Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Zkušené pekařky, poraďte mi…
Lze při pečení chleba v domácí pekárně nahradit cukr agáve sirupem? Já klasický cukr krystal domů vůbec nekupuji.
Dneska jsem dostala domácí pekárnu, ale ráda bych vystačila se surovinami, které obvykle používám. V nějakém receptu na netu jsem našla med. Agáve sirup by měl fungovat stejně, ne? Droždí by to mělo aktivovat?
Díky ![]()
Kup třtinový. Teď byl/je v Kauflandu v akci. Když mám náladu na pečení, tak dávám ten. Někdo dává med.
Agáve sirup jsem nezkoušela.
@Katalie píše:
Zkušené pekařky, poraďte mi…Lze při pečení chleba v domácí pekárně nahradit cukr agáve sirupem? Já klasický cukr krystal domů vůbec nekupuji.
Dneska jsem dostala domácí pekárnu, ale ráda bych vystačila se surovinami, které obvykle používám. V nějakém receptu na netu jsem našla med. Agáve sirup by měl fungovat stejně, ne? Droždí by to mělo aktivovat?
Díky
Jde. Zvlášť pokud je v receptu jen trocha pro rozjetí kvasinek. Je buřt, jaký jednoduchý sacharidy to budou.
@Kelsey píše:
Kup třtinový. Teď byl/je v Kauflandu v akci. Když mám náladu na pečení, tak dávám ten. Někdo dává med.
Agáve sirup jsem nezkoušela.
Když já právě nechci kupovat nic nového. Jsem prostě líná kůže a chci si vystačit s tím, co doma pravidelně mám. A to prostě cukr není, no… ![]()
Do běžného chleba žádný cukr dávat nemusíš, droždí to zvládne i bez cukru.
Jinak teda jde tím sirupem nahradit, ale do žitnách chlebů chceš spíš sladový extrakt, je tam hodně dobrý chuťově.
Do chleba žádný cukr dávat nemusíš, ani jiné sladidlo. Stačí sacharidy z mouky.