Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
U pralinek je hlavne potreba cokoladu natemperovat, jinak vykvete
A pak kladika, skorapky naplnit, zarovnat a chceš-li koule, tak slepit tenkou vrstvou čokolády…
Edit: a pokud je forma nova, nrjdriv ji trochu promazat tenkou vrstvou oleje a aspon vylit cokoladou (ta totiz mastí lepe nez ten olej). A pak nemyt.
Obdivuju všechny lidi co jsou schopny se s tím patlat a pak to všechno ještě navíc nesezrat ))
@Ba-stet temperování je mi jasné
to s tou formou je dobrá připomínka, díky.
@ludmilaadamkova píše:
Obdivuju všechny lidi co jsou schopny se s tím patlat a pak to všechno ještě navíc nesezrat ))
Když něco tvořím, nemám chuť to jíst paradoxně. U různého ochutnávání jsem plná až až.
@Altavista ještě pro jistotu, protože jsem to napsala jak tatar - ty zkušební skorapky se pak samozřejmě vyloupnou, jde jen o to, aby forma byla „zajetá“, ale tos urcite pochopila. Tak at se daří.
Ahoj, je tu někdo kdo si doma vyráběl pralinky?
Doteď jsem dělala jen ledovou čokoládu. Ale obecně jsem na sladké cvok, ráda dělám makronky, croquembouche, stvořím cokoliv. Tohle chci na mikuláše.
Koupila jsem si formičky, celý postup mi je jasný, mám i vymyšlené krémy. Jediný problém je u tvaru koule. Jak spolehlivě spojit dvě poloviny? Naplnit více krému a stlačit? Nebo jakým způsobem slepit? Nějaké nápady?
Klasická čokoládová zátka moc nejde.