Lze dohledat staré očkování?

584
13.9.17 08:22

Řeším stejnou situaci, u me teda karta zůstala na slovensku zatímco ja jsem v Čechách. Nikdo o ni neslyšel a neviděl ji :cert: kdyz něco zjistíš budu rada Za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ZuzaMi
13.9.17 08:25

Tak já mám doma svůj očkovací průkaz, kde jsou přesně vypsaná všechna očkování od mého narození :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5436
13.9.17 08:25

@Graces Laicky bych řekla, že by se to dalo zjistit tím, že si necháš nabrat protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
13.9.17 08:29

Ahoj, karta by měla být na krajském úřadě, pokud lékař zemřel. Předpokládám, že máš na mysli očkování proti žloutence B. Plošně se očkuje od r. 2001, tehdy se začalo s očkováním kojenců a dětí ve 12 letech, takže ročníky 1989 a mladší by měly být očkovány. Očkování by mělo být celoživotní. Pokud je ovšem u Tebe plánována nějaká léčba, kde je toto očkování nutnost, tak je možnost nabrat protilátky, podle hladiny protilátek zjistíš zda jsi očkovaná a zda jsi si vytvořila protilátky (existuje totiž určitá část populace, která protilátky nevytvoří po klasickém schématu a je potřeba přidat dávku a existují i lidé, kteří protilátky nevytvoří nikdy). Takže nevím co podstupuješ za léčbu, ale pokud by se jednalo o něco kde se to vyžaduje (to je např. dialýza, možná nějaká biologická léčba, onkologická léčba…) tak bych určitě udělala ty protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
13.9.17 08:41
@AliTad píše:
@Graces Laicky bych řekla, že by se to dalo zjistit tím, že si necháš nabrat protilátky.

Mě napadlo to samý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
13.9.17 09:15

Zavolejte si na pojišťovnu, kde jste byla jako dítě pojištěná (nejpravděpodobněji VZP) a ti vám řeknou postup, jak si vyžádat svůj záznam pojištění. My takhle zjišťovali s čím se má léčit manželův děda, když umřela babička, on sám nevěděl dávkování léků, které jsou jeho a které byly babičky a jejich obvodní doktorka měla zrovna dovolenou. Za dva dny jsme měli potřebné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
13.9.17 09:45

Zjisti to podle hladiny protilatek. Pozadejte lekare o odbery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek