Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte všichni, naše malá (4 roky) pokaždé když se protáhne nebo zahýbe s kotníky tak ji v těch kotnících lupká/křupe něco jak když si prikuřupete prsty. Bolet ji to nebolí, ale je zvláštní jak často ji to t takhle kupé. Nevíte čím by to mohlo být? Nechci být plašan a hned valit k Dr.
Budu ráda za reakci každého kdo se s tím setkal.
Proč bys s tím měla běžet k lékaři? Jde o život?
Já myslím, že občas křupe každému, i malým dětem. I já to mám celý život..
@pannda píše:
Proč bys s tím měla běžet k lékaři? Jde o život?
Já myslím, že občas křupe každému, i malým dětem. I já to mám celý život..
Ale ji to dělá víc než jen občas ![]()
A zeptala jsem se slušně, podle mého je normální být nervózní z něčeho s čím se člověk běžně nesetkává zvlášť u dětí, není na škodu být trošku obezřetný. To snad není nic proč by jsme na sebe měli být jedovaté ![]()
@PeBa12 píše:
Ale ji to dělá víc než jen občasA zeptala jsem se slušně, podle mého je normální být nervózní z něčeho s čím se člověk běžně nesetkává zvlášť u dětí, není na škodu být trošku obezřetný. To snad není nic proč by jsme na sebe měli být jedovaté
Nejsem jedovatá, je to psané slovo, proto to možná tak vyznělo. Ale dá se to konzultovat kdykoliv jindy, ne akutně.
Někdy je praskání v kloubech u dětí projevem vývoje kostí a kloubů a přejde samo, některé změny na kloubech se zvukovými projevy jsou vrozené a dají se řešit zpevněním svalového pouzdra, cvičením a rehabilitací. V kolenou je někdy slyšet loupavý zvuk u menisků, jsou-li trochu zdeformované
@pannda píše:
Někdy je praskání v kloubech u dětí projevem vývoje kostí a kloubů a přejde samo, některé změny na kloubech se zvukovými projevy jsou vrozené a dají se řešit zpevněním svalového pouzdra, cvičením a rehabilitací. V kolenou je někdy slyšet loupavý zvuk u menisků, jsou-li trochu zdeformované
vidíš, zkoušela jsem různě hledat, ale na tohle jsem nenarazila. Tak super, děkuji ![]()