Lze naučit uspávat bez pláče?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47
30.3.12 10:33

Lze naučit uspávat bez pláče?

Zdravím dámy,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Moji malinkou holčičku jsme zhruba od půl roku uspávali v náručí – měla dosti špatné spaní a taky se jí děsně dlouhou dobu „štelovaly“ první zoubky k růstu, takže když chtěla pochovat a pomazlit, nebyla jsem proti ani já ani partner. Před spaním se vždy uklidnila u kojení, někdy u něj i usnula. Teď jsme se ale dostali do období, kdy už malé bude rok a sama od sebe se odstavila od prsa. Uspávání se tedy protahuje o dobu, kdy se zklidnila kojením. Kromě toho už není žádný drobeček, takže bych byla ráda za to, aby se naučila usínat v postýlce. Nemám ale náturu na „vyřvávací“ metody, proto bych uvítala jakoukoli radu nebo zkušenost maminek, které to měly podobné a zvládly přechod z náruče do postýlky nějakým jiným způsobem (čtení pohádek, zpívání apod.) Jak dlouho trvalo, aby dítko pochopilo? Co konkrétně u Vás zafungovalo? Musím ještě připsat, že malá je šídlo jako blázen a že není dost dobře možné lehnout si s ní jen tak na postel a třeba ji hladit a čekat, až usne.
Předem děkuji za reakce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13536
30.3.12 10:42

Abych pravdu řekla, nejsem úplně přesně schopná říct, jak se nám to podařilo. Jako malou jsem taky uspávala na ruce u prsa, někdy mi na ruce i spala, protože po položení do postele se probudila a bylo zle. Kolem roka se mi taky sama odstavila. Uspávám tak, že máme večer vždycky takový rituálek - koukáme na pohádky, pak ztlumíme světlo, dostane mlíčko (UM), u toho mi leží na ruce a sleduje pohádky, vyčistíme zoubky, dá pusinku tátovi, zamává na dobrou noc a jdeme do postýlky - položím, přikreju, ona si vezme plyšáky (má v postýlce medvěda, ale někdy si přinese i něco jiného), pustím hrající měsíček nebo usínáka, lehnu si vedle na postel, ona si chvilku hraje a asi za 20 minut usne. Hodně pomohlo, že jsem z postýlky vyndala bočnici, takže má jako otevřenou postýlku k nám do postele. V zavřené nechtěla být.
Chce to vydržet, za pár dní to pochopí a půjde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.3.12 10:44

Mě pomohla kniha Dětská nespavost, chvíli nechat plakat a pak přijít, v klidu uložit a tak pořád dokola, do pěti dnů to pochopila, bylo to taky tak okolo roku, předtím jsem ji uspávala tak, že jsem si lehla vedle postýlky, dala ji ruku na bříško, hlavně aby se nemohla mlet, ale to taky někdy trvalo tak hodinu, než usnula, ale bylo to bez pláče. Teď ji přečtu pohádku, dám pusu, pápá a jdu pryč. Nevím jestli jsem pomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
30.3.12 11:13

Dala jsem postýlku vedle mojí postele, lehla si k ní a držela za ruku, když ležela, někdy i potichoučku zpívala (to ji zklidnilo - chtěla poslouchat, musela být potichoučku :D ), když vstávala, tak jsem ji „ukecávala“, ať si lehne, když to nepomohlo, položila jsem ji. Někdy se vztekala, někdy ne, ale já jsem vydržela dýl ;) Až toto bylo v klidu, tak jsem od ní ještě před usnutím odešla, nikdy jsem ji nenechala plakat, ale pláče velmi výjimečně, stačí většinou udělat víc mlíčka anebo ji jenom pohladit a jít pryč. Každé dítě usíná jinak, ale pro mě bylo důležitý, aby pořád cítila bezpečí, i kdybych u ní měla být půl večera, což se nám teda snad povedlo, když teď usíná naprosto nádherně. Sice je to delší a složitější cesta, než nechat vyřvat, ale je na každém, co zvolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí