Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mňam, tu bych snědla jen tak, ale se zamrazením neporadím. Co třeba zkusit uvařit hrstkovou polívku ještě a přidat jíšku tam.
Eventuelně to zkus, maximálně jí příště vyhodíš, ale zase na druhou stranu mouka se dává do mrazáku kvůli molům a máslo se taky dá zmrazit, takže myslím, že by to fungovat mohlo
Vydrží i v lednici, ale nevím jak dlouho. 14 dní určitě, za tu dobu spotřebujeme.
@lleennttiillkkaa píše:
Mňam, tu bych snědla jen tak, ale se zamrazením neporadím. Co třeba zkusit uvařit hrstkovou polívku ještě a přidat jíšku tam.
Eventuelně to zkus, maximálně jí příště vyhodíš, ale zase na druhou stranu mouka se dává do mrazáku kvůli molům a máslo se taky dá zmrazit, takže myslím, že by to fungovat mohlo
kterej tt jsi?? ![]()
Já mám jíšku ve sklenici s víčkem zalitou vrstvou oleje a v lednici.
Máma jí vždycky uchovávala v lednici, tam nějakou dobu vydrží. Já jí dělám většinou akorát, když trochu zbyde, tak jí vyhazuju.
Ja tady taky nasla diskuzi, ze se da jiska uchovat v lednici. Jenze ja jsem spis svatecni kucharka omacek, takze bych ji asi tak rychle nespotrebovala. Zkratka ji do mrazaku dam a pokud to nedopadne, vyhodim ji.
Jo, myslím ze jsem to vyčetla i ve Vankove kucharce - buď do lednice nebo do mrazáku a pak nastrouhat do horké polívky, omáčky..
Já si jíšku dělám do zásoby běžně, uchovávám ji v lednici a vydrží tam klidně i 14 dní. Nemrazila bych..Většinou dělám na rozpuštěném másle, nepřepálenou, někdy z oleje, vydrží obě. Je to fajn, protože potom ji mám jako když najdu a nemusím čekat, až čerstvá vychladne. Mám ji v uzavřené plastové krabičce.
Ahojte,
udelala jsem moc jisky a je mi lito ji vyhodit. Na internetu jsem nasla info, ze ji lze uchovat, jen tam nebylo napsano jak. Lze jisku zamrazit?
Diky.