Homeopatika s akupunkturou

2853
2.4.14 22:39

Homeopatika s akupunkturou

Prosím, kdo opravdu rozumí homeopatii a akupunktuře, lze brát homeopatické léky a zároveň docházet na akupunkturu a řešit takto současně dvěma způsoby jeden zdravotní problém? Nevím, zda je důležité zmiňovat - jedná se o velmi časté migrény.
Za případné odpovědi moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
3.4.14 08:03
@mismurka píše:
Prosím, kdo opravdu rozumí homeopatii a akupunktuře, lze brát homeopatické léky a zároveň docházet na akupunkturu a řešit takto současně dvěma způsoby jeden zdravotní problém? Nevím, zda je důležité zmiňovat - jedná se o velmi časté migrény.
Za případné odpovědi moc děkuji.

jé to bych taky ráda zjistila, taky na ně trpím :-) :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
3.4.14 08:41

Pokud vím tak ano, často se řeší zdravotní problémy homeopatiky + akupunktura nebo akupresura, ale určitě se více dozvíš když si najdeš na netu nějaké homeo centrum(nebo i klasického dr který se věnuje i homeopatii(tihle často dělávají právě i akupunkturu)) a zkusíš zavolat a poptat se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
3.4.14 11:49

@cizova díky, jenže není homeopat jako homeopat a ne každý to vidí stejně. Včera mi má homeopatka nasadila nový lék na migrénu (ten předtím nezabíral) a vzhledem k tomu, že převyšují dny, kdy mi je blbě (cca 80%)a já už to fakt nedávám, chci udělat maximum a co nejrychleji, aby mi něco pomohlo, tak jsem si rovnou řekla i o akupunkturu, tahle homeopatka v tom problém nevidí, prý to souběžně lze, jenže od dalších dvou homeopatů jsem se dozvěděla, že se to nesmí. Takže mě napadlo založit diskuzi, že by se mohl někdo případně ozvat i se zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.4.14 14:03
@mismurka píše:
@cizova díky, jenže není homeopat jako homeopat a ne každý to vidí stejně. Včera mi má homeopatka nasadila nový lék na migrénu (ten předtím nezabíral) a vzhledem k tomu, že převyšují dny, kdy mi je blbě (cca 80%)a já už to fakt nedávám, chci udělat maximum a co nejrychleji, aby mi něco pomohlo, tak jsem si rovnou řekla i o akupunkturu, tahle homeopatka v tom problém nevidí, prý to souběžně lze, jenže od dalších dvou homeopatů jsem se dozvěděla, že se to nesmí. Takže mě napadlo založit diskuzi, že by se mohl někdo případně ozvat i se zkušeností.

počkej a zabírá,, ti ten dnový lék či ne, chci se zeptat, uvažuji o tom, neurolog mě jak si pomoci nedokáže, :think:, jdu tam zítra k neurologovi, že mi to nezabírá, ale nevím, co budu dělat když mi nezaberou dnové prášky, proto jsem uvažovala o homeopatii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
3.4.14 14:22

@tumpach to ještě nevím, včera mi sice migréna po asi 4h od vzetí povolila, ale jestli je to tím lékem s určitostí říct nemohu, protože jsem tu migrénu měla již třetí den a mohla odeznívat automaticky sama, jak bývá zvykem po třech dnech.
A neurolog Ti dělal různá vyšetření? Co jsi brala za léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
3.4.14 14:36

@tumpach jinak co vím, tak homeopatické léky nezabírají ihned tak, jako běžné léky na bolesti akutní, musí se jim dát čas, tedy pokud jde o dlouholetý problém, jako třeba v mém případě. Pak jsou homeopatika na akutní nemoci např. bolest v krku při nemoci a tak a tam mi lék zabral již za hodinu, druhý den mi bylo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
3.4.14 18:56
@mismurka píše:
@tumpach to ještě nevím, včera mi sice migréna po asi 4h od vzetí povolila, ale jestli je to tím lékem s určitostí říct nemohu, protože jsem tu migrénu měla již třetí den a mohla odeznívat automaticky sama, jak bývá zvykem po třech dnech.
A neurolog Ti dělal různá vyšetření? Co jsi brala za léky?

jo jo dělal vyšetření a různá, ted naposledy mi brali v laboratoři krev, brala jsem nějaké čípky, z nich jsem se pozvracela, pálil žaludek, další mi nepomohl, m pak mi napsal rpášky, po kterých bych mohla přijít o slinivku, již jsou zakázané a ted mi dal jen algifen a ten fakt nezabírá, zítra tam jdu, to zase bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
3.4.14 22:58

@tumpach no, je to boj, sama vím, s migrénami se trápím 13 let, nyní zkouším různou alternativní medicínu. To co předepisuje neurolog je bohužel stejně jen lék k utlumení, vlastně by se to nemělo ani jmenovat lék, když to neléčí, jen tlumí a sama vidíš, že ani vše nezabírá, já mám doma nespočet chemických léků na bolest a nic nebo to zabere poprvé, pak už ne, tak to do sebe ani nesypu, jen občas něco nového ze zoufalství zkusím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
4.4.14 00:01

Já bych homeopatika a akupunkturu nemíchala. Myslím, že problém bude hlavně s vyhodnocováním reakcí. Co když se ti migrény zhorší nebo zlepší, co za to může…Homeopatie nebo akupunktura. Stěží se pak bude dát odpovědět jestli homeopatický lék byl správný nebo ne a jestli v jeho užívání pokračovat nebo ne.

Asi bych počkala minimálně do doby až bude jasná reakce na tento lék - tzn. 1-2 měsíce. V nouzi nejvyšší raději nějaký chemický lék na bolest.
A pokud se to nezlepší, tak pak se dál rozhodnout, jestli zkusit další homeo (nemusí být snadné se trefit a vybrat hned ten správný lék) anebo jestli nedat šanci akupunktuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
4.4.14 10:17

@sianka díky, přesně takhle jsem se nakonec rozhodla = akupunkturu jsem odložila a počkám, co udělá ten lék, podle homeopatky zhruba ty 2 měs. vyčkávat (už je to třetí lék, co nasadila). Kéž by to byl už konečně ten správný :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová