Lze zamrazit jíšku?

Kettlery
1.5.14 11:16

Lze zamrazit jisku?

Ahojte,

udelala jsem moc jisky a je mi lito ji vyhodit. Na internetu jsem nasla info, ze ji lze uchovat, jen tam nebylo napsano jak. Lze jisku zamrazit?

Diky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
1.5.14 11:16

@Kettlery je máslová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
1.5.14 11:17
  • Citovat
  • Upravit
75
1.5.14 11:19

Jj, já jí dávám taky do mrazáku… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
1.5.14 11:20

Mňam, tu bych snědla jen tak, ale se zamrazením neporadím. Co třeba zkusit uvařit hrstkovou polívku ještě a přidat jíšku tam.
Eventuelně to zkus, maximálně jí příště vyhodíš, ale zase na druhou stranu mouka se dává do mrazáku kvůli molům a máslo se taky dá zmrazit, takže myslím, že by to fungovat mohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
1.5.14 11:28

Vydrží i v lednici, ale nevím jak dlouho. 14 dní určitě, za tu dobu spotřebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
1.5.14 11:34
@lleennttiillkkaa píše:
Mňam, tu bych snědla jen tak, ale se zamrazením neporadím. Co třeba zkusit uvařit hrstkovou polívku ještě a přidat jíšku tam.
Eventuelně to zkus, maximálně jí příště vyhodíš, ale zase na druhou stranu mouka se dává do mrazáku kvůli molům a máslo se taky dá zmrazit, takže myslím, že by to fungovat mohlo

kterej tt jsi?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
1.5.14 11:35

Já mám jíšku ve sklenici s víčkem zalitou vrstvou oleje a v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50174
1.5.14 11:39

Máma jí vždycky uchovávala v lednici, tam nějakou dobu vydrží. Já jí dělám většinou akorát, když trochu zbyde, tak jí vyhazuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
1.5.14 11:47

Ja tady taky nasla diskuzi, ze se da jiska uchovat v lednici. Jenze ja jsem spis svatecni kucharka omacek, takze bych ji asi tak rychle nespotrebovala. Zkratka ji do mrazaku dam a pokud to nedopadne, vyhodim ji.

• Citovat
  • Upravit
27264
1.5.14 11:50

@Krkael já mám máselnou ráda bez ohledu na stav :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
1.5.14 12:24

Dej ji tam. Moje babicka ji tam dava bezne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
1.5.14 13:51

Jo, myslím ze jsem to vyčetla i ve Vankove kucharce - buď do lednice nebo do mrazáku a pak nastrouhat do horké polívky, omáčky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
1.5.14 21:52

Já si jíšku dělám do zásoby běžně, uchovávám ji v lednici a vydrží tam klidně i 14 dní. Nemrazila bych..Většinou dělám na rozpuštěném másle, nepřepálenou, někdy z oleje, vydrží obě. Je to fajn, protože potom ji mám jako když najdu a nemusím čekat, až čerstvá vychladne. Mám ji v uzavřené plastové krabičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí