Lze prodat půlku bytu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
334
28.1.14 20:59

Lze prodat půlku bytu

Chci se jen zeptat na možnosti. Splácím byt, který je napsán na dvě majitelky babi a já jako vnučka. Jelikož úvěr je pouze na mě psaný a já ho taky platím. Bohužel nemám možnost v bytě ani bydlet a ani se o tom se mnou nehodlá nikdo bavit. Myslíte, že existuje nějaká možnost prodat svou půlku bytu? Nebo prosím rady jak s takovou situací naložit. Předem děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27554
28.1.14 21:00

A co tam nastěhovat podnájemníka?? když se s tebou nikdo nebaví o tom, že platíš a nemůžeš bydlet tak proč tam někoho nenastěhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
28.1.14 21:02

Tak teoreticky jde, ale kdo by to koupil??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.1.14 21:02

S babickou mate kazda nejaky podil… tipuji ze idealni polovinu. Tu prodat muzes kdykoli, babka ma ale na tvou cast predkupni pravo a jakoukoli nabidku ji musis rict jako prvni…
Potom je taky dulezita hypoteka, zastava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
28.1.14 21:03

Myslím, že jsou dvě možnasti, buď domluva nebo to řešit soudně, pokud tě babi nemůže vyplatit soud může nařídit prodej bytu… Ale počítej se zlou krví v rodině… Půlka bytu lze prodat, problém je že to nikdo nekoupí, když se v něm nedá ani bydlet.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.1.14 21:03
@veria píše:
Tak teoreticky jde, ale kdo by to koupil??

Spolecnosti, ktere s timto umi pracovat dale. V jedne takove jsem pracovala. Kupovali i horsi a mene perspektivni veci, ale fakt zalezi na hodne faktorech!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
28.1.14 21:04

@veria prekupnik…babicku vystipe a ta mu rada jwste zbytek proda pod cenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.1.14 21:04
@Barca12345 píše:
Spolecnosti, ktere s timto umi pracovat dale. V jedne takove jsem pracovala. Kupovali i horsi a mene perspektivni veci, ale fakt zalezi na hodne faktorech!

No ale asi se nepřeplatili, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.1.14 21:05
@Barca12345 píše:
S babickou mate kazda nejaky podil… tipuji ze idealni polovinu. Tu prodat muzes kdykoli, babka ma ale na tvou cast predkupni pravo a jakoukoli nabidku ji musis rict jako prvni…
Potom je taky dulezita hypoteka, zastava.

Předkupní právo bylo hodně okleštěno, ne-li zrušeno NOZ, ale nechce se mi to teď hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
28.1.14 21:05

Prodat svoji půlku samozřejmě můžeš, jen ti ji nikdo nekoupí. Pro takové případy je možnost požádat soud o zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.1.14 21:06
@mag píše:
No ale asi se nepřeplatili, ne.

Ne, ale kazdy jeste rad prodal, protoze sam nevedel co s tim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.1.14 21:07
@mag píše:
Předkupní právo bylo hodně okleštěno, ne-li zrušeno NOZ, ale nechce se mi to teď hledat.

To je mozne, uz je to nejaky ten patek a nedelala jsem to z „pravni strany“ ale z te komunikacni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
28.1.14 21:08
@mag píše:

Není to 100% ale myslím, že je zrušené a pouze tam kde již bylo víc majitelů, tak je tam přechodné období půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
28.1.14 21:09
@Barca12345 píše:

A co oni s tim udelali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
28.1.14 21:10
@veria píše:
A co oni s tim udelali?

Fakt se mi to nechce rozepisovat… proste v tom umi chodit a nakonec by jim babca jeste rada vysla vstrict ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí