralo vzdycky vsechno :mrgreen:
Nizkopodlazaky tam urcite maji, myslim ze cestovani bude mnohem jednodussi nez v CR.

O Vanocnich trzich nevim, urcite tam nekde budou pogoogluj.
Ale varuju te, ja byla o vikendu v Manchesteru a tam se nedalo pohnout bez kocarku, natoz s kocarem.
Preju peknou cetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
26.11.13 12:30

DM a Rossmana jsem tam nikdy neviděla, ale ani jsem se po nich cíleně nedívala, zato Boots a podobně jsou na každém rohu.

• Citovat
  • Upravit
26.11.13 12:39

Byli jsme tam před 14 dny s kočárkem a byla to hrůza…Skoro žádná stanice do metra není bezbariérová, takže nejlepší na cestování jsou autobusy. DM a Rossmanna jsem tam neviděla. My do restaurací moc nechodili, neboť tam nemají skoro žádné místo na kočár, takže by se tam nemohla ani proběhnout.
Musím tě ale varovat, Oxford Street byla příšerně narvaná a obchody též. Hlavně Primark, ale tam jsem suprově nakoupila pro malou. Ale chce to velkou trpělivost a připravit se na davy, hlavně o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
26.11.13 12:43

Díky.
My tam nebudeme jen přes víkend, letíme na týden, tak pokud trhy objevím, budu se snažit je objevit v týdnu :lol:
Add skleničky, no mé dítě taky v podstatě sežere všechno, ale aby to bylo přiměřeně jeho věku :think:
Boots je tedy asi něco jako drogerka, ok, díky za tip, něco o tom pohledám, třeba akční leták, abych viděla co tam plus mínus mají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
26.11.13 12:46

Naše dítě ještě nechodí, proto letíme teď, dokud ještě dřepí v kočáru.
No vysedávání po restauračkám taky moc nedáme, ale občas to dítě někde v teple nakrmit budu muset :think:
Autobusy, ok, píšu si, díky!

@Hello Kitty75 píše:
Byli jsme tam před 14 dny s kočárkem a byla to hrůza…Skoro žádná stanice do metra není bezbariérová, takže nejlepší na cestování jsou autobusy. DM a Rossmanna jsem tam neviděla. My do restaurací moc nechodili, neboť tam nemají skoro žádné místo na kočár, takže by se tam nemohla ani proběhnout.
Musím tě ale varovat, Oxford Street byla příšerně narvaná a obchody též. Hlavně Primark, ale tam jsem suprově nakoupila pro malou. Ale chce to velkou trpělivost a připravit se na davy, hlavně o víkendu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727
26.11.13 12:46

Ano, jejich slavné double decker busy jsou nízkodpodlažní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
26.11.13 12:49

Na DM a Rossmana jsem v UK teda nenarazila, ale UK je celkove baby friendly, takze sklenicky a mlicka sezenes snadno. Urcite napr. v Boots nebo v tesco. Prakticky v kazde restauraci maji vysokou zidlicku a prebalovaci mista skoro vsude, i na mistech, kde to vuuuubec necekas :mrgreen: Do Lodyna bych jela jedine s lehkyma golfkama. Metro neni bezbarierove ani nahodou, v celem Londyne kopec schodu, nadchodu a podchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
26.11.13 12:49

Jo jinak nekouri se u nich ani v hospodach, takze s ditetem muzete opravdu kamkoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
26.11.13 12:53

@pupyk Skleničky, ubrousky, koj. vodu, pleny mají asi opravdu všude..dokonce i minimarketu na Kypru, kde jsme byli s půlročňákem v září ;) Let byl uplně v pohodě, vůbec bych se nebála letět zas. Naopak v autosedačce dlouho nevydrží, letiště a létání nabízí mnohem víc změn polohy pro dítě. V Londýně jsem nebyla, nicméně jsem přesvědčená, že co se možností a podpory dětí na tom budou asi tak stokrát lépe než u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
26.11.13 12:55

@74paja Díky! Nemáš tipy na nějaké značky skleniček a mlík?
Ať tam nejsem jak Alenka v říši divů, už teď cítím, jak mi manžel funí na krk a bručí, jestli už půjdeme…

Golfky, hm. No mám i jeden lehčí sporťák, ale ten zas není odpruženej, s odpruženým zvládám nerovnosti líp :think:
Zas taky kdyby napadl sníh :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
26.11.13 12:56
@Clarkia píše:
Ano, jejich slavné double decker busy jsou nízkodpodlažní. ;)

Ty se stahujou ;)
Oprvadu tam nejezdi jen tyhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
26.11.13 12:58
@pupyk píše:
@74paja Díky! Nemáš tipy na nějaké značky skleniček a mlík?
Ať tam nejsem jak Alenka v říši divů, už teď cítím, jak mi manžel funí na krk a bručí, jestli už půjdeme…Golfky, hm. No mám i jeden lehčí sporťák, ale ten zas není odpruženej, s odpruženým zvládám nerovnosti líp :think:
Zas taky kdyby napadl sníh :think:

Snih v Londyne?
To bys mela opravdu stesti:)

Ty sklenicky neres, koupis nejake az je uvidis. I tady maji deti ruzneho veku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
26.11.13 12:58

Predvanocni Londyn s kocarkem - good luck :)
Priprav se na davy lidi, v MHD, v obchodech samozrejme taky. S bezbarierovosti to tam neni nic moc, zive si vybavuji jednu stanici metra, kde jsem vlacela kufr asi po 150 schodech, protoze tam nebyl vytah. Bezbarierovy bus neni problem, ale muze byt hodne narvany a pak dost vesele se do nej dostat, s nejakou extra ohleduplnosti jsem se tam teda nesetkala, ale s kocarem jsem tam nikdy nebyla (nemam odvahu). Ale samozrejme, ze i v Londyne jsou (deseti)tisice matek s kocarky, ktere tam ziji a bez problemu funguji :)
Z vanocnich trhu si vybavuji urcite na jiznim brehu Temze pri prochazce od London Eye smer Tower Bridge, ale tipuji, ze se do vanocniho budou ladit i stale trhy, napriklad na Borough Marketu, na Camdenu… tam ale s kocarem vazne nevim, mozna prijit tam hned na otviracku (11?) by nemuselo byt tak sebevrazedne. Neni-li ditko vybirave, sklenicky vsemoznych znacek se urcite poridit daji ledaskde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
26.11.13 13:00
@74paja píše:
Jo jinak nekouri se u nich ani v hospodach, takze s ditetem muzete opravdu kamkoliv…

Jinak to jsem sem napsala proto, ze ty jejich „puby“ maji atmosferu, kazdy je jiny a urite stoji za to, do nejakeho zabrousit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí