Loupání v kotnících

2424
9.1.23 18:09

Loupání v kotnících

Ahojte všichni, naše malá (4 roky) pokaždé když se protáhne nebo zahýbe s kotníky tak ji v těch kotnících lupká/křupe něco jak když si prikuřupete prsty. Bolet ji to nebolí, ale je zvláštní jak často ji to t takhle kupé. Nevíte čím by to mohlo být? Nechci být plašan a hned valit k Dr.

Budu ráda za reakci každého kdo se s tím setkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
9.1.23 19:00

Proč bys s tím měla běžet k lékaři? Jde o život?
Já myslím, že občas křupe každému, i malým dětem. I já to mám celý život..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
9.1.23 19:04
@pannda píše:
Proč bys s tím měla běžet k lékaři? Jde o život?
Já myslím, že občas křupe každému, i malým dětem. I já to mám celý život..

Ale ji to dělá víc než jen občas :nevim:

A zeptala jsem se slušně, podle mého je normální být nervózní z něčeho s čím se člověk běžně nesetkává zvlášť u dětí, není na škodu být trošku obezřetný. To snad není nic proč by jsme na sebe měli být jedovaté ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.1.23 19:07
@PeBa12 píše:
Ale ji to dělá víc než jen občas :nevim:A zeptala jsem se slušně, podle mého je normální být nervózní z něčeho s čím se člověk běžně nesetkává zvlášť u dětí, není na škodu být trošku obezřetný. To snad není nic proč by jsme na sebe měli být jedovaté ;)

Nejsem jedovatá, je to psané slovo, proto to možná tak vyznělo. Ale dá se to konzultovat kdykoliv jindy, ne akutně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.1.23 19:08

Někdy je praskání v kloubech u dětí projevem vývoje kostí a kloubů a přejde samo, některé změny na kloubech se zvukovými projevy jsou vrozené a dají se řešit zpevněním svalového pouzdra, cvičením a rehabilitací. V kolenou je někdy slyšet loupavý zvuk u menisků, jsou-li trochu zdeformované

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.1.23 19:10

Prostě běžná hypermobilita, vývoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
9.1.23 19:37
@pannda píše:
Někdy je praskání v kloubech u dětí projevem vývoje kostí a kloubů a přejde samo, některé změny na kloubech se zvukovými projevy jsou vrozené a dají se řešit zpevněním svalového pouzdra, cvičením a rehabilitací. V kolenou je někdy slyšet loupavý zvuk u menisků, jsou-li trochu zdeformované

vidíš, zkoušela jsem různě hledat, ale na tohle jsem nenarazila. Tak super, děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí