Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chci se jen zeptat na možnosti. Splácím byt, který je napsán na dvě majitelky babi a já jako vnučka. Jelikož úvěr je pouze na mě psaný a já ho taky platím. Bohužel nemám možnost v bytě ani bydlet a ani se o tom se mnou nehodlá nikdo bavit. Myslíte, že existuje nějaká možnost prodat svou půlku bytu? Nebo prosím rady jak s takovou situací naložit. Předem děkuji za reakce.
A co tam nastěhovat podnájemníka?? když se s tebou nikdo nebaví o tom, že platíš a nemůžeš bydlet tak proč tam někoho nenastěhovat?
S babickou mate kazda nejaky podil… tipuji ze idealni polovinu. Tu prodat muzes kdykoli, babka ma ale na tvou cast predkupni pravo a jakoukoli nabidku ji musis rict jako prvni…
Potom je taky dulezita hypoteka, zastava.
Myslím, že jsou dvě možnasti, buď domluva nebo to řešit soudně, pokud tě babi nemůže vyplatit soud může nařídit prodej bytu… Ale počítej se zlou krví v rodině… Půlka bytu lze prodat, problém je že to nikdo nekoupí, když se v něm nedá ani bydlet.. ![]()
@veria píše:
Tak teoreticky jde, ale kdo by to koupil??
Spolecnosti, ktere s timto umi pracovat dale. V jedne takove jsem pracovala. Kupovali i horsi a mene perspektivni veci, ale fakt zalezi na hodne faktorech!
@veria prekupnik…babicku vystipe a ta mu rada jwste zbytek proda pod cenou…
@Barca12345 píše:
Spolecnosti, ktere s timto umi pracovat dale. V jedne takove jsem pracovala. Kupovali i horsi a mene perspektivni veci, ale fakt zalezi na hodne faktorech!
No ale asi se nepřeplatili, ne.
@Barca12345 píše:
S babickou mate kazda nejaky podil… tipuji ze idealni polovinu. Tu prodat muzes kdykoli, babka ma ale na tvou cast predkupni pravo a jakoukoli nabidku ji musis rict jako prvni…
Potom je taky dulezita hypoteka, zastava.
Předkupní právo bylo hodně okleštěno, ne-li zrušeno NOZ, ale nechce se mi to teď hledat.
Prodat svoji půlku samozřejmě můžeš, jen ti ji nikdo nekoupí. Pro takové případy je možnost požádat soud o zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví.
@mag píše:
No ale asi se nepřeplatili, ne.
Ne, ale kazdy jeste rad prodal, protoze sam nevedel co s tim!
@mag píše:
Předkupní právo bylo hodně okleštěno, ne-li zrušeno NOZ, ale nechce se mi to teď hledat.
To je mozne, uz je to nejaky ten patek a nedelala jsem to z „pravni strany“ ale z te komunikacni ![]()
@mag píše:
Není to 100% ale myslím, že je zrušené a pouze tam kde již bylo víc majitelů, tak je tam přechodné období půl roku.
@Barca12345 píše:
A co oni s tim udelali?
@veria píše:
A co oni s tim udelali?
Fakt se mi to nechce rozepisovat… proste v tom umi chodit a nakonec by jim babca jeste rada vysla vstrict ![]()