Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Řeším stejnou situaci, u me teda karta zůstala na slovensku zatímco ja jsem v Čechách. Nikdo o ni neslyšel a neviděl ji
kdyz něco zjistíš budu rada Za info
Tak já mám doma svůj očkovací průkaz, kde jsou přesně vypsaná všechna očkování od mého narození ![]()
@Graces Laicky bych řekla, že by se to dalo zjistit tím, že si necháš nabrat protilátky.
Ahoj, karta by měla být na krajském úřadě, pokud lékař zemřel. Předpokládám, že máš na mysli očkování proti žloutence B. Plošně se očkuje od r. 2001, tehdy se začalo s očkováním kojenců a dětí ve 12 letech, takže ročníky 1989 a mladší by měly být očkovány. Očkování by mělo být celoživotní. Pokud je ovšem u Tebe plánována nějaká léčba, kde je toto očkování nutnost, tak je možnost nabrat protilátky, podle hladiny protilátek zjistíš zda jsi očkovaná a zda jsi si vytvořila protilátky (existuje totiž určitá část populace, která protilátky nevytvoří po klasickém schématu a je potřeba přidat dávku a existují i lidé, kteří protilátky nevytvoří nikdy). Takže nevím co podstupuješ za léčbu, ale pokud by se jednalo o něco kde se to vyžaduje (to je např. dialýza, možná nějaká biologická léčba, onkologická léčba…) tak bych určitě udělala ty protilátky.
@AliTad píše:
@Graces Laicky bych řekla, že by se to dalo zjistit tím, že si necháš nabrat protilátky.
Mě napadlo to samý.
Zavolejte si na pojišťovnu, kde jste byla jako dítě pojištěná (nejpravděpodobněji VZP) a ti vám řeknou postup, jak si vyžádat svůj záznam pojištění. My takhle zjišťovali s čím se má léčit manželův děda, když umřela babička, on sám nevěděl dávkování léků, které jsou jeho a které byly babičky a jejich obvodní doktorka měla zrovna dovolenou. Za dva dny jsme měli potřebné informace.
Zjisti to podle hladiny protilatek. Pozadejte lekare o odbery.