Lupy,svědění, seborea...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
791
30.10.22 08:57

Lupy,svědění, seborea...

Ahoj, problém se svěděním hlavy má dcera (13) a už delší dobu má lupy. Tam to začalo. První jsme kupovali šampony na lupy, některý nezabral, některý ano a na chvíli byl klid. Pak se zase začaly lupy objevovat spolu se svěděním. Když už se nedařilo se jich zbavit a problémy se zhoršování, objednala jsem dceru na kožní. Ještě musím zmínit, že v rodině máme lupenku, má ji dcery deda) Doktorka napsala nějaké tonikum s atb na taleceni a měla si dcera mýt vlasy ichtamolovym šamponem. A pokud nepomůže, přijít znovu. Zabralo na chvilku a tak jsme tam šly znovu. Dostala nějakou mast michanou v lékárně a poté locoid. Opět na chvilku klid a teď je zase tam kde byla. Pokožka rozskrabana, lupy, v hlavě červené fleky a rozskrabana místa. Pořád ji to svědí. Máte někdo zkušenost s tímto? Nějaký šampony, který by ji pomohl, nebo nějaké tonikum? Ty masti ji štvou, že ji mastí vlasy, už takhle se jí mastí často a s používáním masticek ještě horší. Na kontrolu jsme objednané až za 3 týdny. Jestli má seboreu nebo lupenku nám dr nějak neodpověděla a já ani nevím jaký je mezitím rozdíl. Za rady děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9000
30.10.22 09:13

Já bych zkusila návštěvu u Lukáše Rossbacha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
30.10.22 10:10

Mám to samé od ranného dětství. Jako dítě jsem měla permanentně rozškrábanou hlavu, nic na to tehdy nebylo.
V dospělosti jsem vyzkoušela mnoho šamponů, většinou nepomohly nebo na omezenou dobu.
Teď už spoustu let kupuju Eucerin na mastné, přilnavé lupy a funguje velmi dobře. Co mě ale hodně dostalo jsou přírodní tuhé šampony zn. Caltha, snad to píšu dobře. Měla jsem s lopuchem, s přesličkou a sírou, s meduňkou. Hlavu mám úplně čistou, ničím jiným se už víc jak rok nemyju. Kupuju v Bio krámku a podobných. Stejně dobrý byl i mátový šampon z Manufaktury, taktéž přírodní. Ale přestali ho vyrábět. Takže asi tak. Přeju ať se podaří holčině ulevit.

• Citovat
  • Upravit
448
30.10.22 13:23

Sampon od Uriage. Opravdu pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.11.22 11:33

Mela jsem problem se suchou pokozkou v hlave. pouzivala jsem sampony jako elsev atd a hrozny zmenila jsem to na prirodni a od te doby mam klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.24 17:13

Ahoj, poradíte šampon na lupy, ale hodně suché vlasy? Všude vidím na lupy a mastné vlasy. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
29.1.24 18:30

@ViktorieNela zkus Dercos od Vichy, je tam výběr šamponů proti lupům i pro suché vlasy. Nám pomohl. Pokud jsi blízko u Polska, kup v lékárně tam, je o polovinu levnější. Nepoužívej šampony a kondicionéry z drogérie. Místo kondicionéru používáme bio růžovou vodu purity vision.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.24 18:45
@Maty80 píše:
@ViktorieNela zkus Dercos od Vichy, je tam výběr šamponů proti lupům i pro suché vlasy. Nám pomohl. Pokud jsi blízko u Polska, kup v lékárně tam, je o polovinu levnější. Nepoužívej šampony a kondicionéry z drogérie. Místo kondicionéru používáme bio růžovou vodu purity vision.

Děkuji, zkusím. Od Polska jsem ksakru daleko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek