Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Dobrý den, máme domaci pekarnu z lidlu. Chtěla jsem zkusit bagety…ale nikdy mi nenakynou. Dam teplejší vodu, do rohu sůl, do druhého med, pak mouku, do dulku cukr a droždí. Pak dám program 10 těsto a hned se to začne hnětat. Myslím, že asi v tom bude chyba, ze se vše hned smíchá. Jak to děláte vy? Kdyz mi program po 1:40minut skončí, tak vytvaruju a nechám 40minut kynout, ale žádný kynuti neproběhne. Nemám dělat ještě neco s droždím před spuštěním programu v pekarně. Budu ráda i za odkaz s recepty do domácí pekárny.
děkuji za rady. ![]()
Posypej droždí cukrem a nechej to odstát, pak zamíchej spolu a dej to tam takhle
Dělám kynuté těsto stejně, jako tvá pekárna. Funguje to. Jaké používáš droždí. Mě nejde péct se sušeným ![]()
Ja mam testo pod 6, dolu dam tekute suroviny, na to mouku, drozdi, sul a cukr. Nez se vse smicha, pekarna asi 10 minut nahriva, pak hnete a nesledne zase nahriva pri kynuti. Zkus jine drozdi, ale mi nakynulo vzdy
@rawala používej čerstvé droždí. Pokud sušený, tak jej nejdřív trochu nastartuj.
@rawala spíš chyba v kvasnicích. pekárna míchá hned, je teplá když těsto kyne?
Proč to dáváš ještě kynout? Těsto z pekárny už je hotový. Já tam naházím všechno, jak mi to přijde pod ruku, kvasnice sušený, mléko jen o pokojové teplotě, míchá se to hned a těsto je suprový…
U chleba je nejakou dobu klid a pak zacne hnetat. U baget hneta hned. Jak dlouho mam nechat odstat? Rika se ze se nema sul dostat ke drozdi moc rychle a tim ze se hned vse smicha, bych rekla ze je chyba ne? Jak okynko je zamlzene, tak asi teplo ram je, ake nenaskoci ani v pekarne ani potom. ![]()
@Janli poprve, kdyz jsem delala, tak jsem vyndala nenakynute testo, vypracovala jsem bagety a dala pect. Vsek byl. hotovy ale uvnitr syrove. Delala jsem podle postupu. Chyba je nekde na zacatku. Testo mi v pekarne nenakyne. Cetla jsrm ze po vypracovani baget nechat jeste kynout 40minut…
Ingredience sypu po sobě dle navodu, pak zapnu kynutí a odcházím. ano, vše se hned smíchá. je celkem fuk jestli pouziji čerstvé nebo sušené kvasnice, sušené ani nijak neaktivuju. až to dokyne, tak je hotovo, pak už nic nikam nedávám a jdu péct.
@rawala píše:
@Janli poprve, kdyz jsem delala, tak jsem vyndala nenakynute testo, vypracovala jsem bagety a dala pect. Vsek byl. hotovy ale uvnitr syrove. Delala jsem podle postupu. Chyba je nekde na zacatku. Testo mi v pekarne nenakyne. Cetla jsrm ze po vypracovani baget nechat jeste kynout 40minut…
Zkusila bych jiný kvasnice, případně je nechat vzejít než je dáš do pekárny. A pokud ani tohle nezabere, tak reklamuj pekárnu. Je možný, že blbě ohřívá.
@debra.morgan právě mne to nenakyne. A hned vam to po spusteni zacne hnetat?
V brozurce je skrtle predehrivani. Je tam hneteni, pak kyne a pak hnete, kyne a kyne. Pak konec po 1:40hod. U me bez nakynuti. ![]()
Ja teda peciem chlieb bez pekarnicky, ale cesto mi nakysne za cca 2,5 hodiny. Pri izbovej teplote.
Napis sem recept, ktory pouzivas.
300ml vody 1čl soli, 1polevkova lzice medu, 540g psenicne mouky, 1caj. Lzice cukru, 7g drozdi.