Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucad77 píše:
To ano, ale ta první je vždy v místě přisátí. Ty případné další by už značily pěkně rozjetou infekci, to by nastalo týdny, spíše měsíce po kousnutí, ne po 6 dnech. Ona ani ta první by se neobjevila takhle brzo. Souhlasím, že to vypadá na zánět, nejspíš po tom vypalování.
Není pravda, co říkáš. Nic rozjetého, udělá se kdekoliv hned v začátku.
Tohle je zanicene, dala bych na to treba cernou mast a sla na kozni
@Anonymní píše:
Není pravda, dcera měla diagnostikovat boreliozu a flek se jí udělal úplně jinde. Lékařka říkala, že je to právě rozšířený mýtus, skvrna sd může udělat kdekoliv. I ta prvotni. Dcera ji měla v hlavičce a žádnou skvrnu neměla. O pár týdnů XI dnů později se jí udělala skvrna na tváři.
A já se snad hádám o tom, kde ta skvrna má být???
@Pavlíček.robert píše:
Dobrý den, můj syn našel podivnou skvrnu na kůži. Před pár dní ho kouslo klíště a už po třech dnech po kousnutí si stěžoval na bolest končetin, ale i pálení a svědění kůže. Myslíte, že se jedná o boreliózu?
Tohle se mi nezdá jako borelióza. Spíš se mu tam rozjíždí zánět. Každopádně návštěvou pediatra nic nezkazíte a budete mít jistotu.
Skvrna se udělá kdekoliv po těle, nebo taky vůbec. Sama jsem měla boreliózu 2× a flek se objevil vždy na jiném místě, než bylo klíště.
@Amalthea píše:
Není pravda, co říkáš. Nic rozjetého, udělá se kdekoliv hned v začátku.
Budiž, možná se mýlím, ale to, co je na fotce, prostě jako skvrna od boreliózy nevypadá. Je to zanícené, podebrané, oteklé.