Domácí pekárna, kynutí...

2025
4.10.21 17:44

Domácí pekárna, kynutí...

Dobrý den, máme domaci pekarnu z lidlu. Chtěla jsem zkusit bagety…ale nikdy mi nenakynou. Dam teplejší vodu, do rohu sůl, do druhého med, pak mouku, do dulku cukr a droždí. Pak dám program 10 těsto a hned se to začne hnětat. Myslím, že asi v tom bude chyba, ze se vše hned smíchá. Jak to děláte vy? Kdyz mi program po 1:40minut skončí, tak vytvaruju a nechám 40minut kynout, ale žádný kynuti neproběhne. Nemám dělat ještě neco s droždím před spuštěním programu v pekarně. Budu ráda i za odkaz s recepty do domácí pekárny. :mavam: děkuji za rady. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
4.10.21 17:49

Posypej droždí cukrem a nechej to odstát, pak zamíchej spolu a dej to tam takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35432
4.10.21 18:19

Dělám kynuté těsto stejně, jako tvá pekárna. Funguje to. Jaké používáš droždí. Mě nejde péct se sušeným :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
4.10.21 18:58

Ja mam testo pod 6, dolu dam tekute suroviny, na to mouku, drozdi, sul a cukr. Nez se vse smicha, pekarna asi 10 minut nahriva, pak hnete a nesledne zase nahriva pri kynuti. Zkus jine drozdi, ale mi nakynulo vzdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21072
4.10.21 19:32

@rawala používej čerstvé droždí. Pokud sušený, tak jej nejdřív trochu nastartuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59518
4.10.21 19:34

@rawala spíš chyba v kvasnicích. pekárna míchá hned, je teplá když těsto kyne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.10.21 20:05

Proč to dáváš ještě kynout? Těsto z pekárny už je hotový. Já tam naházím všechno, jak mi to přijde pod ruku, kvasnice sušený, mléko jen o pokojové teplotě, míchá se to hned a těsto je suprový…

• Citovat
  • Upravit
2025
4.10.21 20:06

U chleba je nejakou dobu klid a pak zacne hnetat. U baget hneta hned. Jak dlouho mam nechat odstat? Rika se ze se nema sul dostat ke drozdi moc rychle a tim ze se hned vse smicha, bych rekla ze je chyba ne? Jak okynko je zamlzene, tak asi teplo ram je, ake nenaskoci ani v pekarne ani potom. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2025
4.10.21 21:41

@Janli poprve, kdyz jsem delala, tak jsem vyndala nenakynute testo, vypracovala jsem bagety a dala pect. Vsek byl. hotovy ale uvnitr syrove. Delala jsem podle postupu. Chyba je nekde na zacatku. Testo mi v pekarne nenakyne. Cetla jsrm ze po vypracovani baget nechat jeste kynout 40minut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25000
4.10.21 21:44

Ingredience sypu po sobě dle navodu, pak zapnu kynutí a odcházím. ano, vše se hned smíchá. je celkem fuk jestli pouziji čerstvé nebo sušené kvasnice, sušené ani nijak neaktivuju. až to dokyne, tak je hotovo, pak už nic nikam nedávám a jdu péct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.10.21 21:56
@rawala píše:
@Janli poprve, kdyz jsem delala, tak jsem vyndala nenakynute testo, vypracovala jsem bagety a dala pect. Vsek byl. hotovy ale uvnitr syrove. Delala jsem podle postupu. Chyba je nekde na zacatku. Testo mi v pekarne nenakyne. Cetla jsrm ze po vypracovani baget nechat jeste kynout 40minut…

Zkusila bych jiný kvasnice, případně je nechat vzejít než je dáš do pekárny. A pokud ani tohle nezabere, tak reklamuj pekárnu. Je možný, že blbě ohřívá.

• Citovat
  • Upravit
2025
4.10.21 21:58

@debra.morgan právě mne to nenakyne. A hned vam to po spusteni zacne hnetat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2025
4.10.21 22:11

V brozurce je skrtle predehrivani. Je tam hneteni, pak kyne a pak hnete, kyne a kyne. Pak konec po 1:40hod. U me bez nakynuti. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
4.10.21 22:18

Ja teda peciem chlieb bez pekarnicky, ale cesto mi nakysne za cca 2,5 hodiny. Pri izbovej teplote.
Napis sem recept, ktory pouzivas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2025
4.10.21 22:34

300ml vody 1čl soli, 1polevkova lzice medu, 540g psenicne mouky, 1caj. Lzice cukru, 7g drozdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí