Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, nemáte někdo, prosím, zkušenost se značkou oblečení Lozetta? Objednala jsem tam šaty, zaplatila a přes týden nic, přišel pouze potvrzovací mail. Na moje zprávy nereagují.
@sheran píše: Více
Vždyť ten obchod je podvod na první pohled. Zkusila sis tam dohledat obchodní podmínky?
@sheran píše: Více
Co nemůžeš dohledat? Vždyť píšeš, žes tam objednala.
Falešná fotka kamenné prodejny. Hodně mizerný překlad do češtiny. Velmi pravděpodobně podvod, případně přeprodej z Číny kde jeden kus stojí 80 korun a tento obchod to prodává za 800 ![]()
No tak obchodní podmínky jsem dohledala. Čeština je tragická, nemají tam základní povinné údaje o obchodníkovi a zboží se vrací do Číny, přičemž náklady na vrácení hradí kupující a začínají na 500 Kč. Doufám, že jsi tam neutratila moc. Podle mě neuvidíš nikdy ani peníze, ani zboží…
@nozu píše: Více
Obchodní podmínky musí být pod názvem Obchodní podmínky. Schovat to pod „Podmínky služby“ a podobné zavádějící názvy je neplatné a nepovažuje se to za obchodní podmínky.
Obecně u každého e-shopu, kde člověk nakupuje poprvé, je dobré si prověřit obchodní podmínky, jestli je v nich jednoznačná informace o prodejci včetně IČ a adresy. Adresu si dát do map a podívat se, zda to není adresa panelákového vchodu, nebo zda po zadání do mapy cz nevyskočí, že na té adrese sídlí dalších tisíc firem. Zda je viditelně uvedeno telefonní číslo.
Na co naopak sám nedám, jsou recenze. Hlavně poté, co jsem dostal za posledních několik let několik nabídek na zakoupení kladných recenzí pro sebe, případně negativní pro konkurenci.
@rmot jo, je pravda, že pod názvem Obchodní podmínky to nebylo. Já si ještě kontrolují obchodníka přes IČ v systému ekonomických subjektů ARES. Jestli sedí adresa, předmět podnikání, důvěryhodný plátce DPH… Ale to už je moje lehká profesní úchylka, že u všech dodavatelů kontrolujeme, zda nám danou službu mohou dle živnostenského a obchodního rejstříku poskytnout.
@nozu píše: Více
Dělám to také, ale nepsal jsem to, abych nevypadal příliš paranoidní. Tak jsem rád, že v tom nejsem sám ![]()