Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kde jsou prosím všude uzliny? Hodně se píše že má někdo zvětšené uzliny a já moc přesně nevím kde jsou? Vím, jen že za uchem ale jinak ne.
Miznich uzlin je strasne moc, jsou temer vsude. Specifikuj oblast.
Ahojte, chtela bych se zeptat, jestli nekdo nevite o nejakem „pripravku“, co by mohl pomoct s lymfatickymi uzlinami? Zbezne jsem na googlu nasla nejaka homeopatika pred sedmi lety, co nekdo kupoval, ale jinak jsem to zatim moc neprocitala a napadlo me, zeptat se, zda nekdo nemate s necim zkusenost?
Moc se v techhle vecech nevyznam, tak jen na upresneni, babicce po rakovine prsu vzali mizni uzliny v podpazi a ted po uraze ruky ji stale napucha a boli… A tak me poprosila, zda bych ji nekde nenasla nejake kapky na zlepseni nebo neco ![]()
Ahoj, moje mamka po stejném zakroku jako tvoje babička, chodila při otocích chodila na Rhb bud přímo na Zlutak(v Brne)pak ji doporučili někoho ve Zlíně, coz mela blíž, plus mela stahovací rukáv…zkuste zavolat na ten Žlutý kopec, tam mají zkušenosti nejvetsi…Jinak chodi i k nejake lecitelce, ale v tom se já moc nevyznám a nevěřím…ale jo to snad pomaha
@radulaur stahovací rukáv má právě taky a na rehabilitace taky myslím chodí/la. Tak právě hledá nějakou jinou možnost, když ji to nějak nepomáhá.
Ja se zkusím zeptat namky, chodi i na nejake alternativní léčby, jak říkám, já na ne moc nevěřím, ale ona tvrdí ze funguji, a pravda při této nemoci se asi musí vyzkoušet všecko…
Ahoj, mám zvětšené lymfatické uzliny v obou podpažích. Na dotek bolí. Nemám za sebou žádnou extra tyzickou námahu, že by mě to bolelo od toho. Bolí to, i když si dávám podprdu. Prostě je to zvláštní. Na dotek cítím zatvrdliny a je to citlivé. Myslíte, že mám zajít k lékaři nebo to může být jen třeba z prochladnutí?
@Anonymní píše:
Ahoj, mám zvětšené lymfatické uzliny v obou podpažích. Na dotek bolí. Nemám za sebou žádnou extra tyzickou námahu, že by mě to bolelo od toho. Bolí to, i když si dávám podprdu. Prostě je to zvláštní. Na dotek cítím zatvrdliny a je to citlivé. Myslíte, že mám zajít k lékaři nebo to může být jen třeba z prochladnutí?
Pokud máž zvětšené uzliny, něco kolem nic se děje…většinou zánět. Uzliny fungují jako čistící sběrna v místě kde došlo k nějaké infekci. Ve tvém případě bych šla k lékaři, pokud se do 3 dnů uzliny nezklidní.
Uzlinami v podpaží prochází míza z paže, stěny hrudní a z mléčné žlázy, její zvětšení tedy může znamenat onemocnění daných struktur.
@pannda No já je mám zvětšené a bolí mě už skoro dva týdny.
Jen nějak není čas jít k lékaři a nevěděla jsem jestli je to nutné. Byla jsem trochu prochladnutá, tak to bylo asi od toho. ![]()
Ja mela zvetsene uzliny na krku treba, kdyz se mi udelaly opary. Do 5 dnu byly v puvodnim stavu. Po 14 dnech bych sla urcite k lekari s jakymikoliv uzlinami.