Domácí pekárna, výběr mouky atd.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
502
7.12.21 16:24

Domácí pekárna, výběr mouky atd.

Zdravím,
Koupila jsem mamce na Vánoce domácí pekárnu. Chci ji zabalit ze srandy i balík mouky, který rozbalí jako první jako,, indicie,, co asi bude ta velká bedna :D :D :D
Poraďte prosím s jakou moukou na chleba jste spokojeni, která je dobrá. Může být jakákoliv, nemusí být speciální (např. bez lepku). Předem všem díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20858
7.12.21 16:43

Žitná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
7.12.21 16:50

@Cenarius a nějaká konkrétní značka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20978
7.12.21 16:50

Co třeba směs na chleba, už předmíchanou?

I když pytel mouky jako zabalenej dárek je dobrej nápad.

Radu dá ti každý přítel, málokterý mouky pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
7.12.21 16:53

@Eeelllaaa

po zakoupení pekárny jsem zkoušela jako každý, upéct chleba :) první 3 tak to snad nebudu ani popisovat jak to dopadlo.
Přeskočím až na konec..dnes už kupuji jen chlebové směsi. Kup raději 3 sáčky směsi, až si troubu vyzkouší pak bych používala klasickou mouku, buď chlebovou, žitnou, jakou potřebuješ takovou si koupíš.

Pokud jsi koupila MORU dej si pozor, v návodu na pečení chleba mají chybu, pamatuj si, že nejdřív musíš použít tekuté suroviny, potom sypké, v návodu to mají přesně opačně.

Dělám v ní i jogurty, marmošku, buchty, tak pečení zdar :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
7.12.21 16:54

@KalamityJohn chtěla bych právě čistě mouku. Jelikož vůbec nevím jak to funguje nebo tak… Nevím jestli stačí třeba žitná, spaldova nebo přímo chlebova. Proto budu rada za rady co koupit. 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
7.12.21 16:58

Já na začátku teda kupovala hotové chlebové směsi. Mívali je v Tescu a v Lidlu, jsou předmíchané a balené jako mouka. Ono udělat dobrý domácí chleba chce trochu cviku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
7.12.21 16:59
@Eeelllaaa píše:
@Cenarius a nějaká konkrétní značka?

koukni kdekoliv do regálu, kde prodávají mouky. Pokud ti nevadí kupovat Babišovi šmejdy, tak nyní má od kváskování až po vzorně upečené nevím co. Já bych toto nekoupila, tak kupuji žito, pšeničná chlebová mouka od slušných dodavatelů.

jelikož nemám moc času na crcání s kváskem ap. tak kupuji směsi, jak už jsem psala. Koupíš je na netu, jsou super, ale všude chtějí poštovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
7.12.21 16:59
@Aduš8 píše:
Já na začátku teda kupovala hotové chlebové směsi. Mívali je v Tescu a v Lidlu, jsou předmíchané a balené jako mouka. Ono udělat dobrý domácí chleba chce trochu cviku.

tam jsem je ještě neviděla, jsou to ty německé, nebo české?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
7.12.21 17:03
@Eeelllaaa píše:
@KalamityJohn chtěla bych právě čistě mouku. Jelikož vůbec nevím jak to funguje nebo tak… Nevím jestli stačí třeba žitná, spaldova nebo přímo chlebova. Proto budu rada za rady co koupit. 😆

podívej se na net, je tam hromada receptů, většinou se dávají 2 mouky dohromady

Lepší je používat sušené droždí, na 1/2kg mouky jeden celý balíček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
7.12.21 17:03

@DanielaD v Lidlu to byly stejné, jako mají v Německu, ale už je to pár let, nevím, zda jsou pořád v nabídce. V tescu to byla nějaká Česká značka a byly dost drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
7.12.21 17:07
@Aduš8 píše:
@DanielaD v Lidlu to byly stejné, jako mají v Německu, ale už je to pár let, nevím, zda jsou pořád v nabídce. V tescu to byla nějaká Česká značka a byly dost drahé.

aha, tak v Lidlu to asi nenajdu, ani jsem to neviděla, kupuji na netu jen ty německé, českou Labetu nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
7.12.21 17:12

@DanielaD
Děkuji moc..
Já se snažila upéct chleba normálně v troubě a první to byla hrůza :lol: :lol:
Koupila sem pekárnu sencor.
Má taky dělat marmošky, hnětat atd. Tak uvidíme..
Každopádně chci zabalit i tu mouku nebo něco, myslím že to bude dobrý, první rozbalí malé dárky a uvidí mouku no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
7.12.21 17:16

@Eeelllaaa

jj, ať se daří a pečení rodiče, neodradí, první pokusy jsou opravdu hrozné :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
7.12.21 17:21
@KalamityJohn píše:
Co třeba směs na chleba, už předmíchanou? .

Je to sracka. Evidentně jsi nezkoušel. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí