Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nemate prosim nekdo zkusenost zda jde poslat leky do Anglie postou jedna se o prirodni lek je to vitamin pr deti s ADHD dekuji za info
Tezky to dotaz
nevim, vim, ze se posta kontroluje, ale nevim, zda-li stejnym zpusobem i posta z EU ![]()
V Anglii ziju, balicky mi sem chodi. Nikdy jsme nemela pocit, ze by je nekdo oteviral a kontroloval. Rodice mi jednou poslali vitaminy, dosli v poradku.
My ted žijem taky v zahraničí a vím, že pokud si ty léky i vezeš musíš mít k nim anglický překlad od lékaře plus zdůvodnění. Naštěstí mám známého lékaře, který umí anglicky tak je to v pohodě, myslím, že u zasílání poštou to bude možná ještě přísnější
zkusila bych se zeptat i na poště
Tak jsem si precetla zbezne nejake info, co mi dal pan google a prijmo zasilani do uk jsem nenasla. zasla bych na postu, zeptala se, jestli se k tomu musi prilozit nejaky papir a declarovat to
nebo to poslat a cekat, jestli to dojde ![]()
zalezi, jestli kazdy dopis z eu jde scannerem, tim padem by prisli, ze tam jsou tabletky a urcite by je zkoumali na drogy a nevim, zda-li by to pustili dal ![]()
Coze? Ja posilala leky z UK mockrat, i segra mne z CR do UK a baliky vzdy normalne prisly, ja nevim, ale prijde mi uplne nesmyslne neco takoveho resit… ![]()
@belik píše:
My ted žijem taky v zahraničí a vím, že pokud si ty léky i vezeš musíš mít k nim anglický překlad od lékaře plus zdůvodnění. Naštěstí mám známého lékaře, který umí anglicky tak je to v pohodě, myslím, že u zasílání poštou to bude možná ještě přísnějšízkusila bych se zeptat i na poště
Tak s timhle opravdu takovou zkusenost nemam. Rodice tady nekolikat byli, svoje leky si vezli, nikdo je nikdy ale nekontroloval. To same me taky ne, takze tezko rict, co by na letisti urednici delali, kdyby leky v kufru videli. Nepamatuje se, ze by nekde bylo psano, ze se leky vozit muzou s nejakym omezenim. Sama opravdu vozim kde co pro sebe i deti.
@Lucie196 píše:
BTak s timhle opravdu takovou zkusenost nemam. Rodice tady nekolikat byli, svoje leky si vezli, nikdo je nikdy ale nekontroloval. To same me taky ne, takze tezko rict, co by na letisti urednici delali, kdyby leky v kufru videli. Nepamatuje se, ze by nekde bylo psano, ze se leky vozit muzou s nejakym omezenim. Sama opravdu vozim kde co pro sebe i deti.
Ja taky, normalne v kufru letadlem, nebo i kdyz jedeme autem.
Nedavno jsem posilala kamosce co se snazi otehotnet a nedari se velkou krabici vsech moznych leciv, vitaminu a doplnku stravy, vse normalne doslo.
@Lucie196 Však my nežijeme v Anglii, byl to jen příklad, pokud nenarazíš na vyloženě prudící osobu, tak nám ty kufry taky extra nikdo neprohlíží, ale jak říkám už jsem to na letišti zažila, zakladatelka chce stejně posílat poštou a tam bych si tu práci dala a přiložila překlad, pro jistotu, jde o léky a nikdo není vševěd, aby opravdu věděl, že jsou to léky, nevím
jak říkám určitě se zeptat na poště a popř. balíček připojistit
@belik píše:
@Lucie196 Však my nežijeme v Anglii, byl to jen příklad, pokud nenarazíš na vyloženě prudící osobu, tak nám ty kufry taky extra nikdo neprohlíží, ale jak říkám už jsem to na letišti zažila, zakladatelka chce stejně posílat poštou a tam bych si tu práci dala a přiložila překlad, pro jistotu, jde o léky a nikdo není vševěd, aby opravdu věděl, že jsou to léky, nevímjak říkám určitě se zeptat na poště a popř. balíček připojistit
Musim opravdu rict, ze by me to nikdy nenapadlo i u toho posilani postou, porizovat specialni preklady. Ale uznavam, ze se to muze nekdy hodit, nahoda je blbec.
Ted si fakt nejsem jista, ale manzel posilal znamemu guajacuran a nedošel, reps. došel dopis bez leku
Ze to jako nejde a normalne to zabavili. v cr je to volne prodejny lek na uzkosti a nervozitu.
Větší blbost jsem neslyšela. Vezla jsem léky s sebou a na letišti jsem je měla dokonce v kapse, byl to Kinedryl a Ibalgin, prošly rentgenem úplně normálně, ostatní léky (různé druhy - na nachlazení, na průjem, na bolest, atd.) v krabici v kufru do odbavení, bez nich bych ani neletěla, nikdy člověk neví co ho překvapí, bolest v krku může zkazit pěkný víkend v cizině a hledejte v sobotu lékárnu, když neumíte anglicky. Kromě toho překlad v angličtině nemá žádnou váhu pokud není soudně ověřený nebo od certifikovaného překladatele. Už vidím jak si nechávám přeložit příbalový leták k Sanorinu, víte kolik to stojí?