Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Určitě běž k lékaři, ať vyloučíš, že to je něco vážnějšího.
Nemusí být, ale mohlo by.
Já teď řeším dlouhodobé zdravotní problémy, jejichž příčina není zatím známá, a na uzliny se mě všichni ptají a na interně mi brali krev a nechali ji analyzovat mj. kvůli lymfomům s ohledem na uzliny, které se jim nezdály úplně ok.
Prosím anonym kvůli infu o zdravotním stavu.
Byla jsem s uzlinama v podpaží na utz během poslednich dvou let dvakrát, praktická mě tam odeslala vždy automaticky když jsem se zminila že jsou hmatne…vždy byli zvětšeny vlivem zánětu neboť byly kulaté, špatně je když jsou fazoloviteho tvaru…mudr na sonu říkala že dělám dobře, že po hmatu rakovinu nepoznam a včasnou diagnozou je dobře lecitelna..tím nechci strašit, spíš se ti po sonu uleví a budeš mít klid…jinak uzliny bolí od toho jak si je prohmatavas ![]()
@Oplatečka Díky, tak tam zajdu, ale obvoďáka máme rázného chlapa. Ten většinou na všechno říká, že to nic není, ale i tak, to zkusím. Rakovina fuj. Takové věci si nepřipouštím, ale člověk nikdy neví.
@Anonymní píše:
@Oplatečka Díky, tak tam zajdu, ale obvoďáka máme rázného chlapa. Ten většinou na všechno říká, že to nic není, ale i tak, to zkusím. Rakovina fuj. Takové věci si nepřipouštím, ale člověk nikdy neví.
Neříkám že je to rakovina, spíš opravdu nic, ale pro ten klid…jinak si tam budeš furt makat a furt tě to bude bolet…možná tam můžeš jít bez doporučení, nevím…i s doporučením platím 300,– myslím až do čtyřiceti let…podpažni uzliny kontrolují v ramci prevence rakoviny prsu-vzdycky mi sjede i prsa a doporučí domácí samovyšetreni…a to m ještě nebylo ani třicet..prevence je důležitá.
@Oplatečka Mně je 35, v prsou jsem si nenahmatala nic, ale to podpaží…
@pannda Klasika, rýma, únava a klepala se mnou zima. Snad týden v kuse jsem chodila navrstvená, abych mohla fungovat. Teď už mi tak zima není, ale ještě to není úplně ok.